MyPalla edessä kotiavaus-kapteeni Kähkönen toivoo kotiyleisön tukea

MyPalla edessä kotiavaus-kapteeni Kähkönen toivoo kotiyleisön tukea

Kuva: MyPa/Jaakko Haapala

MyPa aloittaa sarjakautensa tiiviillä pelitahdilla kun lauantaisen sarja-avauksen jälkeen se pääsee pelaamaan kotiavaustaan KSOY stadionille keskiviikkona 27.4. Vastustajaksi saapuu Union Plaani Heinolasta.

Kun MyPassa kasattiin rivit ja taustat uudelleen tulemisen myötä kaudeksi 2017, ensimmäisen kilpailullisen pelin vastustaja Regions Cupissa oli juuri Union Plaani. Tuolloin MyPa murskasi heinolalaiset lukemin 7-1. Maaleista vastasivat Jussi-Pekka Rämä, Ville Rautakorpi, Tomi Räikkönen, Niko Roitto, Miro Paajanen, Joonas Tiihonen ja yksi maali merkittiin omaksi maaliksi.

MyPan tämän kauden joukkueesta tuossa ottelussa mukana olivat Olli Kähkönen sekä kertaalleen maalipuiden väliin osunut Niko Roitto. Kähkönen seurasi yhdellä tapaa historiallista ottelua vaihtopenkiltä, mutta nyt ilman loukkaantumisia tai muita yllätyksiä Kähkönen johdattaa kapteenina MyPan joukkueen kauden 2022 kotiavaukseen KSOY stadionin viheriölle.

-Toivottavasti tulee paljon yleisöä paikalle. Kannattajat tulevat ainakin näkemään taistelutahtoisen ja voittavan joukkueen, sitä on varmasti kiva tulla katsomaan, kapteeni Kähkönen tunnelmoi kotiavauksen alla.

Kähkönen on kasvanut vuosien saatossa MyPan kokeneimmaksi ja johtavaksi pelaajaksi. Nuori joukkue tarvitsee esimerkkiä ja kapteeni pyrkii sitä antamaan niin arjessa kuin pelikentälläkin.

-Nuorille pelaajille pitää opettaa paljon ammattimaisuutta arkielämästä alkaen. Sitä kautta kehittyy ja tulee oppia, että kentällä pitää antaa kaikkensa. Kaikki lähtee yleensä pienistä asioista niin kotona kuin treeneissäkin tekemisestä.

Parannettavaa MyPalla riittää rutkasti, sillä kauden avauksessa se hävisi vieraskentällä HaPK:lle lukemin 4-1.

Vastustajaksi saapuva Union Plaani sijoittui viime kaudella Kolmosen lohko B:ssä seitsemänneksi ja varmisti lopulta sarjapaikkansa voittamalla alemman loppusarjan. Tällä kaudella Plaani putosi Suomen Cupin 1. kierrokselta LAUTP:lle rangaistuspotku kilpailun jälkeen ja Kolmosen kauden avauksessa se päätyi vieraskentällä MiPK:n kanssa 1-1-tasapeliin. Plaanin maalia vartioi ja myös kapteenin nauhaa kantaa KJP:n B-poikia kausilla 2013 ja 2014 edustanut Niklas Honkanen.

MyPan ja Union Plaanin välinen kamppailu KSOY stadionilla keskiviikkona 27.4 alkaen klo 18.30!