KOVANEN JA RÄMÄ HATTUTEMPPUILIVAT PORUKASSA

KOVANEN JA RÄMÄ HATTUTEMPPUILIVAT PORUKASSA

MYPA otti hieman vaikeuksien kautta opikseen ja palasi voittojen tielle edellisessä ottelussa koetun nöyryytyksen jälkeen. Kaan Kovanen ja Jussi-Pekka Rämä laittoivat maalintekotalkoot pystyyn Saviniemessä.

Ottelu sai vauhdikkaan alun kun kotijoukkue rynnisti johtoon jo toisella peliminuutilla. Rico Ryöpäksen ja Jari Hasselin esityöstä Jussi-Pekka Rämä siirsi rinnallaan pallon hallitusti maaliin. MYPA ei saanut johtoasemastaan kuitenkaan pitkään nauttia. Viidennellä peliminuutilla FC Vaajakosken hyökkäys oikealta laidalta päättyi lopulta kotijoukkueen kannalta harmilliseen omaan maaliin ja peli oli nopeasti alkutekijöissään.

Maalintekopaikkoja oli ensimmäisellä puoliajalla molemmilla. Jussi-Pekka Rämä tuntui olevan tämän tästä FCV:n maalia vartioineen Ville Viljalan kiusana, mutta tehot jäivät puuttumaan. Samat sanat pätevät vierasjoukkueeseenkin. Viimeisen kolmanneksen ratkaisut painuivat enimmäkseen ohi maalista. Tomas Turunen MYPAn maalilla joutui ainoastaan kerran torjuntatöihin, kun pienten vaivojen jälkeen tositoimiin palannut maalivahti venytti pallon komeasti alakulmasta kulmapotkuksi.

Taukotilanteeksi jäi tasalukemat 1-1.

Toisella puoliajalla ottelun käännekohdaksi varsin erikoisella tavalla muodostui FCV:n tekemä 1-2 johtomaali. Vierasjoukkueen Santtu Laaksosen komea kaukolaukaus upposi 63. minuutilla vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan Tomas Turusen jäädessä täysin vaille mahdollisuuksia torjuntaan. Tuulettaessaan Laaksonen nosti paitansa päänsä päälle ja kun kymmenisen minuuttia aikaisemmin mies oli ottanut ensimmäisen varoituksensa, seurauksena oli toinen keltainen ja ulosajo.

MYPAlla otti aikansa ennenkuin se pystyi hyödyntämään ylivoimansa. Vasta parikymmentä minuuttia ennen loppua alkoi tapahtua ja siihen kotijoukkue tarvitsi supervaihtomiehen tittelin jälleen itselleen kaapanneen Kaan Kovasen. Kovanen tuli kentälle 69. minuutilla ja verkko heilui ensimmäisellä kosketuksella palloon 71. minuutilla. Kovasen tasoitus käänsi pelin lopulta täydellisesti kotijoukkueelle.

Vain hetki Kovasen tasoitusmaalin jälkeen maalitalkoisiin mukaan lähtenyt Jussi-Pekka Rämä vei MYPAn 3-2-johtoon 74. minuutilla. MYPA räväytti vielä viimeisellä kympillä kolme osumaa. Kovanen ja Rämä talkoilivat porukassa melkoista lauantaihuumaa kun Kovanen nosti maalimääränsä tällä kaudella viiteen viimeistelemällä hattutemppunsa 81. ja 84. minuutilla. Rämä puolestaan viimeisteli harvinaisen kahden pelaajan samassa ottelussa takoman hattutempun ottelun ollessa jo lisäajalla ja loppulukemiksi 6-2.

MYPAn pelit jatkuvat jo keskiviikkona 8.8 jolloin se matkustaa Mikkeliin MiPK:n vieraaksi.

6-2

(1-1)

2. 1-0 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

5. 1-1 Oma maali

63. 1-2 Santtu Laaksonen (FCV)

71. 2-2 Kaan Kovanen (MYPA)

74. 3-2 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

81. 4-2 Kaan Kovanen (MYPA)

84. 5-2 Kaan Kovanen (MYPA)

90+2 6-2 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

 

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

7. Rico Ryöpäs

9. Samuel Lindeman

10. Tomi Räikkönen (85. Samuel Arponen)

14. Simo Majander (C)

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (69. Kaan Kovanen)

18. Oskari Nurminen

21. Paavo Kujala (69. Leevi Perkiö)

22. Kaarel Usta

25. Tomas Turunen (mv)

 

Vaihtopelaajat:

1. Matias Riikonen (mv)

3. Leevi Perkiö

5. Kaan Kovanen

6. Joonas Tiihonen

11. Esko-Petteri Pesari

13. Olli Kähkönen

20. Samuel Arponen

 

FCV

Avauskokoonpano:

2. Aleksi Kaakinen

3. Roope Ervasti (46. Jarkko Kosunen)

4. Joona Ala-Porkkunen

6. Santtu Laaksonen 59. var  64. var  64. ua

8. Toni Järvinen (80. Panu Väliaho)

11. Niko Högbacka

20. Tomi Karsltedt

21. Topi Järvinen

26. Joona Rautamies

30. Ville Viljala (mv)

33. Juuso Haapasaari (46. Kimmo Huisman)

 

Vaihtopelaajat:

1. Roope Järvinen

5. Panu Väliaho

7. Jarkko Kosunen

9. Kimmo Huisman

14. Anssi Viren

17. Matias Kiesilä

22. Antti Jussila