MyPa voitti kotiavauksessaan

MyPa voitti kotiavauksessaan

Vaikeuksien sävyttämän ensimmäisen puoliajan jälkeen MyPa pystyi kokoamaan rivinsä ja nappasi avausvoiton KSOY-stadionilla.

MyPan kotiavauksen ensimmäinen puoliaika ei sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan. Kotijoukkueen kaksinkamppailu pelaaminen oli löysähköä ja osin myös halutonta, millä se kerjäsi vaikeuksia itselleen. Hallittuja hyökkäyksiä ei epätasapainoisen keskikenttäryhmityksen takia päästy rakentamaan ollenkaan ja pallonmenetyksen jälkeen tuli enemmän kuin kiire puolustamaan omaa maalia.

Vaikeudet konkretisoituivat jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun vierailija Union Plaani sai nostettua pallon MyPan puolustuslinjan taakse, josta lopulta Samuel Kouhia pääsi laukomaan helpon oloisesti pallon etukulmasta sisään ja vei vierailijat 0-1-johtoon.

MyPan tuskaillessa Plaani pääsi vielä kertaalleen hätyyttelemään MyPa-vahti Antti Kaikkosta, mutta tällä kertaa Kaikkonen piti joukkueensa pelissä mukana ja venytti rangaistusalueen reunalta lähteneeseen laukaukseen kelpo torjunnan.

Tauolle lähdettiin vierailijoiden johtaessa 0-1.

Toisen puoliajan alkaessa tuskaa lisäsi, että MyPa joutui vaihtamaan maalivahtia kun Antti Kaikkonen joutui tulemaan loukkaantumisen takia vaihtoon. Tilalle tullut Joel Peltola kuitenkin osoitti ettei MyPa tule maalivahtipeliinsä kaatumaan.

Pelillisesti MyPa ei toisen jakson alussa yltänyt vieläkään ihmeisiin, sillä hyökkäyksiin lähdöt karahtivat liian monta kertaa huonoihin pallollisiin valintoihin. Kertaalleen Väinö Hietala tosin pääsi karkaamaan heinolalaisten puolustukselta ja kiersi jo maalivahti Niklas Honkasenkin, mutta Hietala veti pallon tyhjästä maalista ohi sivuverkkoon.

Lisää jobinpostia MyPalle tuli reilun tunnin kohdalla kun laitapuolustaja Joona Martikainen sai vastustajan jalasta kolhun päähänsä ja tilalle juoksi Juhani Rauos.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. MyPa sai myös hyökkäyspeliään parempiin uomiin ja Plaanin maalivahti Niklas Honkanen joutui jo pariin otteeseen torjuntahommiin.

Palkinto tuli viimein 70. minuutilla kun kovasti töitä hyökkäyksessä paiskinut Danil Jegorov pääsi siirtämään tolpasta kimmoneen pallon käytännössä tyhjään maaliin ja toi kotijoukkueen tasoihin.

MyPa sai ainakin jonkinlaisen otteen tasoitusmaalinsa jälkeen pelistä ja reilu kymmenenen minuuttia myöhemmin Sasu Hernesniemi laukoi Aleksi Mykrän syötöstä MyPan 2-1-johtoon.

Johtomaalin jälkeen MyPan ote jälleen hieman kirposi ja vierailijat pääsivät järjestämään pari vaarallisen oloista hässäkkää kotijoukkueen maalin eteen. Ratkaisevat laukaukset painuivat MyPan onneksi kuitenkin yli maalista.

Ottelun lopullisen ratkaisun iski lisäajalla Väinö Hietala. Plaanin hakiessa tasoitusta, MyPa pääsi pallonriistoon ja sai lähetettyä Hietalan vasemman laidalta puolelta karkuun vierailijoiden puolustukselta. Hietalan kierteinen laukaus ohitti lopulta etukulmasta Niklas Honkasen ja sinetöi kauden avausvoiton loppulukemin 3-1.

Alkukauden tiivis ottelutahti saa jatkoa heti vappuaattona 30.4. kun MyPa saa KSOY stadionilla vastaansa Ristiinan Pallon klo 15.00 alkaen.

3 - 1

(0 -1)

9. 0-1 Samuel Kouhia (Union Plaani)

70. 1-1 Danil Jegorov (MyPa)

82. 2-1 Sasu Hernesniemi (MyPa)

90+1. 3-1 Väinö Hietala (MyPa)

 

38. Juho Innanen var. (MyPa)

60. Eemil Sovasto var. (Union Plaani)

72. Niko Roitto var. (MyPa)

89. Niklas Kivistö var. (Union Plaani)

89. Danil Jegorov var. (MyPa)

 

46. Antti Kaikkonen -> Joel Peltola (MyPa)

52. Adedayo Omolewa Dehji -> Miro Pannula (Union Plaani)

62. Joona Martikainen -> Juhani Rauos (MyPa)

63. Jari Mulari -> Jarkko Matilainen (Union Plaani)

72. Tino Rantanen -> Niklas Kivistö (Union Plaani)

76. Juho Innanen -> Aleksi Mykrä (MyPa)

82. Niko Ritola -> Veeti Karppanen (MyPa)

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen (mv)

3. Leevi Perkiö

6. Niko Roitto

9. Danil Jegorov

13. Olli Kähkönen (C)

15. Sasu Hernesniemi

17. Niko Ritola

18. Väinö Hietala

26. Joona Martikainen

32. Veeti Laiho

45. Juho Innanen

Vaihtopelaajat:

30. Joel Peltola (mv)

5. Juhani Rauos

7. Kasperi Kosonen

20. Arttu Jormakka

23. Aleksi Mykrä

61. Veeti Karppanen

 

Union Plaani

Avauskokoonpano:

1. Niklas Honkanen (mv) (C)

2. Eemil Sovasto

5. Aleksi Teinilä

6. Jesse Mäkelä

7. Tino Rantanen

9. Samuel Kouhia

11. Adedayo Omolewa Deji

14. Markus Hietala

18. Jari Mulari

19. Mekhai Amir Nash

21. Marko Kaukonen

Vaihtopelaajat:

4. Tomi Hyppönen

8. Miro Pannula

10. Jarkko Matilainen

20. Niklas Kivistö

24. Aleksi Huttunen

27. Vinski Kuusela