MYPA KOKI ENSIMMÄISEN TAPPION SUOMEN CUPISSA

MYPA KOKI ENSIMMÄISEN TAPPION SUOMEN CUPISSA

Suomen Cupia jatkettiin MYPAn toisella kotiottelulla Lehtomäessä. Vastassa oli toinen sarjanousija Musan Salama Porista. MYPAlla oli aiemmista otteluista kaksi pistettä tasapeleistä Hakaa ja Jaroa vastaan. Musa oli saanut pisteen kotitasapelistä Jaroa vastaan.

Ottelu pelattiin vesisateisessa kelissä lämpötilan ollessa hiukan plussan puolella. Kentän poikki puhaltanut reipas sivutuuli aiheutti oman mausteensa otteluun.

MYPA sai otteluun mukaan viikolla sopimukset tehneet Oskari Pasasen ja Joona Raatikaisen. Pasanen nousi heti avaukseen Raatikaisen aloittaessa vaihdosta.

Avauspotkulla pelin käynnistäneet MuSalaiset tulivat heti oikean laidan kautta mutta keskitys ei tavoittanut maalilla ollutta pelaajaa ja pallo meni vastakkaisesta sivurajasta yli. Hetken päästä oli toisessa päässä tilanne kun MYPA-toppari Johannes Kytilä avasi pitkällä syötöllä ja Nuutti Laaksonen pääsi puskemaan mutta pallo oikealta ohi maalin.

Ottelun 7. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun keskialueelta. Anttoni Huttunen toimitti pallon rangaistusalueelle josta jatkettiin puskulla jonka MuSan maalivahti Sami Liuhala nyrkkeili pois maalin edestä. Tilanteessa kaadettiin Niko Ikävalko mutta tuomari ei nähnyt tässä rikettä.

MuSa sai hyvän pystysyötön 11. minuutilla mutta MYPAn puolustus ja maalivahti Tomas Turunen saivat hoidettua tilanteen. Turunen sai tilanteessa hieman vastustajan kengästä ja tuomari joutui katkaisemaan pelin. Tässäkään tilanteessa ei rikettä saatu vaan ottelua jatkettiin erotuomaripallolla. Reilun vartin jälkeen MYPA sai hyvän hyökkäyksen oikealta ja keskitys tavoitti maalialueelta Jussi-Pekka Rämän. Tämän yritys laittaa pallo rinnalla sisään toi ”Jupelle” varoituksen kädellä pelaamisesta maalintekotilanteessa.

Hetken päästä oli Huttusen vuoro. Kolme pelaajaa harhauttaen pääsi hyvään tilanteeseen mutta porilaisten kapteeni Antti-Pekka Pihlainen sai heittäytymällä puolustettua pallon kulmaksi. 25. minuutin kohdalla MYPA sai hyvän paineen vastustajan rangaistusalueella joka lopuksi purkautui kotijoukkueen rikkeeseen MuSan Sami Rantalan kaatuessa Laaksosen paineessa. Katsomossa kuului tässä vaiheessa jo tutuksi tullut ”miesten peli”- huuto.

MuSa meni johtoon 27. minuutilla. Joukkue tuli oikealta vahvasti ja jo kertaalleen purettu hyökkäys jatkui ja pallo pelattiin vasemmalla päivystäneelle Matias Sallilalle joka laittoi pallon verkkoon.

Maalin jälkeen ottelu tasaantui ja kunnon maalipaikoille ei enää päästy. MuSan suoraviivainen hyökkäys puoliajan lopulla pysähtyi Turusen nousuun palloa vastaan ja tilanne kuivui kokoon kosteasta säästä huolimatta. Tauolle lähdettiin porilaisten maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle MYPA vaihtoi Leevi Perkiön topparin paikalta pois ja Joona Raatikaisen kentälle. Oskari Pasanen siirtyi toppariksi ja Nuutti Laaksonen otti hänen paikkansa oikealta laidalta.

MYPA sai toisen puoliajan alkuun pyöritettyä peliä porilaisten päädyssä mutta tilanteisiin ei päästy. Reilun tunnin kohdalla Raatikainen sai hyvän keskityksen oikealta laidalta. Pallo leijaili myötätuuleen reippaasti ja vasemmalla puolella Huttunen pelasi pallon takaisin maalin eteen. Vierasjoukkue sai purettua tilanteen rajaheitoksi. seuranneesta tilanteesta pallo pelattiin hyvään laukaisupaikkaan Laaksoselle mutta tämän veto suoraan kohti maalivahtia. Hetki tästä niin Rämä pelasi Laaksosen pystyyn ja taas Nuutin veto päätyi maalivahdin syliin.

Seuraava tilanne toi jo tulosta. Kapteeni Jari Hassel jatkoi Rämän tiputuksen hienolla pystysyötöllä MuSa-topparien väliin ja tämä syöttö tavoitti taas hienon ottelun pelanneen Anttoni Huttusen. Anttoni viimeisteli tarkasti MYPA-avausmaalinsa oikeaan nurkkaan ohi maalivahti Liuhalan ja tilanteeksi 1-1.

Reilun 67. minuutin jälkeen pelasivat Ikävalko ja Huttunen seinäsyötöillä pallon kohti maalia mutta Pihlainen pääsi palloon ensin ja sai suojattua tilanteen päädystä yli maalipotkuksi. MYPA sai vielä luotua painetta MuSa-päätyyn mutta syöttöjen epätarkkuus ja porilaisten tiukka puolustaminen estivät lisämaalien syntymisen.

Kun et itse tee niin silloin yleensä vastustaja iskee. MuSa siirtyi 1-2 johtoon 75, minuutilla Juuso Rantalan rangaistusalueen rajalta lähteneellä laukauksella. MYPA joutui maalin jälkeen vaihtamaan Pasasen pois jalkakrampin takia ja tilalle tuli hyökkääjä Tommi Roponen. Toppariksi siirtyi kapteeni Hassel jolle pelipaikka ei ollut niitä tutuimpia miehen viillettäessä normaalisti keskikentällä.

Roposen ottelu päättyi reilun neljän minuutin päästä. Tommi tavoitteli pystysyöttöä johon tulivat myös MuSa-maalivahti ja puolustaja. Rangaistusalueella kaaduttiin ja Roponen jäi tuskissaan makaamaan nurmelle. Hetken päästä saatiin huolto kentälle ja loukkaantunut Roponen vaihdettiin 82. minuutilla Onur Celikiin.

Ottelun lisäajalla porilaiset pääsivät kaunistelemaan voittolukemat tilanteeksi 1-4. Ensin hyvin oikealla laidalla pelannut Samuli Virtanen pelasi tarkan syötön kentälle vaihdetulle Matias Koskiselle joka jatkoi suoraan ilmasta MuSan kolmannen maalin. Lisäajan lopussa vierasjoukkueen kulmapotkussa katsoi tuomari Tomas Turusen rikkoneen keltaisen kortin arvoisesti. Rangaistuspotkusta Samu-Petteri Mäkelä viimeisteli loppulukemat MuSan voitoksi 1-4.

MuSa pelasi suoraviivaisesti ja tiukasti puolustaen. Ensimmäisellä puoliajalla joukkue myös onnistui rikkomaan jatkuvasti ilman varoituksia. Porilaiset rikkoivat tuplasti kotijoukkueeseen verrattuna. Ainoa varoitus tuli kuitenkin kotijoukkueen käsivirheestä. Toisella puoliajalla varoitukset menivät tasan 2-2.

MYPA ei saanut omaa peliä kulkemaan kuin jaksoittain. Toisen puoliajan alku oli parasta kotijoukkueelta sunnuntaina. Anttoni Huttunen oli jälleen elementissään ja avausmaali MYPA-paidassa toivottavasti tuo myös tehoja. Puolustus oli vaikeuksissa fyysisten porilaisten kanssa.

 

Suomen Cupissa seuraavaksi kohdataan reissupelissä Heinäpään jalkapallohallissa AC Oulu. Ottelu pelataan lauantaina 23.2. klo 15.30 alkaen.