MyPa ja GrIFK pelasivat tasapelin

MyPa ja GrIFK pelasivat tasapelin

Ottelu oli kaikenkaikkiaan varsin tasaväkinen, joten 1-1 -tasapeliä voitaneen pitää reiluna tuloksena molemmille.

Ensimmäinen todella vaarallinen paikka ottelussa syntyi MyPalle, kun vasempana laitapuolustajana pelannut Eelis Silvo pääsi vetämään rankkarialueen rajoilta. Oikeaan ylänurkkaan tähdännyt veto viuhui kuitenkin vähän ohi.

Avausmaalin teki vastustaja 'Grani" 20. minuutilla. Abdellah Mazouz pääsi pallon kanssa oikealta rankkarialueelle, meni ohi useammasta MyPan pelaajasta ja sijoitti pallon pienehköstä kulmasta varmasti takanurkkaan. Loistava yksilösuoritus. 0-1.

Samankaltaisesta paikasta pääsi vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin yrittämään GrIFK:n Cheikh Toure, mutta tällä kertaa veto suuntautui etunurkkaan ja hyvän ottelun pelannut Eetu Kangaskolkka koppasi sen hienosti.

33. minuutilla MyPan toppari Sasu Hernesniemi pääsi loistamaan. Ensin hän yritti suojata päätyrajaa kohti olevan pallon maalipotkuksi, mutta veikin palloon pyrkivän hyökkääjän kahville ja rynni itse kymmeniä metrejä eteenpäin pallon kanssa. Lopuksi nuori mies lähetti erinomaisen pitkän pallon oikealle tavoitellen Väinö Hietalaa, joka otti haltuunsa ja pääsi suoraan läpiajoon. Hietalan 1-1 -tasoitus syntyi takatolpan kautta.

Vielä hieman ennen taukoa Hietala sai tilaisuuden toiseen maaliin, mutta tällä kertaa maalintekijä ei saanut laitettua oikealta lähtenyttä palloa verkkoon. Taukotilanne 1-1.

Varsinkin avausjaksolla MyPa pelasi kärsivällisesti alakerran kautta, kun taas GrIFK pelasi vähän suoraviivaisempaa peliä. GrIFK sai jakson kuluessa useita erikoistilanteita, joista se sai vaarallisia paikanpuolikkaita MyPa-maalille, muttei onneksi sisään saakka. Jakso oli myös tilanteiden suhteen varsin tasainen, sillä myös MyPa rakensi hyviä tilanteita.

        
Valokuvat: Minna Tojkander

Puoliajalla MyPa otti kentälle 18-vuotiaan Roni Polatin Hietalan tilalle, ja nuori mies oli lähellä käyttää tilaisuutensa täydellisesti. Ei mennyt kuin reilut viisi minuuttia ennen kuin Polat pääsi vasemmalta tekopaikkaan, mutta veto painui sivuverkkoihin.

Tunnin pelin jälkeen Silvo tykitti n. 25 metristä voimalla, mutta hyvin kautensa aloittaneen puolustajan avausmaalia MyPan riveissä saadaan vielä odottaa vedon painuttua hiukan yli. Niin Silvo kuin toisella laidalla puolustanut Olli Kähkönenkin sekä topparipari Hernseniemi - Veeti Laiho pelasivat hyvän ottelun, sillä GrIFKin maali oli kenties ainoa, jota voi sanoa selväksi virheeksi - tai ehkä sitäkin voisi sanoa epäonneksi liukastumisten myötä.

Henrik Hellsténin antamista todella pitkistä rajaheitoista GrIFK aiheutti useamman kerran vaaraa MyPan maalille, mutta viimeistään maalivahti Kangaskolkka selvitti tilanteet. Myös Hanad Abdulkadir Mohamedin laakapallot kulmapotkuista olivat laadukkaita.
MyPan erikoistilanteita antoivat tänään Juho Innanen, joka pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa MyPan sarjapeleissä, sekä Niklas Rautomäki, joka on vakiinnuttanut alkukaudesta paikkansa avauksessa. Myöskään tämän kaksikon antamia kulma- ja vapaapotkuja ei kannata väheksyä, vaikka GrIfk olikin ehkä vähän niskan päällä ainakin kulmapotkuissa.

Toisen jakson aikana tilanteita ei syntynyt kovin paljoa, ja nekin harvat pääosin kauempaa. Loppupuolella mm. GrIFKin maalintekijä Mazouz pääsi pari kertaa vetämään rankkarialueen ulkopuolelta ja ainakin kertaalleen Kangaskolkka venytti komeasti pallon eteen.

1-1 -lopputuloksen myötä molemmat palasivat pisteiden pariin kärsittyään edellisessä ottelussaan tappiot. MyPa on sarjassa viimeisenä viidellä pisteellä, mutta eroa yläloppusarjaan oikeuttavaan kuudenteenkin sijaan on vain muutama piste, joten yksikin voitto parantaa asetelmia merkittävästi. GrIFK on jaetulla toisella sijalla 15 pisteellä, vain pisteen päässä Atlantis FC / Akatemiasta.

Kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa täyttävaihtopenkkiä. MyPalla oli kuusi ja GrIFKlla viisi vaihtomiestä, joista MyPa käytti kolmea ja vieraat vain kahta. MyPalta poissa olivat mm. Daniel Kaiga ja Panu Pykäläinen.


Valokuva: Minna Tojkander

MyPan päävalmentaja Mika Pasanen ottelusta:
"Kyllä me vähintään piste ansaittiin. Olin tosi tyytyväinen, miten pelaajat laittoivat itseään likoon. Kaikki jätettiin kentälle."

Pasasen mukaan vaaralliset maalipaikat menivät melko tasan ja MyPan lievästä hallinnasta huolimatta tasapeli on hänen mielestään oikeutettu tulos.

"Tästä kun saadaan parannettua tehokkuutta, niin saadaan täysiä pisteitä. Oikeaa suuntaa ollaan menossa," Pasanen kertoo.

"Pelaajat ovat tehneet hyvin hommia harjoituksissa."

Pasanen ei halua nostaa ketään tiettyä pelaajaa esille GrIFK -ottelusta, koska niin moni onnistui hienosti:
"Se oli hyvä joukkueen esitys, energisyys ja tahtotila oli hyvä. Kamppailtiin joka tilanteessa."

 

MyPan kesäkuun ottelut:
Pe 7.6. PEPO - MyPa klo 18:30 (Kimpisen urheilukenttä, Lappeenranta)
Ke 19.6. MyPa - FC Futura klo 18:30
Ti 25.6. MyPa - PPJ klo 19:00
La 29.6. PPJ - MyPa klo 16:00