MyPa ja KJP iskevät yhteen ensimmäisen kerran KSOY stadionilla

MyPa ja KJP iskevät yhteen ensimmäisen kerran KSOY stadionilla

Kuva: Mia Kujala

Keskiviikko-iltana 22.6. KSOY stadionilla pelataan ensimmäisen kerran tällä kaudella Kouvolan herruudesta kun MyPa ja KJP ottavat mittaa toisistaan klo 18.30 alkaen.

MyPa sarjan kärjessä ja KJP kolmantena, eroa kuusi pistettä ja otteluita yhtä monta pelattuna (9). Asetelmat paikalliskamppailuun ovat kihelmöivät ottelun alla. Molemmat pääsevät otteluun voitto edellisestä pelistä taskustaan kun MyPa kaatoi kotikentällään Kultsun ja KJP haki vieraspisteet Savonlinnasta.

Mielenkiinnolla kauden ensimmäistä paikalliskamppailua odottelee MyPan toppari Leevi Perkiö, joka on pelannut myös KJP:n paidassa.

-Odotan keskiviikon pelistä kovaa kamppailua. Tiedossa on, että KJP:lta löytyy kovia maalintekijöitä, jotka täytyy pystyä nollaamaan. Ei ole epäselvyyttä siitä etteikö molemmat joukkueet antaisi itsestään 150 prosenttia voittaakseen ottelun.

Perkiö pitää paikallisberbyä myös hyvänä virtapiikkinä koko alueen jalkapalloilulle.

-Luulen että tämä ottelu tekee hyvää Kouvolan alueen futikselle, sillä tämmöiset matsit ovat olleet tällä alueella viime aikoina harvassa.

Omaa pelaamistaan tältä kaudelta Perkiö arvioi vielä varovaisesti.

-Koen että oma pelaamiseni menee koko ajan pikkuhiljaa eteenpäin, mutta se on vielä kaukana siitä, missä sen haluaisin olla.

MyPalla on edessään hieman tiiviimpi ottelurypäs, mutta mihinkään erikoisempiin toimenpiteisiin ei päävalmentaja Jyrki Saarelan mukaan ole tarvinnut ryhtyä.

-Pelirytmin rasitus on otettu harjoituskentällä huomioon.

Odotettu paikallispeli on myös päävalmentajan mieleen, mutta taktisella puolella mitään suurempia muutoksia ei Saarelan mukaan ole tarvinnut tehdä.

-Paikallisesti ja pelaajille on varmasti hieno tapahtuma tulossa. Itse peliin lähdemme taktisesti samalla lailla kuin muihinkin peleihin. Joukkueella on hieman poissaoloja, mutta niiden kanssa pärjäämme. Luotan joukkueen yhteishenkeen.

Paikallispelin henkeen luonnollisesti kuuluu, että kenttä on täynnä toisilleen tuttuja pelimiehiä. KJP:sta MyPan suuntaan täksi kaudeksi liikkuivat mm. Olli Mäkelä, Juho Innanen, Juhani Rauos, Niko Ritola ja Kasperi Kosonen. MyPan viime kauden joukkueesta puolestaan Ville Majander ja Jussi Lanu vaihtoivat KJP:n riveihin.

MyPasta KJP taustaa Perkiön lisäksi omaavat Sasu Hernesniemi, Väinö Hietala, Veeti Karppanen sekä maalivahdit Aku Lindström ja Joel Peltola.

KJP:n tehomiehistä niin Oskari Nurminen kuin Niko Nakarikin ovat tuttuja pelimiehiä Saviniemessä. Maalipuiden väliin KJP:lla on asettaa roppakaupalla kokemusta kun MyPaa sen viimeisinä liigavuosina 2011-2014 edustanut Ville Iiskola mitä todennäköisimmin astelee tutulle stadionille vierasjoukkueen avauskokoonpanossa.


Liput kuumaan paikallisderbyyn voit ostaa ennakkoon https://www.lippu.fi/artist/mypajuniorit/ tai portilta hintaan 10 euroa.