Kausi päätökseen Seinäjoella

Kausi päätökseen Seinäjoella

kuva: Rauni Pakkala 

MYPAn
 kausi päättyy lauantaina Seinäjoella, jonne joukkue matkustaa SJK Akatemian vieraaksi. Pitkään samoissa pisteissä sarjan häntäpäässä MYPAn kanssa olleet seinäjokelaiset ovat onnistuneet kauden loppua kohden parantamaan otteitaan ja nappaamaan voitot KPV:stä sekä AC Kajaanista. Molempien joukkueiden kohtaloksi on kuitenkin jo varmistunut putoaminen Kakkoseen kaudelle 2021.

Kauden päätösottelu OmaSp Stadionilla potkaistaan käyntiin kello 16.00. MYPA matkustaa Seinäjoelle päävalmentaja Marko Honkasen mukaan taistelevalla kokoonpanolla. Väinö Hietala, Jari Hassel ja Juuso Laitinen ovat kärsineet pienistä vammoista EIF-ottelun jälkeen, ja heidän pelikuntonsa selviää viimeistelyharjoitusten jälkeen. 

 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Saviniemessä päättyi MYPAn toistaiseksi kauden ainoaan voittoon, kun se iski seinäjokelaisten verkkoon 4 maalia jättäen pisteet Myllykoskelle lukemin 4-2. Tuolloin elokuinen ilta tarjosi punapaitojen hallintaa, ja maalintekijöinä kunnostautuivat Ismail Mekhalfa, Jussi-Pekka Rämä sekä Juuso Laitinen kahdesti rangaistuspotkusta. Vierailijoiden maalintekijänä onnistui Jeremiah Strengniin ikään kahdesti. 

 

Päävalmentajansa Tommy Dunnen johdolla Ykköstä tahkonneen SJK Akatemian kausi on ollut MYPAnkaltaisesti raskas, ja joukkueen saldoksi on kertynyt kolmen voiton ja kolmen tasapelin lisäksi 15 tappiota. Nuori joukkue on parantanut otteitaan syksyä kohden, mutta ero ennen viimeistä kierrosta viimeisen säilyjän paikalla olevaan Gnistaniin on kuitenkin venähtänyt kymmeneen pisteeseen. Vaikka lauantain ottelulla ei tuloksellisesti ole panosta kummallekaan joukkueelle, on se kuitenkin jälleen yksi näytön paikka pelaajille.

 

 - Tappiosta huolimatta EIF-ottelusta jäi hyvä maku, ja pystyimme horjuttamaan sarjanelosta. SJK Akatemia on nuori ja taitava joukkue, ja he hakevat varmasti voittoa kauden viimeisestä kotiottelusta, Honkanen kommentoi. 

 

SJK Akatemia – MYPA 31.10.2020 klo 16.00 OmaSp Stadion

 

Ottelun näyttää Elisa Viihde