MYPA matkustaa sarjakärjen vieraaksi pohjoiseen

MYPA matkustaa sarjakärjen vieraaksi pohjoiseen

kuva: Rauni Pakkala

MYPA matkustaa viikonlopuksi pohjoiseen sarjakärki AC Oulun vieraaksi Raatin stadionille. Ottelu potkaistaan käyntiin huomenna, lauantaina 5.9.2020 klo 17.00.

AC Oulun kausi on sujunut varsin mallikkaasti ja joukkue pitää Ykkösen kärkipaikkaa 27 pisteellään. Yhdestätoista ottelusta voittoja on kertynyt kahdeksan ja tasapelejä kolme, eivätkä oululaiset ole joutuneet kertaakaan maistamaan tappion katkeraa kalkkia kuluvan kauden aikana. Edellisen kerran viime sunnuntaina pelanneet Laivastonsiniset kävivät viikon päätteeksi hakemassa Mikkelistä 0-1 voiton Niklas Jokelaisen maalin turvin.

Ennakko-odotuksissa Jyrki Aholan suojatteja pidetään huomisen ottelun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta pirteästi keskiviikkona KPV:tä vastaan kotonaan esiintynyt ja yhden pisteen matsista raapinut MYPA lähtee haastamaan pohjoisen ylpeyttä.

Otteluun valmistautumista ovat häirinneet joukkueen lukuisat loukkaantumiset. Poissa ovat EIF-pelin poissaolijoiden (Samuel Lindeman, Nathael Ishii ja Jussi-Pekka Rämä) lisäksi topparit Juuso Laitinen ja Ahmed Said Ahmed, Ismail Mekhalfa, Arjan Goljahanpoor sekä Tomas Turunen. Lassi Forss on Eerikkilän maajoukkueleirillä.

-  Lindemania toivottiin kokoonpanoon huomiseksi, mutta hän ei ole vielä valitettavasti pelikuntoinen. Nyt mennään lukumäärällisesti kapealla rungolla. HIFK:n leiristä saadaan maalivahti ja kaksi kenttäpelaajaa. Uudet miehet saavat mahdollisuuden, päävalmentaja Ilkka Mäkelä toteaa. 

AC Oulu vieraili heinäkuun alussa Myllykoskella ja nappasi kolme pistettä mukaansa numeroin 1-2. Tuolloin oululaisen voittomaalin iski Anselmi Nurmela vajaan tunnin pelin kohdalla. MYPAn taistelu kauden avausottelussaan oli hyvä, eivätkä oululaiset saaneet pisteitä helpolla. Kotijoukkue jopa avitti vierailijoitaan, sillä oululaisten tasoitusmaali löysi tiensä verkkoon MYPAn omasta jalasta.

- Edellisestä Oulu-pelistä on aikaa muutama kuukausi. Viikko sitten näin joukkueen livenä, ja onhan AC Oulu ansiosta sarjakärjessä. Heitä vastaan on jokaisella joukkueella ollut vaikeuksia saada maalipaikkoja. He ovat pelanneet kohtuu samalla miehistöllä koko kauden.

Vaikka MYPA lähtee Ouluun siipirikkoisena, Mäkelä odottaa joukkueeltaan aktiivisuutta. 

- Vaikka vastustaja on kovin mahdollinen, lähdemme haastamaan kunnolla. Mielenkiintoista myös nähdä, mitä uudet pelaajat tuovat joukkueeseen huomenna.

MYPAn pohjoisen reissu alkaa jo tänään, kun joukkueen bussi kääntää keulansa kohti Oulua viimeistelyharjoitusten jälkeen.

- Aamulla verrytellään matkajäykkyydet pois maastossa ja siirrytään lounaan jälkeen muutaman tunnin matka pelipaikalle. Saamme hyvän päivärytmin, ja toivottavasti valmistautuminen tuo tulosta, Mäkelä lopettaa.

AC Oulu - MYPA, 5.9.2020 klo 17.00, Raatin stadion

Ottelun näyttää Elisa Viihde