KPV murskasi MYPAn Kokkolassa

KPV murskasi MYPAn Kokkolassa

kuva: Rauni Pakkala

MYPA matkusti pistejahtiin Pohjanmaan lakeuksille KPV:n vieraaksi. Joukkueiden edellinen ottelu kaksi viikkoa takaperin Myllykoskella päättyi pistejakoon 1-1, mutta keskiviikkoillassa joukkueiden välisestä paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. KPV vei ottelun nimiinsä murskalukemin 6-0 (3-0).

Ottelun ensimmäinen jakso sateen kastelemalla Kokkolan keskuskentällä käynnistyi vauhdikkaasti. Viiden alakerralla kamppailuun lähtenyt MYPA joutui heti ensiminuuttien aikana puolustuskannalle, kun KPV vyörytti hyökkäyksiään kohti Otto Huuhtasen vartioimaa maalia. Poikkeuksellisesti KPV:n vasemmalla laidalla uurastanut Aboubakar Doumbia jr. oli varsin hyvällä pelipäällä ja osallistui tontillaan jatkuvasti hyökkäysten rakenteluun.

Ensimmäinen todellinen vaaran paikka nähtiin ottelun viidennellä minuutilla, kun KPV sai kulmapotkun. Benjamin Niveri onnistui kuitenkin pelastamaan pallon maaliviivalta.

Pallonhallinta oli läpi ensimmäisen jakson täysin kotijoukkueella ja MYPAlla oli suuria vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan. KPV loi keskityksiä ja haki syöttöjä vierailijoiden puolustuslinjan väleihin niissä useimmiten onnistuen. MYPAn syötöt omille harhailivat, ja harhasyötöistä käynnistyi ensimmäiseen maaliin johtanut tilannekin. KPV käynnisti hyökkäyksen, joka päätyi kulmapotkuksi. Keskitys löysi tiensä kulmalipulta suoraan Tommi Saarisen päähän, joka puski pallon vastustamattomasti maaliin tehden tilanteeksi 1-0. 

KPV:n suoraviivaisuus jatkui läpi jakson, ja se loi tilanteita toisensa perään. Ottelun toinen maali näki päivänvalonsa 28. minuutilla, kun Elias Ahde iski oikea-aikaisesti ajoitetun läpisyötön päätteeksi pallon verkkoon.

MYPAn tuska ei ottanut loppuakseen. 37. minuutilla Jari Hassel kokeili kertaalleen KPV:n maalilla torjunutta Miika Töyrästä vain todetakseen veränvartijan paremmuuden. Muutamaa minuuttia myöhemmin MYPAn harhasyötöstä käynnistynyt hyökkäys päätyi 3-0 maaliin, ja maalintekijäksi merkittiin Kyle Gurinca. Näissä lukemissa marssittiin puoliajalle.

MYPA suoritti toisen jakson alkuun ensimmäisen vaihtonsa, kun Stephen Obeng korvasi puolustuslinjassa Nuutti Laaksosen. KPV jatkoi pirteää otettaan, vaikka tempo aavistuksen laskikin vankassa 3-0 johtoasemassa.

Toisen jakson ensimmäinen, ottelun neljäs maali syntyi 55. minuutilla, kun nopeajalkainen Doumbia sai pallon MYPA-puolustajien väliin. Peluri iski pallon varmasti maaliin nopean hyökkäyksen päätteeksi katkaisten MYPAn selkärangan lopullisesti.

Ensimmäisen jakson tapaan vierasjoukkueen omaa peliä sävyttivät lukuisat pallonmenetykset, ja KPV prässäsi aktiivisesti ja aggressiivisesti. Se voitti palloja keskialueella ja vyörytti hyökkäyksiä kohti 16-aluetta. 5-0 ja 6-0 maalit syntyivät ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla Aleksi Pahkasalon ja Pietro Kytölaakson hienojen yksilösuoritusten päätteeksi. KPV oli tyly isäntä ja vei keskiviikkoillan kamppailun nimiinsä lukemin 6-0 (3-0).

Päävalmentaja Ilkka Mäkelän äänestä huokui pelin jälkeen suuri pettymys. 

- Olihan KPV tänään hyvä ja taitava, ja ero oli karmaiseva. Peli-ilo olisi löydettävä, ja se löytyisi onnistumisten kautta. Nyt onnistumiset ovat viime aikoina olleet kortilla. Henkistä vahvuutta ja venymistä vaadittaisiin, ja taisteluilmeen pitäisi olla itsestäänselvyys, Mäkelä totesi.

 

KPV-MYPA 6-0 (3-0)

19´ 1-0 Tommi Saarinen

28´ 2-0 Elias Ahde

40´ 3-0 Kyle Curinga

55´ 4-0 Aboubakar Doumbia jr.

86´ 5-0 Aleksi Pahkasalo

90+2´ 6-0 Pietro Kytölaakso

Yleisöä 303