MP vei perjantai-illan kamppailun

MP vei perjantai-illan kamppailun

kuva: Rauni Pakkala

MP ja MYPA kohtasivat Mikkelin Urheilupuiston perjantai-illassa. MYPAn tippuminen Kakkoseen varmistui jo edelliskierroksella, mutta mikkeliläiset taistelevat yhä Ykkösen sarjapaikan uusimisesta. Mikkelin syysillassa nähtiin neljä osumaa, kaikki MP:n toimesta, ja voiton myötä ensi kauden sarjapaikkansa uusinut kotijoukkue jätti pisteet Urskille numeroin 4-0 (2-0).

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla ja se loi painetta kohti Otto Huuhtasen vartioimaa maalia jo pelin ensiminuuteilla. Kotijoukkue rakenteli peliään, ja ottelun 6. minuutin kohdalla se järjestelikin vaarallisen tilanteen MYPAn 16-alueen sisällä. Vierajoukkueen puolustus kuitenkin heittäytyi laukausten eteen ja maaliverkko pysyi koskemattomana.

Pallonhallinta pysyi kotijoukkueella: se pyöritti peliään varmaan tapaan syöttökombinaatioilla ja pyrki keskitysten kautta hakemaan korkeaa palloa MYPAn boxin sisään. MP:n viiden pelaajan keskikenttä toimi, ja tulosta syntyi ottelun 13. minuutilla. MP murtautui MYPAn vasenta laitaa myöden, ja keskitys löysi maalin edestä Dudun, jolla oli helppo työ avata ottelun maalitili ja viimeistellä numerot 1-0:aan. Johtomaalin jälkeen MP:n veränvartija Jonne Uronen oli aiheuttaa vaarallisen tilanteen omaan päätyynsä avauksen jäätyä Anttoni Huttusen jalkaan, mutta keskikenttämiehen ratkaisu tilanteessa jäi heikoksi. 

Paine pysyi MYPAn puolustusalueella, ja MP riisti palloja vahvasti itselleen. Mikkeliläiset pelasivat ajoittain palloa helpohkon näköisesti MYPAn ryhmitelmän edessä ja väleistä, kun taas kentän toisessa päässä hyökkäkset päättyivät liian usein kotijoukkueen riistoon. Reilun puolen tunnin kohdalla Urskin hyväkuntoiselle viheriölle syntyi säpinää MP:n toimesta, kun punapaitojen vasen laita avautui vaarallisen näköisesti. Nuutti Laaksonen putsasi pallon maalin edustalta pois, mutta sama kaava toistui heti tilanteen perään. Pallo pomppi Toni Tahvanaiselle, joka harhautteli puolustuksen ja laukoi pelivälineen ohi Huuhtasen vieden sinipaidat kahden maalin johtoasemaan. 

Maalin jälkeen MYPA sai loistopaikan kavennusosumaan, kun Valtteri Kangasniemen kaaripallo löysi laitapuolustajan paikaltaan ylös nousseen Laaksosen. Laaksonen ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa palloon ja tilanne kuivui kasaan. Jakson lopussa Eetu Pellikka sai passin niinikään Laaksosen esityöstä, mutta Pellikan laukaus liiteli yli maalin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, ja puoliajalle marssittiin MP:n 2-0 johdossa. 

Ottelun toinen jakso käynnistyi niin ikään MP:n komennossa, mutta sinipaitojen kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta. Lähimmäksi maalintekoa pääsi jo kertaalleen ottelussa osunut Dudu, jonka puskut eivät kuitenkaan suuntautunut maalitolppien väliin. MYPA haki hyökkäyksiä pitkien avausten kautta, mutta ratkaisevat syötöt hyökkäysalueella jäivät heikoiksi. Vajaan tunnin kohdalla MP myllytti boksin sisällä, ja MYPA selvisi tilanteesta osin pienellä onnella. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän MP sai painetta MYPAn puolustusalueelle. Mikkeliläiset pallottelivat niin keskikentällä kuin boksin sisällä näppärästi, ja vain viimeistelyt jäivät ontumaan. Laukaukset viuhuivat yksi toisensa jälkeen yli maalin. 

66. minuutin kohdalla punapaidat suorittivat tuplavaihdon, kun keskikentälle juoksivat edellisottelussa debyyttinsä tehneet B-juniori-ikäiset Arttu Jormakka ja Sasu Hernesniemi. Kaksikosta molemmat olivatkin antamassa avaavia syöttöjä MYPAn järjestellessä hyökkäyksiään, mutta ratkaisut päätyivät joko paitsioon tai veränvartija Urosen hanskoihin. 

MP niittasi ottelun lopullisesti 76. minuutin kohdalla, kun kotijoukkue murtautui jälleen MYPAn vasemman laidan kautta. Antti-Ville Räisänen iski kauden viidennen osumansa Yassin Daoussin esityöstä, ja Mikkelin reilut 600-päinen kotiyleisö pääsi juhlimaan joukkueensa turvallista johtoasemaa. Ottelun loppu eteni pitkälti punapaitojen puolustusalueella, ja läheimmäksi maalintekoa pääsi debyyttinsä MP:n paidassa tehnyt Peetu Kerminen. Lisäajan viimeisellä minuutilla MP ja Iiro Äijö kaunistelivat lukemia vielä kertaalleen, kun toppari laukoi illan kauneimman osuman ja pallon vapaapotkusta verkon perukoille. Ottelu päättyi lukemiin 4-0 (2-0).

Ottelun jälkeen MYPAn päävalmentaja Marko Honkanen myönsi MP:n paremmuuden. 

Ensimmäisellä jaksolla oltiin jollakin tapaa pelissä mukana, mutta MP loi kovia maalipaikkoja. Meille puolestaan hyville maalipaikoille pääseminen oli tänään vaikeaa. Toisella jaksolla MP vei ottelua. Jormakka ja Hernesniemi pelasivat rohkeasti, Honkanen kehui joukkueen nuorisokaartia. 

 

MP - MYPA 4-0 (2-0)

13´ 1-0 Dudu

36´ 2-0 Toni Tahvanainen

77´ 3-0 Antti-Ville Räisänen

90+4´ 4-0 Iiro Äijö

Yleisöä 612