MyPalle 11 maalia Suomen Cupin ottelussa

MyPalle 11 maalia Suomen Cupin ottelussa

Suomen Cupin 2. kierroksen ottelu MyPa - Jäntevä päättyi 11-0 MyPalle 144 katsojan edessä.

MyPan maalilla pelasi Peltola ja puolustuslinja oli muodossa Pykäläinen - Ritola - Laiho - Kähkönen (C). Keskikentän pohjalla pelasivat Toppinen ja Joutjärvi, ylempänä keskikentällä Hietala, Hassel ja Roponen sekä piikissä Rämä. Vaihtopenkillä olivat Kangaskolkka, Kaiga (56min -> Rämä), Hernesniemi (74min -> Kähkönen), Korpi (56min -> Pykäläinen), Stadig, Rautomäki (46min -> Hassel) ja Karppanen (56min -> Laiho).

Ottelun ensiminuutit olivat kohtuullisen tasaisia, mutta ensimmäisen kympin päättyessä ote oli jo selvästi MyPalla. Se sai luotua ensimmäisen vartin aikana muutamia puolittaisia tilanteita, joista ei kuitenkaan vielä verkko helähtänyt. Vartin täytyttyä tilanteita alkoi tulla solkenaan: muutaman minuutin sisällä maalia pääsivät yrittämään mm. Hietala, Kähkönen ja Rämä, mutta avausmaali antoi vielä odottaa.

Kun peliä oli pelattu vajaat puoli tuntia, nuori Joakim Joutjärvi laukoi voimalla vaparista. Jäntevän maalivahti Mykkänen torjui, mutta paluupallosta iski Jussi-Pekka Rämä ottelun avausmaalin. Myöhemmin maali merkittiin Jäntevän omaksi maaliksi. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Joutjärvi antoi kulmapotkun, jonka jatkotilanteesta Rämä laittoi pallon toistamiseen Jäntevän verkkoon. 2-0.

Avausjakson viimeisillä minuuteilla MyPa iski kahdesti. Ensin Väinö Hietala laukoi ja Tommi Roponen laittoi maalivahdin torjunnan jälkeen pallon voimalla reppuun. Juuri ennen taukoa Rämä laukoi komeasti oikealta sivustalta vasempaan nurkkaan. 4-0.

Toinen jakso alkoi MyPalta tehokkaasti, sillä heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Hietala latasi pallon häkkiin. 5-0. Tämän jälkeen peli hieman rauhoittui, eikä tilanteita tullut hetkeen aivan solkenaan, kunnes reilun tunnin pelin jälkeen maalihanat avautuivat hurjalla tahdilla. 66. minuutilla Roponen ohitti näyttävästi vartijansa ja iski MyPan kuudennen maalin ja kolmisen minuuttia myöhemmin Roponen upotti pallon taas maaliin.

Vain pari minuuttia edellisestä MyPa rakensi hienon hyökkäyksen oikealta. Parin seinäsyötön jälkeen Olli Kähkönen keskitti ja Roponen puski jo neljännen osumansa ottelussa. 74. minuutilla Hietalalle tarjoutui avopaikka viidestä metristä, eikä tämä erehtynyt. 9-0. Ja taas MyPalla meni kolmisen minuuttia laittaa pallo Jäntevä-häkkiin - Hietala viimeisteli 77. minuutilla hattutemppunsa tehden MyPan maalin numero kymmenen. 11-0 -murskalukemat viimeisteli kentälle toisella jaksolla päässyt ja vahvasti oikealla laidalla haastanut Daniel Kaiga lisäajalla.

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarelan mielestä hurjista numeroista huolimatta parannettavaakin jäi: "Joukkue oli hyvin valmistautunut varsinkin henkisesti. Meillä oli iso teema ja se oli meidän mentaalipuoli. Tiedettiin omat kykymme, mihin me pystytään. Pyrittiin pitämään oma peli kunnossa. Se ei ihan onnistunut. Kyllä me vähän mentiin vastustajan peliin mukaan, mutta oltiin kuitenkin tehokkaita. Paikkoja pystyttiin luomaan paljon. Lopputuos oli ihan hyvä."

Saarela puhuu usein joukkueen mentaalipuolesta, mutta miten se on kehittynyt tai muuttunut hänen aikanaan MyPassa? Saarela: "Viime kauden kaksi viimeistä kuukautta joukkue oli pelillisesti vahva. Se oli myös mentaalisesti vahva. Meillä oli aika pieni porukka, niin se oli paljon kiinteämpi. Nyt me on jouduttu rakentamaan vähän uudestaan tätä mentaalipuolta. Näissä hommissa mentaali ratkaisee aika paljon. Meillä on hyvä joukkuehenki, mutta pelin sisällä se rakoilee vähän. Me ei auteta toinen toistamme niin paljon kuin meidän pitäisi pystyä auttamaan. Me ei olla vielä joka osa-alueella kollektiivinen joukkue. Me joudutaan sitä vielä harjoittelemaan ja siihen vaikuttaa tunnetila. Kyllä pelaajat yrittää kaikkensa, ei siinä mitään. Silloin kun pelaajat yrittää, kaikki on pelastettavissa. Minulla vaan on sellanen vahva tapa, että vaadin mentaalipuolelta sellaista kollektiivisuutta, niin silloin lopputulos on hyvä."