MYPA:LLE KOTIVOITTO HAPK:STA

MYPA:LLE KOTIVOITTO HAPK:STA

MYPA:n avauskokoonpano: Matias Riikonen, Paavo Kujala, Benjamin Niveri, Miro Paajanen, Veeti Tuomala, Joonas Tiihonen, Niko Roitto, Samuel Lindeman, Tomi Räikkönen, Eevert Hellsten, Jussi-Pekka Rämä

674 katsojaa kun laittoi ensimmäisen vartin aikana varsinaisen shown pystyyn. Imatran pelistä viimeisen kolmanneksen vaikeuksista oli selkeästi opiksi, sillä MYPA loi valtavan määrän maalipaikkoja.

Jussi-Pekka Rämä oli häätyttelemässä haminalaisten maalia jo ennen kuin moni oli varmasti ehtinyt istumaan paikoilleen. Tomi Räikkönen vapautti "Jupen" maalipaikkaan, mutta HaPK:n maalivahti Jasper Luttinen torjui MYPA-hyökkääjän yrityksen etukulmasta.

Kauaa ei MYPA:n ensimmäistä maalia tarvinnut odotella. 3.minuutilla jo tutuksi tulleeseen tapaan Paavo Kujala lähetti vasemmalta laidalta ristipallon rangaistusalueen sisään. Rämä otti pallon haltuunsa ja hieman epäonnistuneen oloinen sijoitus painui maaliin, haminalaisten puolustuksen potkiessa vielä maaliviivalla ohi pallosta.

Kovalla ryminällä otteluun tullut kotijoukkue loi johtomaalinsa jälkeen tukun hyviä paikkoja. Ensin Rämä tarjoili poikittaissyötön maalin editse Räikköselle, mutta "Tomppa" ei aivan ehtinyt liukumaan palloa maaliin. Seuraavaksi paikkansa oli Eevert Hellstenillä, mutta Luttinen torjui tämän yrityksen. Kujala lähetti pystysyötön Samuel Lindemanille, mutta Luttinen ehti vastaantulollaan korjata pallon ennen "Lindeä".

11.minuutilla pallo löytyi toistamiseen haminalaisten maalista. MYPA riisti pallon keskialueella ja se pelattiin Lindemanille. "Linde" pelasi seinäpelin Hellstenin kanssa ja laittoin pallon lopulta itse oikeaan alanurkkaan. Alkukauden peliesitysten perusteella 2-0 johtomaali meni enemmän kuin oikeaan osoitteeseen.

MYPA löi ensimmäisen vartin sisään pelin melkeinpä pakettiin. Ottelun 14.minuutilla MYPA purkasi maltilla HaPK:n prässin. Lopulta Miro Paajasen pitkä avaussyöttö tavoitti keskialueella Lindemanin. "Linde" laittoi pystysyötön Rämälle, joka niittasi illan toisen osumansa ja vei MYPA:n 3-0 johtoon.

Paikkoja kotijoukkueella riitti latoa taululle rumemmatkin lukemat, mutta viimeistely jätti vielä toivomisen varaa. Toki myös HaPK:n maalilla Jasper Luttinen teki muutaman huippupelastuksen. Haminalaisten paikat jäivät olemattomiksi, sen verran vahvasti MYPA:n alakerta hoiti hommansa.

HaPK pääsi tekemään kavennuksen aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Keskialueelta lähtenyt korkea pallo putosi MYPA:n toppareiden väliin. Tilanne jostain syystä sen ainoan kerran yllätti MYPA:n puolustusta sen verran, että HaPK:n Kaarel Usta pääsi karkaamaan ja nosti pallon hallitusti yli kotijoukkueen maalivahdin Matias Riikosen.

Ensimmäisen puoliajan tilannevyöry rauhoittui selkeästi toisella puoliajalla. Toisen puoliajan alkupuoliskolla HaPK:n alun puolittaista maalintekoyritystä ja Räikkösen saksipotku kokeilua kummempia tilanteita ei nähty.

Tunnin pelin jälkeen muuten varmoin ottein pelanneelle Matias Riikoselle meinasi käydä niin sanotusti kylmät. Avaussyöttö napsahti suoraan haminalaispelaajan jalkaan. Vierasjoukkueen pelaaja tuntui hämmentyvän tilanteesta kuitenkin sen verran, että pallo ajautui takaisin "Matsun" haltuun ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Pari minuuttia myöhemmin MYPA:n toisen puoliajan paras paikka nähtiin, kun laitapuolustaja Veeti Tuomala nosti hienosti hyökkäystä oikealla laidalla. Tuomalan keskitys tavoitti Tomi Räikkösen, jonka upean ohjauksen haminalaisveskari Luttinen torjui todella näyttävästi.

64 minuuttia oli pelikellossa, kun HaPK:lla oli oma paikkansa. Matias Riikonen MYPA:n maalilla venyi kuitenkin hyvään torjuntaan. Koko tilanne lähti keskialueelta, jossa Joonas Tiihonen törmäsi HaPK:n pelaajan kanssa. Tilanteessa päät kolahtivat ilmeisesti yhteen ja ikävän näköisesti hoiperellut MYPA-kapteeni jouduttiin vaihtamaan pois kentältä.

70.minuutilla Samuel Lindeman pääsi kokeilemaan kaukolaukaustaan, mutta Luttinen oli jälleen mies paikallaan ja venyi torjuntaan. Viitisen minuuttia tästä "Jupe" Rämä otti kaikki keinot käyttöön tehdäkseen hattutempun. Rämä oli jo nokikkain Luttisen kanssa ja päätti tökätä kädellä pallon yli haminalaisveskarin. "Jupe" sijoitti pallon vielä maaliin, mutta ottelun erotuomari Jesper Lindfors oli huomannut MYPA-hyökkääjän kolttosen ja nosti tahallisesta käsivirheestä varoituksen.

Vielä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Matias Riikonen sai jonkin asteisen tällin kulmatilanteen jälkeen, mutta vakuuttavasti jälleen pelannut maalivahtilupaus pystyi jatkamaan pelin loppuun.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja MYPA nappasi arvokkaan kotivoiton lukemin 3-1.

MYPA pelaa seuraavaksi vierasottelun Ristiinassa Ri-Pa:aa vastaan. Ottelu käynnistyy jo klo 12.00!