MYPA kärsi tappion sarja-avauksessa

MYPA kärsi tappion sarja-avauksessa

Menossa mukana Mainostoimisto Creature AD

Kuva: MYPA/Jaakko Haapala

MYPAn sarja-avaus päättyi tappioon kun se kohtasi kotikentällään KSOY stadionilla Nurmijärven Jalkapalloseuran. Kotijoukkueen kolistellessa maalikehikoita, vierasjoukkue oli vastaavasti äärimmäisen tehokas omissa maalipaikoissaan.

Ottelun alkupuolisko oli hienokseltaan vierasjoukkueen hallintaa MYPAn hakiessa omia asetelmiaan. NJS sai ensimmäisen puolittaisen maalipaikkansa kun neljä minuuttia oli pelattu. Joakim Joutjärven uhrautuva pelaaminen jätti MYPAn maalilla pelanneen Aku Lindströmin kuitenkin työttömäksi.

MYPA sai syöttöpelinsä uomiinsa kymmenen minuutin paremmalla puolella. 12 minuuttia oli pelattu kun Jussi-Pekka Rämä harhautteli nurmijärveläisten puolustusta ja petasi lopulta vetopaikan Väinö Hietalalle. Hietalan laukaus kilpistyi kuitenkin NJS:n puolustukseen ja painui kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta pallo oli todella lähellä kimpoilla maaliin, mutta nurmijärveläisten puolustus ehti maaliviivalta putsata pallon väljemmille vesille.

Kun MYPA ei omista paikoistaan palloa maaliin saanut, NJS rokotti ainoasta kunnon tekopaikastaan. 16. minuutilla oikealta laidalta tullut keskitys tavoitti Janar Georgin joka pääsi täysin vapaasti ohjaamaan maalin edestä pallon ohi voimattoman MYPA-vahti Aku Lindströmin.

MYPA lähti hakemaan hanakasti tasoitusta ja kun ottelua oli pelattu 23 minuuttia nähtiin koko ottelun puhutuin tilanne. MYPA sai luotua painetta NJS:n rangaistusalueelle ja lopulta kovan hässäkän jälkeen Jari Hasselin laukaus kimpoili Jussi-Pekka Rämän kautta maaliin. Nurmijärveläiset protestoivat tilannetta Rämän käsivirheenä. Ottelun tuomaristo oli jo maalin hyväksynyt, mutta lopulta erotuomari Ayhan Dagin ja avustavan erotuomarin Simo Mynttisen neuvonpito johti MYPAn maalin hylkäämiseen ja Rämälle nostettiin tilanteesta keltainen kortti.

Keskustelua herättäneen tilanteen jälkeen MYPA oli jälleen lähellä maalintekoa 25 minuutin kohdalla kun Tommi Roponen puski pallon ylärimaan.

Seuraavia tilanteita saatiin odotella kun puoli tuntia ottelussa oli ylittynyt. NJS sai kertaalleen pallon maaliin asti kun 32 minuuttia oli pelattu. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi. MYPAn paras tilanne siunaantui Jussi-Pekka Rämälle jonka laukaus kuitenkin livahti vähän takakulmasta ohi.

Takaiskuitta ei ensimmäistä puoliaikaa selvitty loppuun kun NJS sai vielä lisäajalla kulmapotkun. Aleksi Kilpeläinen pääsi puskemaan niin sanotun pukukoppimaalin ja taukolukemiksi 0-2.

Toisen puoliajan alku sujui suhteellisen tasaisissa merkeissä. MYPA sai erinomaisesta paikasta vapaapotkun kun 56 minuuttia oli pelattu. Jussi-Pekka Rämän laukaus oli kuitenkin vaisu ja NJS:n maalivahdilla Otso Knuuttilalla oli helppo työ poimia pallo hyppysiinsä. NJS aiheutti rajoituksien salliman kahdenkymmenen katsojan pulssille nousua kun 64 minuutin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta Aleksi Kilpeläinen laukoi taidokkaan laukauksen ollessaan vielä selkä maaliin päin, mutta pallo meni lopulta vähän ohi maalin.

MYPAn maalinteon tiellä ei niinkään ollut NJS-maalivahti Knuuttila vaan ylärima. 70 minuutin kohdalla poikkipuu kolisi jälleen ja tällä kertaa harmitella sai Jari Hassel.

Kotijoukkueen loppukiri vaikeutui lopullisesti kun turhautuneen oloinen Jussi-Pekka Rämä tyrkkäsi keskityksen tällä kertaa tahallaan kädellään maaliin. Seurauksena oli toinen keltainen kortti ja sitä myöden myös ulosajo. Ottelua oli tällöin pelattu 75 minuuttia.

Ottelun loppu tarjosi vielä tilanteita molemmissa päissä. Ensi Tomi Räikkönen tykitti näyttävän volleyn kun 84 minuuttia oli pelattu. Laulu oli kuitenkin taas kerran sama. Ylärima kolisi jälleen. Nurmijärveläisille avautui MYPAn nostaessa miehistöään vielä kaksikin läpiajoa, mutta molemmilla kerroilla MYPAn parhaimmistoon tappiosta huolimatta kuulunut maalivahti Aku Lindström teki vierasjoukkueen aikeet tyhjiksi vaikka jälkimmäisellä kerralla ottelun tuomaristo antoi tilanteesta maalipotkun.

Enempää maaleja ei nähty vaan pisteet sarja-avauksesta matkasivat Nurmijärvelle lukemin 0-2.

MYPAn päävalmentaja Marko Honkanen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen, mutta kaipasi maalipaikoissa tehokkuutta. Myös ottelun tuomariston ratkaisut aiheuttivat päävalmentajassa oman ihmetyksensä.

-Taisteluilme oli hyvä. Pystyttiin kuitenkin rakentamaan ihan hyviä maalipaikkoja. Kaveri iski tosi kovalla prosentilla niistä paikoista mitkä sai ja meillä ei tuntunut uppoavan mikään. Ensimmäisen puoliajan ihmeellinen lisäaika, lähestulkoon kolme minuuttia kun ei ollut vaihtoja eikä mitään, niin tuollainen tuomarivirhe kostautui meille yhden maalin muodossa. Toki viimeinen tilanne pitää puolustaa hyvin mutta missään nimessä ei olisi pitänyt antaa lisäaikaa.

MYPA kolisteli kolmeen eri otteeseen ylärimaa, mutta jossitteluihin Honkanen ei sen enempää halunnut lähteä mukaan.

-Ei tässä auta jossitella. Nyt vaan pitää iskeä paikoista mitä meillä oli. Mielestäni meillä oli kuitenkin riittävästi paikkoja ja niistä pitäisi iskeä maali.

 

 

Creature AD

Creature AD Mainostoimisto Creature AD. on luova ja joustava mainostoimisto. Projektimme toteutamme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja pidämme asiakkaan ajan tasalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavan, helppokäyttöisen ja ennen kaikkea laadukkaan yhteistyön. Jos sinulla on tarve uudistaa kotisivut, verkkokauppa tai haluat kasvattaa digimarkkinoinnilla yrityksesi liikevaihtoa? Ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoja: creaturead.fi