MyPa kaatoi vaikeuksien kautta Ri-Pa:n

MyPa kaatoi vaikeuksien kautta Ri-Pa:n

Kuva:MyPa/Jaakko Haapala

MyPa hallitsi, tuhlasi tukun maalipaikkoja, ajoi itsensä vaikeuksiin ja taisteli lopulta vaikeuksien kautta itselleen kauden toisen voittonsa KSOY stadionilla Ri-Pa:sta.

MyPa otti käytännössä heti ottelun alkuminuuteista lähtien komennon itselleen. Ri-Pa sai kyllä kaksikin kulmapotkua, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet sen kummempia vaikeuksia kotijoukkueen puolustukselle.

Pelikellon tikittäessä vasta hieman reilua neljää minuuttia, MyPassa debyyttinsä tehnyt hyökkääjä Tymoteusz Kuzniarek tarjoili oikealta laidalta keskityksen Väinö Hietalalle joka laukoi pallon kuitenkin yli maalin. Eikä kauaa tarvinnut odotella seuraavaa tilannetta kun Sasu Hernesniemi tarjoili syötön, josta Arttu Jormakka laukoi pallon Ri-Pa:n maalivahdin Riku Piispan syliin.

Yhdeksän peliminuutin jälkeen kotijoukkueen maali ei voinut olla enää yhtään lähempänä. Sasu Hernesniemen pommi kuudentoista alueen rajalta osui maalin molempiin tolppiin, nosti jo muutaman takapuolen KSOY stadionin penkeistäkin, mutta keskikenttämiehen ja kotiyleisön epäonneksi pallo kimposi takaisin kentälle ja johtomaali jäi vielä haaveeksi.

Kotijoukkueen vyörytys ei tästäkään vielä laantunut vaan seuraava paikka rakentui 13 minuutin pelin jälkeen kun Sasu Hernesniemi tarjoili hyvän poikittaissyötön oikealta rangaistusalueen keskustaan, mutta Juho Innanen ei osunut kunnolla palloon ja taas jäätiin vaille tulosta.

15. minuutti toi sitten lopulta helpotuksen. Veeti Karppanen lähetti keskityksen oikealta rangaistusalueen vasempaan reunaan Väinö Hietalalle. Hietala jatkoi pallon keskustaan Arttu Jormakalle, joka viimeisteli tyylikkäästi 1-0-johdon MyPalle.

Kotijoukkueen hyökkäysmyllytys jatkui johtomaalin jälkeenkin, tehokkuus jäi vain valitettavasti uupumaan. Kuzniarek laukoi kertaalleen rangaistusalueen rajalta pallon roimasti yli maalin ja Sasu Hernesniemen laukaukseen Ri-Pa-vahti Piispa venytti kelpo torjunnan. Sama kaiku oli askelten kun Juho Innanen leikkasi oikealta keskustaan ja haki vetoa takakulmaan, mutta jälleen Piispa pelasti vierasjoukkueen takaiskuilta.

Puolen tunnin pelin jälkeen tapahtui sitten jotain täysin kummallista kun MyPan ote puolustuspäässä kirposi. Pallo menetettiin luvattoman helposti Ri-Pa:n pelätylle kärkimiehelle Miikka Oinoselle, eikä kovalla liigakokemuksella varustettu pelimies näistä pakoista erehdy. Kylmänviileä viimeistely rangaistusalueen rajalta maata pitkin takakulmaan ei jättänyt MyPan maalia vartioineelle Joel Peltolalle mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Huolimattomuudet jatkuivat vain minuutteja myöhemmin kun Joel Peltolalle sattui lapsus ja MyPa-vahti asteli pallo käsissään rangaistusalueen ulkopuolelle ja Ri-Pa sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Pallon taakse asteli kukapas muukaan kuin Oinonen ja tämä latasi pallon muurin yli maalin kattoon. Peli oli ottelun 37. minuutilla kääntynyt yht'äkkiä vieraille lukemiin 1-2.

MyPalla oli heti vierailijoiden johtomaalin jälkeen paikka tulla tasoihin kun ensin Riku Piispa torjui Sasu Hernesniemen laukauksen. Maalin eteen pomppimaan jääneeseen palloon ehti ensimmäiseksi kotijoukkueen Tymoteusz Kuzniarek, mutta tämä ei saanut palloa toimitettua lähes tyhjään maaliin.

Tauolle lähdettiin vierasjoukkueen johtaessa 1-2.

MyPa kasasi jälleen rivinsä toiselle jaksolle ja kotijoukkueen tapaan kapealla pelaajaringillä liikkeellä ollut vierasjoukkue alkoi näyttää jonkinlaisia väsymisen merkkejä.

MyPa kampesi ottelussa tasoihin 58. minuutilla kun vahvoja otteita läpi ottelun esittänyt Sasu Hernesniemi nousi vasemmalta rangaistusalueen sisään. Ja kun välillä tarvitaan ripaus onneakin pallo kimpoili Ri-Pa-vahti Piispan avustuksella maaliin ja lukemat olivat 2-2.

Ennen helpottavaa onnistumista kotiyleisö sai vielä huokailla kun Väinö Hietala laukoi avopaikasta yli maalin. Tämän jälkeen Niko Roitto toimitti pallon maalin edestä jo verkkoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

74. minuutti toi lopulta kaivatun tuloksen kun Sasu Hernesniemi lähetti pystysyötöllään Väinö Hietalan vasemmalta laidalta vauhtiin. Hietala ajoi vauhdilla rangaistusalueen sisään ja sijoitti etukulmasta lukemiksi 3-2.

Vielä aivan ottelun viimeisillä hetkillä Saviniemessä saattoi kuulla ylimääräisiä sydämen lyöntejä kun johtoasemassa hieman yltiöpäisesti hyökänneelle kotijoukkueelle oli käydä kylmät. Ri-Pa sai lähetetettyä pitkän purkupallon yksinään hyökkäyksessä päivystäneelle Oinoselle. Joel Peltolan ollessa hieman vastassa Oinonen yritti nostaa palloa MyPa-vahdin yli, mutta tällä kertaa yritys jäi sen verran piippuun että Peltolalla oli lopulta vaivaton työ poimia pallo itselleen ja MyPa selvisi säikähdyksellä.

Lopun MyPa pelasi lopulta fiksusti ja onnistui vaikeuksien kautta nappaamaan itselleen kauden toisen voiton lukemin 3-2.

Pelit MyPan osalta jatkuvat seuraavaksi vierasottelulla 5.5. kun se matkustaa Mikkeliin MiPK:n vieraaksi.

Seuraava kotiottelu puolestaan pelataan 14.5. RPS Lionsia vastaan.

Otteluohjelman, tulokset ja sarjatilanteen löydät osoitteesta:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/team/129934/fixture tai klikkaamalla kotisivujemme etusivulta linkkiä OTTELUT JA TULOSPALVELU