KPV pilasi MYPAn juhlat ajassa 90+6

KPV pilasi MYPAn juhlat ajassa 90+6

kuva: Rauni Pakkala

MYPA ja KPV kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Myllykosken keskiviikkoillassa. Dramaattisten vaiheiden jälkeen joukkueet päätyivät pistejakoon 1-1, kun KPV tasoitti ottelun lisäajan kuudennella minuutilla.

Ensimmäinen jakso käynnistyi molempien joukkueiden osalta tunnustelevasti. KPV yritti syöttöjä MYPAn linjan taakse, mutta topparipari Juuso Laitinen - Benjamin Niveri katkoi vierailijoiden yrityksiä. Kuuden minuutin kohdalla MYPA sai ensimmäisen kunnon maalipaikkansa, kun yksinäisenä kärkenä viilettänyt Arjan Goljahanpoor puski Nuutti Laaksosen keskityksestä pallon KPV-vahti Miika Töyrään syliin.

KPV sai pelin juonesta kiinni ja se onnistui rakentelemaan maalipaikkoja. Niin Aleksi Pahkasalo kuin Aleksi Tarvonen pääsivät testaamaan laukauksiaan, mutta MYPAn onneksi kokkolalaisten yritykset eivät tuottaneet tulosta. Pelikellon näyttäessä 15. minuuttia KPV sai vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä, mutta MYPA-maalilla Tomas Turunen nyrkkeili Pahkasalon vihaisen laukauksen väljemmille vesille.

MYPAn oma peli piristyi jakson edetessä, vaikka muutamat puolustuspään harhasyötöt olivatkin aiheuttaa vaaran paikkoja. Vajaan puolen tunnin pelin kohdalla päivän ottelun avauskokoonpanoon noussut Joakim Lindberg laukoi vaarallisesti kohti KPV-maalia, mutta hyvä veto leijaili hieman yli poikkipuun. Vasemman laitahyökkääjän tontilla Lassi Forss pelasi pirteästi ja oli mukana luomassa useita MYPA-hyökkäyksiä. Myös Jari Hassel pääsi kertaalleen kokeilemaan laukaustaan 16-alueen sisältä, mutta yritys kilpistyi KPV:n Charalampos Chantzopouloksen jalkoihin. Ottelun ensimmäinen jakso päättyi maalittomaan tasatilanteeseen.

Toisen jakson alkuun KPV suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Simo Roiha teki tilaa Harri Heiermannille MYPAn jatkaessa samalla kokoonpanolla. Jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi, 50. minuutin kohdalla Anttoni Huttunen oli päästä läpiajoon Forssin esityöstä, mutta ei aivan ehtinyt palloon.

Tilanteita riitti molemmin puolin, mutta ratkaisevat syötöt jäivät usein vaisuiksi. KPV:n vaarallisesti läpi ottelun hyökännyt Pahkasalo järjesteli reilun tunnin kohdalla sivuvapaapotkun, jonka jälkitilanteen MYPA selvitti vaivoin. Muutamaa minuuttia myöhemmin, ottelun 68. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun, jonka Huttunen lähetti maalille. Palloon ehti ensimmäiseksi Niveri, joka iski kauden avausosumansa ja vei MYPAn 1-0 johtoon. 

Ottelu eteni vauhdikkaasti ja KPV haki vimmatusti tasoitusosumaa. MYPA haki kentälle tuoreita jalkoja Niklas Rautomäen sekä Olli Kähkösen muodossa ja pitkään näyttikin, että kotijoukkue nappaa kauden toisen voittonsa. Lisäajan viimeisellä minuutilla Aleksi Tarvonen kuitenkin hiljensi Saviniemen jo lähes varmalta näyttänyttä voittoa juhlineen yleisön, kun hän iski pallon maalin edustalta verkkoon. MYPAn voitonjuhlat sulivat 1-1 tasapeliksi ajassa 90 + 6. 

Kirvelevä lisäajan viimeisen minuutin tasoitus kismitti luonnollisesti koko MYPA-leiriä, mutta päävalmentaja Ilkka Mäkelä näki ottelun kuitenkin miehekkäänä taisteluna.

- Piste otetaan nöyränä vastaan - jokainen niistä on tärkeä. Peli oli sinänsä hyvää, harmittaa poikien puolesta. Tikkari oli suussa, mutta se vietiin pois. Kyllähän tässä uskoa koetellaan. KPV on kuitenkin paperilla selvästi eniten budjettiin satsannut joukkue, mutta ero ei ollut kentällä niin suuri. 

Mäkelä oli tyytyväinen keskikentällä uurastaneeseen kaksikkoon Hassel - Lindberg, jotka paikkasivat Samuel Lindemanin poissaoloa. 

Tutun laitapuolustajan roolin sijasta laitahyökkääjänä uurastanut Lassi Forss kommentoi pelin jälkeen tunnelmiaan varsin tiivistetysti.

- Tuntuu häviöltä, ei tässä oikein mielipiteitä ole. 

MYPA - KPV 1-1 (0-0)

69´ 1-0 Benjamin Niveri

90 + 6´ 1-1 Aleksi Tarvonen

Yleisöä 693