MyPa maksoi kalavelkoja HaPKille Suomen Cupissa

MyPa maksoi kalavelkoja HaPKille Suomen Cupissa

Talvisena sunnuntaina pelattiin Kotkassa MyPan ja HaPKin kauden ensimmäinen kohtaaminen Suomen Cupin 1. kierroksen merkeissä 160 ihmisen edessä.

MyPa lähti otteluun 4-2-3-1 -muodostelmalla. Maalilla pelasi Peltola. Puolustuslinja oli Pykäläinen, Laiho (C), Karppanen ja Martikainen. Keskikentän pohjalla pelasivat Joutjärvi ja Toppinen, kymppipaikalla Mäkelä. Hyökkäyskolmikon muodostivat laidoilla Hietala ja Roponen, piikissä Rämä.

Vaihtopenkillä olivat maalivahti Kangaskolkka, Kaiga, Hernesniemi, Korpi, Innanen ja Laine.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä ensimmäisten kahden minuutin aikana molemmat joukkueet olivat kohtalaisen lähellä maalia. Kun ottelua oli pelattu yhdeksän minuuttia, MyPan Jussi-Pekka pääsi läpiajoon. HaPKin puolustus kaatoi hänet rankkarin ja varoituksen arvoisesti, mutta itse pallon taakse asettunut Rämä ei onnistunut viemään MyPaa johtoon. Veto suuntautui keskelle maalia, eikä HaPKin veräjänvartija Tomi Kopralla ollut vaikeuksia torjunnassaan.

Epäonnistuneen rankkarin jälkeen otteet kentällä alkoivat koventua. Kovia taklauksia nähtiin puolin ja toisin, mihin osasyynä oli varmasti todella salliva tuomarilinja ja kenties liukkaalla kentälläkin oli osuutta asiaan. Vaikka pari korttiakin tuli, mitään sikailua ei avauspuolikkaalla kuitenkaan nähty.

MyPan Joel Peltola torjui vartin pelin jälkeen 15 metristä lähteneen laukauksen, mutta muuten MyPan maalilla ei liiemmin tilanteita ollut. Avauspuoliajan edetessä MyPa alkoi saada otetta pelistä. 24. minuutilla Joakim Joutjärven antaman kulmapotkun jälkitilanteesta toppari Veeti Laiho pääsi tykittämään avausmaalin MyPalle. Vain pari minuuttia myöhemmin Rämä oli taas pääsemässä läpi, mutta pallo karkasi vähän ja HaPKin maalivahti pääsi väliin, muttei saanut palloa haltuunsa. Jatkotilanteesta Tommi Roponen pääsi yrittämään maalia, mutta HaPKin puolustus ehti väliin.

38. minuutilla Joutjärvi antoi taas kulman, ja taas jälkitilanteesta kotiyleisö pääsi juhlimaan. Tällä kertaa Rämä ujutti pallon komeasti vasempaan alakulmaan ohi hölmistyneen HaPK-maalivahdin. Tauko läheni mukavassa 2-0 -johdossa, mutta lisäajalla HaPK sai tilanteen oikean laidan kautta, josta Kimi Kolsi kavensi taukolukemiksi 2-1.

Toinen puoliaika alkoi keskialueen kamppailulla. Oikeastaan ensimmäinen kunnon tilanne tuli tunnin kohdalla, kun MyPan pitkä avaus tavoitti hyvin pallon suojanneen Rämän, joka jatkoi oikealta läpi päässeelle Roposelle. Tämä tykitti pallon HaPK-maalin kattoo ja lukemiksi 3-1.

Viimeinen puolituntinen oli selkeää HaPKin hallintaa, mutta kovinkaan montaa kunnon tilannetta se ei MyPa-maalille saanut. HaPK sai painetta maalille lähinnä erikoistilanteista, mutta 80. minuutin pelin kohdalla sille aukeni ensin kimmokkeen kautta 3-2 -kavennusmaali, jonka iski vaihdosta kentälle tullut Joakim Anttila. Ja heti perään MyPan Peltola joutui venymään isoon torjuntaan.

Kovasta yrityksestä huolimatta HaPKin oli tyytyminen tappioon. Viime kaudella MyPa kärsi tappiot molemmissa Kolmosen HaPK-otteluissaan, joten nyt saatu voitto on varmasti balsamia haavoille. MyPa jatkaa 3-2 -voitolla Suomen Cupin toiselle kierrokselle, joka on Palloliiton ohjeen mukaan tarkoitus pelata 10.4 mennessä. Vastustaja arvotaan ensi tiistaina 14.3.

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela oli tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin Arto Tolsa Areenalla: "Olen erittäin tyytyväinen 1. puoliajan peliin. Toisella puoliajalla tuli tämmöinen normaali passivoituminen, mikä tulee joukkueelle joka johtaa tiukassa pelissä. Se tulee automaattisesti, vaikka sitä pyrittiin eliminoimaan. Ei ruveta passivoitumaan vaan pelataan samalla lailla, pelataan eteenpäin ja puolustetaan eteenpäin. 2. puoliajalla jätettiin liikaa tilaa vastustajalle. Sanotaan näin, että 1. puoliaika oli taidon voitto ja toinen puoliaika tahdon voitto. Joukkue harppasi edellisestä pelistä aika paljon eteenpäin."

Ottelun ennakkojutussa Saarela sanoi, että kokeillaan pelaajia eri pelipaikoilla. Miten kokeilut onnistuivat? Saarela: "Hyvin, oikein hyvin. Roposen Tommi oli vahva laidassa. En ole nähnyt pelaavan laidassa ja nyt kokeiltiin sitä ja oli ihan vahva. Panu (Pykäläinen) oli uusi ja sitten (Joona) Martikainen tuli oikealle puolelle. Kun on oikeajalkainen, niin pikkuisen helpotti Martikaisen peliä. Toppisen Vilillä kutospaikalla oli varsinkin 1. puoliajalla ihan vahva esitys niin kuin koko joukkueelta. Vastustajakin oli vahva, varsinkin fyysisesti. Hyvin pystyttiin vastaamaan. Kyllä vähän pitää sanoa, että joukkue näytti luonnetta, sillä edellinen peli oli vähän heikko, heikko meiltä ja aika paljon poissaoloja. Ja aina kun joku on poissa, se on jonkun toisen pleaajan mahdollisuus. Aika hyvin pelaajat käytti mahdollisuudet hyväkseen."