Kokenut Joakim Lindberg palaa MyPaan

Kokenut Joakim Lindberg palaa MyPaan

Kauden 2021 MyPa-kapteeni, keskikentän pohjalla pelaava Joakim Lindberg tekee paluun Myllykoskelle.

Lindberg, 28, on pelannut aikuisten sarjoissa jo vuosikymmenen, ensin Susissa ja KJP:ssa, sitten MyPassa ja viime kaudella myös Iitin Pallo-68:ssa Kutosta. Susissa ja KJP:ssä Lindberg on pelannut Kakkosta, Kolmosta ja Nelosta noin sata ottelua. Sen jälkeen Lindberg on pelannut MyPassa Ykköstä molempina uuden tulemisen jälkeisinä kausina, 2019 ja 2020, sekä kaudella 2021 Kakkosta. MyPan riveissä sarjaotteluita on tilillä nelisenkymmentä. Kautta 2022 Lindberg luonnehtii tauoksi aikataulutetusta jalkapalloilijan elämästä: "Kauden 2021 jälkeen koin tarvitsevani taukoa jalkapallosta. Halusin kokea kesän ilman joukkueen aikatauluja. Polte takaisin kentille tuli kyllä nopeaan. Puulaakia kävin pelaamassa sekä sain mahdollisuuden liittyä Iitin Pallon riveihin 6. divariin, missä pelasin kolme ottelua."

MyPan nuoreen joukkueeseen Lindberg tuo reilusti kokemusta, mutta miten se näkyy käytännössä? Lindberg: "Jyrki (Saarela, päävalmentaja) osaa varmasti paremmin vastata tähän kun minä, mutta kaikissa joukkueen tapahtumissa missä olen mukana pyrin antamaan kaikkeni ja kannustamaan joukkuekavereita hyviin suorituksiin." Saarela: "Jokke + kokemus palasivat! Jokessa näkyy joka tilanteessa kokemus, tietää mitä tekee ja miksi. Jokke tuo keskisektorille rauhallisuutta, hän on hyvä riistäjä. Vielä kun saisi hänet reilusti ääntä käyttäjäksi ja ohjaavaksi, niin hyvä lopputulos."

Paluu MyPaan on mieleinen asia Lindbergille: "Todella positiivisin mielin tein sopimuksen Mypaan. Odotan eniten, että saa pukea MyPan logolla varustetun pelipaidan päälle. Seurasin viime kaudella paljon MyPan otteita ja hyvältä näytti. Saviniemessä Kymenlaakson Sähkö Stadionilla on ollut aina hieno tunnelma ja Mypan upeat fanit antaneet lisävirtaa kentälle." Kauteen 2023 MyPassa Lindbergillä on selvät tavoitteet: "Treenata hyvin ja esiintyä peleissä vahvasti. Siitä sitten katsotaan, mitä tulee palkinnoksi vai tuleeko mitään. Tulevana kautena lähdetään hakemaan tulosta jokaisesta pelistä!"

Joakim Lindberg on toisen polven mypalainen, sillä hänen isänsä Janne Lindberg edusti MyPaa pelaajana kausilla 1992-1994 ja ulkomailta palattuaan uudelleen 1998-2003. Hän oli voittamassa MyPalle Suomen Cupia 1992 sekä useita hopeisia ja pronssisia Veikkausliiga mitaleita. Kun MyPa voitti Veikkausliigan kaudella 2005, Janne Lindberg toimi joukkueen apuvalmentajana. Vuosina 1993-1996 Lindberg pelasi myös Suomen maajoukkueessa 34 ottelua tehden yhden maalin.