MyPa 2 - FC LaPa 0

MyPa 2 - FC LaPa 0

Valokuva: Jaakko Haapala

Sateisessa säässä useista poissaoloista kärsivä MyPa kellisti FC LaPan 2-0 (1-0).

Todennäköisesti poissaoloista johtuen MyPan keskikentällä pelipaikat olivat hieman tavallisesta poikkeavat, sillä Joakim Joutjärvi pelasi kymppipaikan sijaan hieman alempana ja kymppinä oli Olli Mäkelä. Keskikentän pohjalla pelasi armeijasta vastikään päässyt Sasu Hernesniemi, jolle avauksen paikka oli vasta toinen tällä kaudella Kolmosessa.

Ensimmäisellä kymmenminuuttisella oli tilanteita molemmissa päissä, mutta avausmaalia saatiin odotella hiukan pidempään. 12. minuutilla oikealta tarjoiltiin kova ja matala pallo, joka Jussi-Pekka Rämän ohjauksen ja LaPa-maalivahti Joonas Turun torjunnan jälkeen päätyi Mäkelän jalkoihin. Pitkästä aikaa avaukseen päässyt Mäkelä lapioi pallon läheltä verkkoon. 1-0 MyPalle.

Avausjakso oli lievää MyPan hallintaa, mutta myös FC LaPalle oli joitain maalintekoyrityksiä, lähinnä kaukolaukauksia. Vieraiden vaarallisimpia pelaajia olivat ainakin näppäräliikkeinen Audu Alexander Odeh ja liukas hyökkääjä Amadu Friday Maguda, jotka olivat ajoittain vaikeasti pideltäviä ja saivat kikkailtua itsensä ulos useammankin MyPa-pelaajan prässin alta.

Ennen kuin puoli tuntia oli täynnä, Maguda oli ehtinyt laukoa vaaralliselta paikalta suoraan MyPan maalilla torjuntavastuuta kantaneen Kangaskolkan näppeihin, kertaalleen ylärimaan ja päästyään puolittain läpi oikealta Kangaskolkka torjui etukulmaan suuntautuneen vaarallisen vedon.

Puolen tunnin täytyttyä Joutjärvi pelasi loistavan pallon puolustuslinjan selustaan Olli Kähköselle, jonka laukauksen LaPa-vahti Turku kuitenkin torjui. Hetkeä myöhemmin Kähkösen pitkä rajaheitto tavoitti Rämän rangaistusalueelta, tämä onnistui kääntymään pallon kanssa ja tykitti etutolppaan. Ei maalia.

Avausjakson viimeiselle vartilla tilanteet syntyivät pelkästään vieraiden päätyyn ja toisen jakson alkukin oli MyPan hallintaa. Saviniemen isännät kokeilivat toisella useita kertoja kaukolaukauksia, jotka eivät tällä kertaa osuneet maalipuiden väliin - yhtä laukausta lukuun ottamatta. 52. minuutilla Rämä tiputti Niklas Rautomäelle, joka tykitti MyPan toisen maalin n. 18 metristä vasempaan alanurkkaan.

Tunnin pelin jälkeen LaPan Maguda pääsi irti vartijastaan ja ampui vaarallisen kudin maalin vasempaan nurkkaan, mutta Kangaskolkka venyi päivän kenties parhaaseen torjuntaasa. Tästä alkoi LaPan hallintajakso, joka sisälsi lukuisia kulmapotkuja ja joitain puolittaisia tekopaikkoja. Kenties vaarallisin tilanne tuli viimeisellä kympillä, kun Maguda rynni keskeltä rankkarialueen rajoille, mutta MyPan onneksi kova veto suuntautui suoraan Kangaskolkkaa kohti.

Oli MyPallakin tilanteita toisella jaksolla ja varsinkin laitapakki Kähkösellä. Kaikki kolme vetopaikkaa sattuivat kuitenkin heikommalle vasemmalle jalalle, eikä kolmatta maalia nähty.

Yhtenä ottelun teemana olivat selkeästi ylärimaan suuntautuneet laukaukset, sillä rimaa kolisuteltiin molemmissa päissä ja varsinkin MyPan kenttäpäädyssä useamman kerran. Eetu Kangaskolkka ja tolpat pitivät kuitenkin FC LaPan maaleitta.

Ottelu voittomaalin tekijä Olli Mäkelä: "(Pelissä) oli vielä paljon parannettavaa, mutta pääsin avaukseen ja olen ihan tyytyväinen"

"Vähän passivoiduttiin ja pelattiin aika hitaasti kokoajan. Olisi vaan pitänyt pelata nopeammin ja liikuttaa palloa niin olisi varmaan se meidän peli lähtenyt paremmin pyörimään. Ei pelattu oikein omaa peliä taaskaan," Mäkelä kertoo.

Yksi selkeä syy oman pelin haasteisiin oli Mäkelällä tiedossa: "Nyt kun on aika paljon loukkaantumisia ja pelaajat joutuvat vaihtamaan pelipaikkoja, niin onko se vähän sekoittanut pakkaa. Vaikka ei sen ehkä pitäisi."

MyPan seuraava ottelu on vieraissa PeKaa vastaan ke 16.8. klo 19 Arto Tolsa Areenalla. Seuraava kotiottelu on lauantaina 26.8.klo 18:30, jolloin vastaan asettuu MiPK.