MYPA pesi kasvonsa ja kaatoi Reippaan

MYPA pesi kasvonsa ja kaatoi Reippaan

Menossa mukana Mainostoimisto Creature AD

Kuva: Repa Räikkönen

MYPA pesi ryhdikkäällä tavalla kasvonsa kotiyleisön edessä kun se onnistui kaatamaan Lahden Reippaan lukemin 2-1.

Edellisissä kohtaamisissa niin kevään harjoituspelissä kuin sarjaottelussa Lahden Kisapuistossa MYPA oli suurissa vaikeuksissa Reippaan korkean prässin kanssa. Nyt Marko Honkasen miehistö lähti maistattamaan lahtelaisille sen omaa lääkettään ja ryhdikkäällä peli-ilmeellä kotiyleisön eteen tullut kotijoukkue aiheutti suuria vaikeuksia vierailijoiden pelinavaamiselle.

Terävästä alusta saatiin palkinto ottelun 12. minuutilla. MYPAn hyökkäyspään rajaheiton jälkeen pallo saatiin pelattua rangaistusalueen sisälle Jussi-Pekka Rämälle. Rämä otti pallon vitosen alueen oikealla kulmalla haltuunsa täräytti pallon komeasti takanurkkaan.

MYPA jaksoi tehdä töitä ahkerasti eikä Reipasta päästetty kunnon hyökkäyksiin ensimmäisellä puoliajalla oikeastaan ollenkaan. Lahtelaiset hyökkäsivät osittain MYPAn pakottamanakin vasemmalta sivustalta, mutta tehottomasti. Siihen tehottomuuteen yksi suuri syy oli vahvasti läpi ottelun taistellut laitapuolustaja Olli Kähkönen. Loput pallot mitkä Reipas sai maalille asti, hoiteli kotijoukkueen veränvartija Antti Kaikkonen vuorenvarmasti.

Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta maalipaikoja silläkin oli harvakseltaan. Vain Jari Hasselin pusku Sasu Hernesniemen antamasta kulmapotkusta voidaan laskea sellaiseksi. Valitettavasti tällä kertaa MYPAn kapteeninnauhaa kantaneen keskikentän moottorin pusku valui ohi maalista kun ottelua pelattu 28 minuuttia.

Reipas sai oman paikkansa pari minuuttia myöhemmin kun Jussi Hauhia suti oikealta sivustalta tulleen vapaapotkun ohi maalista.

Kolhuittakaan MYPA ei valitettavasti säästynyt, sillä se joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo ottelun 37. minuutilla. Mainiosti ottelun aloittanut vasen laitapuolustaja Joona Martikainen joutui jättämään kentän ja tilalle tuli Kasperi Kinnunen.

Maaleja ensimmäisellä puoliajalla ei enää nähty, mutta sen lopulla sitäkin harvinaislaatuisempi tilanne kun ottelun erotuomari Hamir Ajizadeh nosti MYPA-valmentaja Jukka Lindströmille varoituksen tämän oltua riittävän jyrkästi eri mieltä erotuomarin vihellyksistä.

Toinen puoliaika jatkoi pelin osalta samaa kaavaa. MYPAn prässi toimi ja vain Reippaan Miska Verkko ehätti 50 minuutin pelin kohdalla kokeilla Antti Kaikkosen torjuntataitoja ennen kuin samba saatiin soimaan toistamiseen KSOY stadionilla.

Tilanteen alusti työmiehen haalarit jälleen löytänyt Jussi-Pekka Rämä, joka nosti vahvalla pelaamisella kotijoukkueen hyökkäystä. Rämä pelasi pallon vasempaan laitaan syntymäpäiväsankari Niklas Rautomäelle. Rautomäki lähetti matalan syötön päätyrajalta ja kun tuuriakin oli hieman matkassa pallo ajautui hieman harvemmin maalitilastoissa nähtävälle pelimiehelle. Samban laittoi toistamiseen soimaan nimittäin Rico Ryöpäs joka latasi sydämensä kyllyydestä pallon maalin kattoon. Tilanteen harvinaislaatuisuuden saattoi aistia jopa MYPAn vaihtopenkillä kun yleensä viilipyttymäisesti joukkueenjohtajan tehtävät hoitava Timo Tiitinenkin riehaantui tuulettamaan Ryöpäksen viimeistelemää 2-0-maalia.

Loppua kohden kotijoukkueen vahva prässääminen alkoi näkyä ja tuntua jaloissa ja ottelun 69. minuutilla hyvän taistelun ainoa pieni kauneusvirhe oli Miska Verkon ampuma kavennusmaali vastahyökkäyksen päätteeksi. Kuudentoista rajalta lähtenyt komea ja kierteinen laukaus ohitti vastustamattomasti MYPA-vahti Kaikkosen ja lukemiksi tulostaululle vaihtuivat 2-1.

MYPA oli kuitenkin päättänyt taistella itselleen voiton ja siinä se myös lopulta onnistui etenkin upeasti pelanneen toppariparinsa Oskari Pasasen ja Sasu Hernesniemen johdolla jotka saivat lopulta Reippaan pidettyä pois maalipaikoilta ja MYPA sai pidettyä täyden pistepotin KSOY stadionilla.

MYPA pesi selkeästi kasvojaan täysin vihkoon menneen NJS-pelin jälkeen. Nyt rohkea ja yhtenäinen prässi tuotti hyvän tuloksen ja tyytyväisyyttään huokui myös päävalmentaja Marko Honkanen.

-Tarkoitus oli prässätä ylhäältä ja antaa Reippaan avata vasemmalle puolelle. Se vähän petti joissakin kohdissa, mutta ihan hyvin jätkät hoitivat sen, että he joutuivat vähän kiireessä avaamaan eivätkä päässeet vieraspelien tapaan rakentamaan paikkoja. Nyt jätkät malttoivat tosi hyvin hoitaa puolustuspelaamisen.

Hyökkäyspäässä MYPA oli liikkeellä terävällä jalalla ja päättäväisellä ilmeellä. Honkanen aisti viimeistelyharjoituksissa joukkueestaan halun voittaa.

-Ollaan vedetty treeneissä aika rauhallisesti. Keskiviikkona vedettiin vähän napakammat treenit. Kyllä siellä treenikentällä on näkynyt, että jätkät halusivat tänään voittaa. Etenkin torstain viimeistelyharjoitus oli sellainen, että siellä oli keskittynyt joukkue ja jätkät tekivät hyvin hommia.


Creature AD

Mainostoimisto Creature AD. on luova ja joustava mainostoimisto. Projektimme toteutamme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja pidämme asiakkaan ajan tasalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavan, helppokäyttöisen ja ennen kaikkea laadukkaan yhteistyön. Jos sinulla on tarve uudistaa kotisivut, verkkokauppa tai haluat kasvattaa digimarkkinoinnilla yrityksesi liikevaihtoa?

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja: creaturead.fi

 

2-1

(1-0)

12. 1-0 Jussi-Pekka Rämä

57. 2-0 Rico Ryöpäs

69. 2-1 Miska Verkko

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen (mv)

7. Rico Ryöpäs

8. Niklas Rautomäki 72. var (77. Väinö Hietala)

13. Olli Kähkönen 32. var

15. Sasu Hernesniemi

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (C) 66. var (78. Khalid Kaddouri)

21. Harry Kossigbo 80. var

22. Oskari Pasanen

26. Joona Martikainen (37. Kasperi Kinnunen)

27. Tommi Roponen (67. Jussi Lanu)

Vaihtopelaajat:

1. Aku Lindström

5. Kasperi Kinnunen

9. Khalid Kaddouri

11. Joakim Joutjärvi

18. Väinö Hietala

23. Jussi Lanu

61. Veeti Karppanen

Jukka Lindström 45. var

Reipas

Avauskokoonpano:

13. Joona Halla (mv)

2. Tino Villgren 82. var

3. Tapio Torpo

5. Jussi Hauhia (C) 88. var

7. Berat Köse

15. Erik Heinonen

16. Daniel Koskipalo

17. Tomi Kult (67. Topias Inkinen)

19. Miska Verkko

22. Asaad Babiker

27. Ville Jokela

Vaihtopelaajat:

1. Anton Munukka (mv)

4. Johannes Karjalainen

18. Tuomas Kautonen

23. Topias Inkinen

24. Veeti Laiho

25. Valtteri Entola