Laituri Aleksi Mykrä jatkaa MyPassa

Laituri Aleksi Mykrä jatkaa MyPassa

Mykrä viihtyy laidoilla: "Osaan parhaiten pelata laita-akselin paikoilla, joko pakkina tai laiturina. Viime kaudella tutummaksi tullut laiturin paikka on kuitenkin se mieluisin."

FC Lahden kasvatti Mykrä, 21, debytoi viime kaudella aikuisten sarjoissa pelaamalla neljässätoista Kolmosen ottelussa MyPan riveissä. Tilastoihin kirjattiin kaksi maalia, joiden lisäksi Mykrä antoi monta maaliin johtanutta syöttöä. Mykrän siirtoon Lahdesta Myllykoskelle vaikutti varmasti jo Lahdessa Mykrää muutaman vuoden valmentanut MyPan päävalmentaja Saarela, jonka valmennustapaa Mykrä kehuu: "Jyrkillä on valmentajana hyvä auktoriteetti. Hänellä on selkeä näkemys ja kokemus pelityylistä, hän ohjeistaa sekä neuvoo meitä pelaajia pelaamaan parhaaksi näkemällään tavalla ottamatta meiltä kuitenkaan omaa luovuutta pois. Olen aina pitänyt hänen "sen saat minkä ansaitset" -periaatteestaan."

Mykrän käsitys vahvuudestaan eli nopeudesta on yhteneväinen Saarelan kanssa. Mykrä: "Ehdoton vahvuuteni on ketteryys ja vikkelät jalat, olen myös kova tekemään töitä kentällä. Kehityksen kohteita ovat pallovarmuus sekä maalinteko." Saarela: "Aku on nopeajalkainen laitalinkki, joka pystyy antamaan monipuolisia syöttöjä maalintekosektorille. Puolustaa kurinalaisesti. Aku sairasti koronan muutamaan otteeseen, mikä valitettavasti näkyy vieläkin kestävyydessä. Myös muita pikku loukkaantumisia on ollut, mitkä ovat verottaneet harjoittelua ja pelaamista viime kaudella."

Potentiaalia Mykrässä on, mutta se pitäisi Saarelan mielestä saada vielä ulos: "Akua olen valmentanut muutaman vuoden ja rehellisesti pitää sanoa, että armeijan jälkeen ei pelaaja ole päässyt sille tasolle jota häneltä odotin. Mutta hän on nuori pelaaja ja jokainen harjoitus vie eteenpäin." Mykrällä onkin tavoitteita, joihin pääseminen vaatii vielä kehittymistä: "Tällä hetkellä tavoitteeni on päästä pelaamaan Veikkausliigaa. Ensi kaudella oma tavoitteeni on vakiinnuttaa paikka avauksessa sekä pelata ehjä kausi."