Monipuolinen Aaro Laine MyPaan

Monipuolinen Aaro Laine MyPaan

Kajossa, Susissa ja KJP:ssa juniorivuotensa pelannut Aaro Laine pääsee ensimmäistä kertaa aikuisten sarjoihin.

Nuori Laine pystyy pelaamaan lukuisilla pelipaikoilla, mutta mikä on hänen paras paikkansa? Laine: "Olen viime juniorivuosina pelannut pääosin keskikentällä. Olen kuitenkin pelannut viime aikoina monipuolisesti vähän jokaisella pelipaikalla. Pystyn pelaamaan pelipaikalla kuin pelipaikalla. Ainut kentän osa-alue, jossa en ole kunnolla pelannut, on tietysti maalivahti." Tulevalla kaudella Laine pelaa MyPassa, mutta rooli on vielä arvoitus: "En ole vielä Mypassakaan vakiinnuttanut mitään tiettyä pelipaikkaa, ja siitä pitäisikin keskustella enemmän vielä valmentajan kanssa."

Jos pelipaikka onkin vielä osittain arvoitus, päävalmentaja Saarela löytää selvän vahvuuden Laineen pelistä: "Työmyyrä, joka tekemisellään ansaitsi sopimuksen joukkueeseen. Ei paljon puhu, mutta asenne on kova eli keskittyy vain harjoituksiin ja antamaan parhaansa joka päivä. Vielä on paljon töitä edessä, mutta uskon, että hänestä on tulevaisuudessa iloa kentällä." Laine: "Jalkapalloilijana mielestäni omiin vahvuuksiini kuuluu monipuolisuus. Heikkouteni on itsevarmuus. Pallonkäsittelytaitoni kärsii, kun alan pelätä liikaa epäonnistumista."

Tulevaa kautta Laine odottaa jo kovasti: "Erittäin odottavaisin mielin lähden tulevaan kauteen. Olen pienestä pitäen ollut seuraamassa Mypan pelejä katsomosta käsin. Veikkausliiga-aikoina tuli käytyä jokaisessa kotiottelussa, varsinkin kun siellä pelasi tuttuja. Hienoa päästä nyt itse mukaan seuran toimintaan. Ensi kausi tulee olemaan minun ensimmäinen miesten tasolla, ja mielenkiinnolla seuraan miten se eroaa aikaisemmista kausista." Hänellä on selkeät tavoitteet alkavalle kaudelle: "Mypassa on korkea taso ja kilpailu peliajasta tulee olemaan kovaa positiivisessa mielessä. Tavoittelen peliaikaa harjoittelemalla mahdollisimman tehokkaasti. Haluan ottaa isoja askelia heikkouksissani, kuten itsevarmuudessa ja ketteryydessä. Isojen kehitysaskeleiden ja hyvän asenteen avulla voin saavuttaa enemmän peliaikaa Mypassa. Hienoa olisi päästä haastamaan myös joukkueen kokeneimpia pelaajia."