MYPA JA KTP ISKEVÄT YHTEEN HARJOITUSOTTELUSSA

MYPA JA KTP ISKEVÄT YHTEEN HARJOITUSOTTELUSSA

Kymenlaakson derby MYPAn ja KTP:n välillä on pelattu Veikkausliigatasolla viimeksi vuonna 2008. Tuolloin MYPA vei molemmat derbyt nimiinsä. Kotikentällä se oli parempi lukemin 2-0, kun maalit mieheen iskivät Tarmo Neemelo ja Tuomas Kuparinen. Vieraskentällä MYPA nappasi voiton lukemin 0-4. Hugo Miranda sekä Saku Puhakainen tekivät maalin mieheen ja Ilari Äijälä osui kahdesti. Huomionarvoista on myös se, että nyky-MYPA:sta Heikki Pulkkinen oli tuolloin mukana myllykoskelaisten kokoonpanossa.

Pisteitä ei tällä kertaa Kymenlaakson derbyssä jaeta, mutta paikallisvastustajan kohtaaminen sytyttää molemmat joukkueet takuuvarmasti. MYPA pääsee haastamaan Ykköseen valmistautuvan KTP:n parhaalla miehistöllään, kun varmuudella poissa kokoonpanosta on ainoastaan pitkäaikaistoipilas Veeti Tuomala. Peleistä MYPAlla on ollut taukoa miltei kuukauden päivät, kun Valkeakosken HAKAA vastaan suunniteltu harjoituspeli jouduttiin perumaan valkeakoskelaisten cup-kiireiden takia. Viimeisimmästä harjoitusottelusta (9.3) Käpylän Palloa vastaan tuloksena oli 3-2 tappio. MYPAn maaleista tuossa ottelussa vastasivat Tomi Räikkönen ja Rico Ryöpäs.

Päävalmentaja Jukka Karjalainen on pelaajiston tapaan odottavalla kannalla.

-Joukkueessa on hyvä fiilis. Tänään (torstaina) päästään ensimmäistä kertaa stadionille treenaamaan ja heti lauantaina KTP on äärimmäisen kova mittari meille. Pelaamme myös perjantaina 20.4 toisen ottelun Ykkösen joukkuetta vastaan, kun matkaamme Jyväskylään JJK:n vieraaksi.

Derbyt ovat tuonneet mielenkiintoisia kohtaamisia vuosien varrella ja tämäkään ottelu ei poikkeusta tee. MYPA:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Kaarel Usta kohtaa entisen seuransa ja KTP:n riveistä voidaan hyvällä syyllä poimia MYPA-kasvatti Ville Oksasen nimi.

Kymenlaakson derbyn ja kauden avajaisten kunniaksi MYPAn yhteistyökumppani LaatuOsa tarjoaa kaikille katsojille ilmaiset kahvit. Otteluun on vapaa pääsy.

MYPAn ja KTP:n välinen derby potkaistaan Kymenlaakson Sähkö stadionilla käyntiin 7.4 klo 15.30!