MYPA MATKUSTAA JOENSUUHUN

MYPA MATKUSTAA JOENSUUHUN

MYPA kohtaa Kakkosessa seuraavaksi vieraskentällä Joensuun Jipon. Ottelu Mehtimäen tekonurmella lauantaina 7.7 alkaa klo 15.00.

MYPA kohtasi Jipon kotikentällään kauden toisessa ottelussa. Vielä silloin askelmerkkejään Kakkosessa hakenut nousijajoukkue otti tuosta ottelusta henkisesti tärkeän avauspisteen loppulukemin 1-1. MYPAn maalista vastasi kokenut konkari Heikki Pulkkinen ja Jipon tasoitusmaalin iski ottelun loppupuolella Aleksi Nissinen.

MYPA jäi edellisessä ottelussaan vieraskentällä tasapeliin PKKU:ta vastaan kun kotijoukkue teki tasoitusmaalinsa lisäajalla. Parannettavaa siis jäi ainakin sen tiimoilta, että puolustuspelin pakka saadaan pidettyä tiiviinä ottelun loppuun asti.

Isoihin positiivisiin asioihin lasketaan tottakai Samuel Lindemanin paluu avauskokoonpanoon. Keskikentän keskustassa pitkästä aikaa yhdessä pelanneet Joonas Tiihonen ja Lindeman näyttivät edellisessä ottelussa vahvuutensa ja se on hyvä merkki jatkoa ajatellen. MYPAn hyökkäyspelin kannalta myös Kaarel Ustan eteenpäin meno jokaisessa ottelussa tuo lisäarvoa MYPAn hyökkäykseen. Usta on viimeistellyt nyt kolme maalia ja viimeisin niistä tuli juuri edellisessä ottelussa.

Jippo on sarjassa tällä hetkellä viidentenä mutta vain kaksi pistettä MYPAn edellä jonka sarjasijoitus on kahdeksas. Yhdestätoista ottelusta saldona on neljä voittoa, viisi tasapeliä ja kaksi tappiota. Tehtyjä maaleja on 17. Puolustus on yksi A-lohkon pitävimpiä sillä omassa päässä verkko on heilunut vain 11 kertaa. Edellisestä ottelustaan Jipolla on alla voitto kotiottelusta NJS:ää vastaan lukemin 2-0. Joukkueen tehokkain maalintekijä on myös NJS:ää vastaan osunut Miko Mäkirinne joka on tehtaillut kaikkiaan kuusi osumaa.