Kevätkokouksen kuulumisia ja puheenjohtajan mietteitä

Kevätkokouksen kuulumisia ja puheenjohtajan mietteitä

MYPA ry:lle kausi 2020 oli yhdistyksen kuudes tilikausi ja samalla seurassa myös isojen muutosten vuosi. Seuran valmennus- sekä hallinnollisella puolella tapahtui merkittäviä henkilövaihdoksia ja myös seuran junioritoiminta päätettiin yhdessä Korian Ponnen, Kumu JT:n, Susien ja Valkealan Kajon kanssa siirtää Kouvolan Jalkapallon alle. Kilpailullisesti edustusjoukkueen kaksi vuotta kestänyt taival Ykkösessä päättyi tippumiseen sarjaporrasta alemmas Kakkoseen.

Koronapandemia aiheutti myös omat haasteensa toimintakaudelle 2020. Tilanteeseen jouduttiin reagoimaan nopealla aikataululla ja MYPA lomautti kaikki työntekijänsä ja edustusjoukkueen pelaajien korvausten maksu keskeytettiin keväällä 2020 parin kuukauden ajaksi. Juniori-, edustus- ja miesten harrastejoukkueen toimintaa jatkettiin kesäkuusta eteenpäin koronasäädösten puitteissa. Kaudella 2020 järjestettiin lisäksi alakouluikäisille suunnattu Tomi Räikkönen futisleiri ja Ota Koppi maalivahtileiri sekä nuorille ja aikuisille suunnattu MYPA harrasteturnaus.

Varainhankinnan näkökulmasta sekä yhteistyökumppaneiden, että jäsenkortti- ja lipunmyynnin osalta kasvua vuoteen 2019 oli reilut 10%. Toisaalta ottelutapahtumiin liittyvä kioski- ja muu oheismyynti laski lähes 50% vuodesta 2019 pääsääntöisesti koronarajoitusten, sekä sateisille syyspäiville osuneiden kotiottelujen vuoksi. MYPA yhteisön, Palloliiton ja valtion tuen sekä lukuisten seuran eteen työtä tehneiden vapaaehtoisten ansiosta kaudesta selvittiin kuitenkin kohtuullisesti taloudellisesta näkökulmasta. Seuran hallitus esitteli kevätkokouksessa 15.4.2021 tilinpäätöksen, joka oli -18 049,71 euroa alijäämäinen.

MYPAssa on katseet suunnattu jo vahvasti kaudelle 2021 ja Honkasen Manon luotsaaman, lähes täysin Kouvolan alueen pelaajista koostuvan edustusjoukkueen tavoitteena on tulevalla kaudella vakiinnuttaa paikka vahvana Kakkosen keskikastin joukkueena. Kauden aloittamisen aikataulusta odotetaan edelleen Palloliiton suunnalta lopullista vahvistusta ja näillä näkymin tosipelien aloitus siirtyy kesäkuulle. Ottelutapahtumien käytännön valmistelut ovat myös jo pidemmän aikaa olleet käynnissä ja puheenjohtajan näkökulmasta on todella hienoa nähdä, että vapaaehtoisia, sekä uusia että vanhoja on löydetty runsaasti toimintaan mukaan seuran tehtäviin. Mm. ottelutapahtumien organisointiin ja käytännön järjestelyihin, mediatiimiin sekä edustusjoukkueen taustoihin. MYPA-yhteisö ja henki vaikuttaisi edelleen olevan vahvasti mukana monen ihmisen tekemisessä.

Kilpailullisen toiminnan ohella myös hallinnollisella puolella on tavoitteena kehittää edelleen tekemisen tasoa. Ansiokkaasti viimeisen vuoden ajan myynti- ja markkinointipuolesta vastanneen, ja jatkossa vahvemmin oman yrityksensä toimintaan keskittyvän Maarit Paldánin tilalle löydettiin työtä jatkamaan huhtikuun alusta eteenpäin Mathias Grönman. Taloudellisesti toinen peräkkäinen koronavuosi tulee asettamaan omat haasteensa seuran toiminnalle, mutta positiivisia merkkejäkin on kuitenkin ilmassa ja viime kuukausien aikana yhteistyökumppaneiden hankinnassa on onnistuttu vähintäänkin kohtuullisesti. Seuran talous pohjautuu myös tänä vuonna vahvasti ottelutapahtumiin liittyviin tuottoihin, ja toivottavasti yleisörajoitukset helpottavat heti kesäkuun alusta ja MYPA-yhteisö löytää runsain joukoin Saviniemen stadionin katsomoihin kannustamaan MYPAn nuorta joukkuetta kohti voittoja.

Tervetuloa kaikille MYPAn mukaan kaudelle 2021!

MYPA ry / Heikki Pulkkinen, puheenjohtaja

 

PS. Ottelutapahtumien järjestämiseen ja muutenkin seuran toimintaan otetaan mielellään kaikki innokkaat toimijat mukaan. Ilmianna itsesi mypajuniorit@mypa.fi