MyPa Imatralle kärkikamppailuun

MyPa Imatralle kärkikamppailuun

Kuva: Tomi Saarivirta

MyPa palaa pelikentille pienen tauon jälkeen kun se matkustaa keskiviikkona 8.6. Imatralle paikallisen Palloseuran vieraaksi.

Imatralla Ukonniemessä on keskiviikkona luvassa sarjan kärkikamppailu kun piikkipaikkaa hallussaan pitävä MyPa kohtaa sarjakakkosena majailevan IPS:n. Eroa sarjataulukossa on kolme pistettä ja lisäksi IPS on pelannut yhden ottelun MyPaa vähemmän.

MyPan meno tulosten valossa on pysynyt vahvana. Kauden avausottelun tappion jälkeen se on kerännyt lopuista otteluista täyden pistepotin. Hyökkäyksessä Väinö Hietala on iskenyt kuusi maalia seitsemään peliin ja edelliskausia hyökkäävämmässä roolissa esiintynyt Sasu Hernesniemikin on osunut maalipuiden väliin ilahduttavasti neljään otteeseen.

Kokoonpanon suhteen isoin kysymysmerkki piirretään maalivahti Antti Kaikkosen nimen perään. Kaikkonen loukkasi edellisessä kotiottelussa jalkansa. Joel Peltola on kuitenkin esiintynyt maalilla varmaotteisesti, joten sen suhteen MyPan lähtökohdat kärkikamppailun alla eivät horju.

IPS on MyPan tapaan hävinnyt yhden pelatuista otteluistaan. Muista plakkariin on kilahtanut täysi pistepotti. Tehotilastoissa pelaajiston meno on tasaista. Kolmesti maaliverkkoa ovat heilutelleet Eetu Könönen sekä Jari ja Kalle Reponen.

IPS:n kokoonpanosta löytyy myös mypalaisittain mielenkiintoinen nimi. MyPan junioriputken läpikäynyt Antti Finér on tällä kaudella esiintynyt IPS:n paidassa kolmessa pelatussa ottelussa. Nähtäväksi jää onko MyPa-kasvatti kokoonpanossa keskiviikkona.

MyPan ja IPS:n edelliset kohtaamiset ovat vuodelta 2017 ja kauden kahdessa kohtaamisessa MyPa oli molemmissa vahvempi. Kotiottelussaan MyPa latoi taululle lukemat 5-0, mutta vieraskentällä oli tiukempaa lukemin 2-3. Jälkimmäisessä ottelussa maalipuiden väliin osui nykyisessäkin kokoonpanossa mukana oleva Niko Roitto.

Keskiviikon ottelu vihelletään käyntiin klo 18.30 ja sitä voit seurata Palloliiton liveseurannasta:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2337492/preview