MYPALLE RUMA TAPPIO

MYPALLE RUMA TAPPIO

MYPA joutui lähtemään Järvenpäähän todella kapealla pelaajaringillä ja jäi täysin kotijoukkueen jalkoihin. Voittoisan PEPO-pelin kokoonpanoon jouduttiin pakon sanelemana tekemään paljon muutoksia.

JäPS löi ottelulle alkutahteja jo kolmannella peliminuutilla kun Alaeddin Alaeddine vei kotijoukkueen nopeasti 1-0-johtoon. JäPS piti ottelussa kauttaaltaan komentoa ja MYPAn hyökkäyksiinlähdöt jäivät vajaiksi. Vierasjoukkueen ainoa paikka osui parinkymmenen minuutin pelin kieppeillä Jussi-Pekka Rämälle jonka ratkaisu jäi kuitenkin heppoiseksi ja Janne Laiho JäPS:n maalilla torjui.

Hallinnastaan huolimatta järvenpääläisetkin jäivät viimeisellä kolmanneksella tehottomiksi. Vasta ensimmäisen puoliajan loppupuolella Akseli Pohjantähti onnistui viemään kotijoukkueen 2-0-johtoon ja samoissa lukemissa lähdettiin viettämään taukoa.

Toisen jakson alku oli MYPAn osalta yhtä tyly kuin ensimmäisenkin. JäPS:n maalipyssy Tuure Nummi onnistui viimeistelemään kotijoukkueen kolmannen maalin 49. minuutilla. MYPAn hyökkäyksiinlähdöt yskähtelivät edelleen ja Janne Laiho JäPS:n maalilla sai viettää hiljaiseloa.

Viimeiset parikymmentä minuuttia olivat MYPAlta totaalista tuskien taivalta. JäPS latoi neljännen ja viidennen maalinsa nopeaan tahtiin kun 71. minuutilla Tuure Nummi teki ottelun toisen maalinsa ja 75. minuutilla Roope Autio ohitti MYPA-vahti Matias Riikosen jo viidennen kerran.

MYPA sai hieman lohtua synkkään lauantai-iltaan kun Jari Hassel avasi maalihanansa tällä kaudella Paavo Kujalan erinomaisen esityön pääteeksi 82. minuutilla. Valitettavasti ilo jäi kovin lyhytaikaiseksi kun JäPS kuittasi jo heti seuraavasta hyökkäyksestä MYPAn kavennuksen ja Tuure Nummi sinetöi hattutemppunsa.

JäPS vei lopulta täyden pistepotin rumin lukemin kun Herkko Kuosa sinetöi loppulukemiksi 7-1 ottelun 87. minuutilla.

MYPAn kokoonpano Järvenpäässä aiheutti paljon porua. Sairastumiset ja loukkaantumiset kavensivat rinkiä harmittavasti. Pettymystään niellyt päävalmentaja Jukka Karjalainen selvensi joukkueen pelaajatilannetta.

-Valmistautuminen peliin oli vaikea. Viime viikon hieno ottelu verotti aika lailla ja pelaajia tippui pois jo alkuviikosta. Vielä perjantaiaamuna jouduttiin tekemään suunnitelmiin muutoksia sairastumisien vuoksi. Voitettujen pelien jälkeen ei yksikään valmentaja haluaisi tehdä näin isoja muutoksia alakertaan, mutta välillä on pakko.

Karjalainen ei kuitenkaan liiaksi halunnut mennä poissaolojen taakse vaan myönsi suoraselkäisesti JäPS:n paremmuuden. Päävalmentaja otti esityksestä paljon myös omaan piikkiinsä ja esitti oman ja joukkueen puolesta pahoittelut paikalle saapuneille kannattajille.

-Tulos kertoo kaiken. Me olimme kentällä huonompi joukkue.  Romahduksesta vastuun otan minä, sillä en pystynyt valmistamaan joukkuetta oikeaan tilaan peliä varten. Jokainen kentällä ollut antoi kaikkensa. Minä ja joukkue olemme pahoillamme paikalle saapuneiden fanien puolesta. He ansaitsevat parempaa futista. Opimme tästä varmasti ja ensi viikolla olemme parempia.

Pelaajatilanteeseen helpotusta pitäisi kuitenkin tulla viikon päästä pelattavaan kotiotteluun.

-Pelaajatilanteeseen pitäisi saada helpotusta jo seuraavaan peliin. Pulkkinen ja Turunen ovat oletettavasti toipuneet vammoistaan ja Majander sekä Pesari ovat selättäneet sairastelunsa. Myös Leevi Perkiö on käytettävissä. He tuovat huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Tänään mukana oli kolme kunnossa olevaa pelaajaa. Poissaolojakin toki on. Arttu Huovila on armeijassa ja maalivahti Miika Korpelan loppukausi on paketissa leikkaushoitoa vaativan vamman takia.

MYPAn kausi jatkuu 4.8 pelattavalla kotiottelulla jossa vastaan asettuu FC Vaajakoski. Ottelu Kymenlaakson Sähkö stadionilla alkaa klo 17!

 

 

 

7-1

(2-0)

3. 1-0 Alaeddin Alaeddine (JäPS)

42. 2-0 Akseli Pohjantähti (JäPS)

49. 3-0 Tuure Nummi (JäPS)

71. 4-0 Tuure Nummi (JäPS)

75. 5-0 Roope Autio (JäPS)

82. 5-1 Jari Hassel (MYPA)

83. 6-1 Tuure Nummi (JäPS)

87. 7-1 Herkko Kuosa (JäPS)

MYPA

Avauskokoonpano:

1. Matias Riikonen (mv)

2. Benjamin Niveri 52. var

5. Kaan Kovanen (61. Samuel Arponen)

6. Joonas Tiihonen (C) (61. Jari Hassel)

7. Rico Ryöpäs (46. Tomi Räikkönen)

9. Samuel Lindeman

13. Olli Kähkönen

16. Jussi-Pekka Rämä

18. Oskari Nurminen

21. Paavo Kujala 55. var

22. Kaarel Usta

 

Vaihtopelaajat:

10. Tomi Räikkönen

17. Jari Hassel

20. Samuel Arponen

25. Tomas Turunen (mv)

JäPS

Avauskokoonpano:

5. Pyry-Ville Korhonen

6. Tero Uusitalo 81. var

8. Tuomas Kyytsönen (77. Daniel Pensasto)

10. Ville Ahola

12. Tuure Nummi

16. Roope Autio

19. Herkko Kuosa

22. Akseli Pohjantähti (78. Tuomo Huusko)

24. Jesse Paananen

30. Janne Laiho (mv)

54. Alaeddin Alaeddine (77. Miska Pylkkänen)

 

Vaihtopelaajat:

4. Miska Pylkkänen

7. Tomi Mikkonen

9. Tuomo Huusko

18. Daniel Pensasto