MYPA PUTOSI TAISTELLEN REGIONS' CUPISTA

MYPA PUTOSI TAISTELLEN REGIONS' CUPISTA

MYPA:n avauskokoonpano: Miika Korpela, Paavo Kujala, Benjamin Niveri, Joonas Vainio, Joonas Tiihonen, Niko Roitto, Samuel Lindeman, Tomi Räikkönen, Eevert Hellsten, Jussi-Pekka Rämä

Vaihdossa: Petri Metsälä, Toni Lehtonen, Jimi Kyytsönen, Olli Kähkönen, Ville Rautakorpi

MYPA antoi kaikkensa, mutta se ei taitavaa Atlantista vastaan riittänyt taistelussa kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä. Pelkkää lopputulosta tuijottamalla homma näyttää selvältä, mutta pelillisesti MYPA:n ei tarvitse hävetä esitystään ollenkaan.

MYPA aloitti ottelun terävästi ja sai rakennettua pienimuotoisen painostuksen Atlantiksen maalille. Kolmannella peliminuutilla se oli erittäin lähellä johtomaalia, kun Miro Paajanen puski Samuel Lindemanin antamasta kulmapotkusta pallon tolppaan.

Kotijoukkue puolusti jälleen pääosin hyvin, mutta yksi tilanne koitui kohtaloksi ottelun 6.minuutilla. Atlantiksen kulmapotkun jälkitilanteesta pallo saatiin pelattua takatolpalle täysin yksin unohtuneelle Sergiolle. Atlantis-pelaaja laukoi pallon taitavasti takakulmaan, eikä MYPA-vahti Miika Korpelalle jäänyt mahdollisuuksia torjuntaan.

MYPA ei antanut alun takaiskumaalin lamaannuttaa itseään, sillä heti maalin jälkeen se pääsi luomaan painetta Atlantiksen maalille. Tilanne päättyi lopulta Eevert Hellstenin laukaukseen, joka painui valitettavasti yli maalin.

Ennen kuin vartti peliajasta täyttyi, tarvitsi kotijoukkue maalivahtiaan. Atlantis pääsi pariinkin otteseen vaarallisiin hyökkäyksiin keskialueelta lähteneiden pystysyöttöjen siivittämänä. Miika Korpela MYPA:n maalilla teki kertaalleen tärkeän vastaantulon ja oman puolustuksen avustuksella selvitti loput tilanteesta. Toisella yrittämällä Atlantis-pelaaja kokeili laukausta etukulmasta, mutta Korpela peitti tämänkin tilanteen mainiosti.

18.minuutilla pienoisia huolenaiheita herätti, kun toppari Benjamin Niveri sai tällin jalkaansa. Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä ja ”Benkku” palasi kentälle johtamaan puolustusta.

Atlantis pääsi vielä kertaalleen reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen lähelle maalintekoa. MYPA menetti pallon keskialueella ja jälleen loistava pystysyöttö oli vapauttaa Konan Kouakoun karkumatkalle. Miika Korpela oli MYPA:n onneksi jälleen hyvin hereillä ja oikea-aikaisella vastaantulollaan hoiti tilanteen todella tyylikkäästi.

MYPA:n hyökkäyspeli otti Korpelan hyvien torjuntojen siivittämänä jälleen hieman tuulta purjeisiin. 25.minuutilla Joonas Tiihoselle pedattiin vetopaikka, mutta keskikenttämiehen laukaus painui yli maalin. Hetkeä myöhemmin Benjamin Niveri lähetti pitkän avaussyötön vasempaan laitaan Tomi Räikköselle. ”Tomppa” pudotti takaviistoon Niko Roitolle, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui pahoin ja meni reilusti ohi maalista.

Puolen tunnin pelin jälkeen ensin MYPA:n Samuel Lindeman kokeili laukaustaan paristakymmenestä metristä. Veto meni niukasti yli maalista.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä tehokkaasti paikkansa hyväkseen käyttänyt Atlantis iski 0-2 maalin 32.minuutilla. Vahvaa peliä pelannut Konan Kouakou voitti pallon hyökkäyspäässä ja laittoi näppärän syötön puolustuslinjan selustaan Jeanille. Tämä laukoi voimalla pallon ohi Miika Korpelan.

Vielä kymmenisen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua Korpela piti hienolla lähitorjunnallaan kotijoukkuetta pelissä mukana ja 0-2 lukemissa lähdettiin myös ottelun tauolle.

Toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka osui MYPA:lle. 56.minuutilla Jussi-Pekka Rämä pelasi vahvasti hyökkäyspäässä ja rakensi maalipaikan Tomi Räikköselle. Atlantiksen maalivahti Maxime Fondop ehti kuitenkin peittämään "Tompan" laukauksen.

Ensimmäinen maalin nähtiin 60.minuutilla, kun Atlantis katkoi MYPA:n pelinavaussyötön keskialueella ja pelasi pallon vasempaan laitaan. Matala keskitys tavoitti maalin edestä Santeri Saarenpään, joka ohjasi vierailijat jo 0-3 johtoon.

Hetki Atlantiksen maalin jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun Ville Rautakorpi löi päänsä yhteen vastustajan kanssa. Rautakorpi oli vielä kentän sivussa, kun hetken alivoimalla pelannut kotijoukkue rakenteli omasta puolustuspäästään hienon hyökkäyksen. Pallo pelattiin "Jupe" Rämälle joka lopulta pelasi vasemmalle laidalle pystyyn Paavo Kujalalle. Kujala keskitti matalan pallon maalin edustalle Tomi Räikköselle. Räikkösen ensimmäinen ohjausyritys pysähtyi puolustajiin, mutta "Tomppa" pelasi loppuun asti ja laittoi pallon maaliin 63.minuutilla. Lopulta loukkaantunut Rautakorpikin jouduttiin ottamaan vaihtoon.

MYPA nousi kuin varkain peliin mukaan heti Räikkösen maalin jälkeen. Olli Kähköstä rapattiin rumasti keskialueella, josta nousi varoitus ja MYPA sai vapaapotkun. Paavo Kujala päätti sitten ottelun 65.minuutilla yllättää sekä omat että vieraat. Lähestulkoon puolesta kentästä lähtenyt vapaapotku leijaili kauniisti takakulmaan yli täysin väärin sijoittuneen Atlantis-vahti Fondopin. Tilannetta hieman himmensi se, että "Opa" Kähkönen jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen takia pois kentältä.

Ottelu jatkui MYPA:n kavennuksen jälkeen hyvinkin tasaisena. Vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin, molempien joukkueiden puolustusten pitäessä kutinsa. 77.minuutilla tuli sitten MYPA:n kannalta valitettava takaisku. Atlantis pääsi MYPA:n vapaapotkun jälkeen maalivahdin pitkällä avauksella vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin keskialueelta pystyyn Konan Kouakoulle, joka nosti pallon yli vastaantulleen Miika Korpelan. 2-4 maaliin johtaneesta tilanteesta viittoiltiin kovasti paitsiota, mutta MYPA:n puolustuksesta Joonas Vainio oli unohtunut valitettavasti muuta linjaa alemmas.

MYPA ei saanut maalien muodossa enää tarvittavaa loppukiriä aikaiseksi. Se ei poista kuitenkaan sitä, että joukkue yritti kuitenkin kaikkensa loppuun asti.

Atlantis pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia, kun kolme minuuttia oli pelattu lisäaikaa. Vahvan pallonhallintajakson päätteeksi se rakensi terävän hyökkäyksen jota MYPA:n puolustus ei onnistunut oman maalin edestä purkamaan. Lopulta Jean pääsi maaliviivalta survomaan illan toisen osumansa ja Atlantis eteni kahdeksan parhaan joukkoon lukemin 2-5.

MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen kiteytti taiston tauottua varsin osuvasti sen mitä kentällä nähtiin.

-Kaiken kaikkiaan todella kova tasoinen ottelu. Vastustaja oli hyvä, ottelu oli hyvä ja viihdyttävä.

Karjalainen oli myös ylpeä omasta joukkueestaan tappiosta huolimatta. Päävalmentajan sanoihin on helppo yhtyä, sillä ei MYPA Atlantikselle mitään ilmaiseksi antanut, päinvastoin.

-Olen todella tyytyväinen meidän esitykseen tappiosta huolimatta. Annoimme kaikkemme 90+ minuuttia. Näytimme yleisölle että haluamme voittaa. Jos silloin ei voita, niin olemme hävinneet paremmalle. Vastustaja oli hyvä tänään. Tekninen, hyvä yksilötaito sekä todella fyysinen ja urheilullinen joukkue. Oli ilo katsoa heidän peliään. He pelaavat väärällä tasolla.

Oppia jäi taskuun hävitynkin pelin jälkeen. Hyviäkin asioita jäi otettavaksi talteen ja se on luettavissa myös päävalmentajan kommentista.

-Opimme tästä pelistä enemmän kun hävisimme. Tämä kehittää meitä paremmaksi.

MYPA pelaa seuraavaksi Kolmosen ottelun vieraissa Karhulan keskuskentällä 30.6 PeKaa vastaan. Ottelu alkaa klo 19.00!