KEVÄTKIERROS PÄÄTÖKSEEN KOTIOTTELULLA

KEVÄTKIERROS PÄÄTÖKSEEN KOTIOTTELULLA

MYPA päättää kevätkierroksensa kotiottelulla. Ennen pari viikkoa kestävää sarjataukoa vastustajaksi saapuu STPS Savonlinnasta. Ottelun Kymenlaakson Sähkö stadionilla alkaa klo 14.00.

Ennen kevätkierroksen päättävää kotipeliä MYPA on edelleen sarjassa ainut tappioton joukkue. Voitolla Jukka Karjalaisen miehistö lähtee varmuudella sarjakärjessä sarjatauolle ja kohti syyskierrosta.

Pelillisesti edellinen sarjaottelu PeKa:aa vastaan jätti paljon parannettavaa. Toisaalta taas joukkueen puolustuspelistä kertoo paljon se, että kolmessa viimeisessä sarjapelissä MYPA:n maali on pysynyt puhtaana. Edellisen maalin MYPA:n verkkoon onnistui tekemään 7.6 HaPK:n Kaarel Usta.

Maaleja punavalkoiset ovat tehneet varsin tasaisesti ja joukkueen ykköspyssy Jussi-Pekka Rämä hätyytteleekin viidellä osumallaan sarjan maalitilaston kärkeä.

STPS taisteli viime kaudella pitkään jopa sarjanoususta, mutta jäi lopulta neljän pisteen päähän nousua juhlineesta MiPK:stä. Savonlinnalaiset ovat kokeneet kovia pelaajamenetyksiä, sillä viime kauden maalikuningas Zakaria Abahassine (15 maalia) siirtyi Joensuun JIPPO:n riveihin ja puolustuspään johtaja Tommi Ekmark siirtyi juuri Kakkoseen nousseen MiPK:n riveihin.

Tällä hetkellä savonlinnalaiset majailevat  sarjan seitsemäntenä. Voittoja on yksi, tasapelejä neljä ja tappioita kaksi. Maaleja savonlinnalaiset ovat tehneet 12 ja omiin on mennyt 14 osumaa. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat Simo-Santeri Roivainen ja Rasmus Myllys. Kumpikin on osunut tällä kaudella kolmesti.

Ottelussa saatetaan nähdä mielenkiintoinen veljesten kohtaaminen. Savonlinnalaislähtöisen MYPA-kapteeni Heikki Pulkkisen veli Antti pelaa STPS:n riveissä.