MyPalle tappio sarja-avauksessa

MyPalle tappio sarja-avauksessa

MyPan sarjakausi alkoi mollivoittoisesti kun Haminan Pallo-Kissat vei sarjapisteet Karhulan Keskuskentän tekonurmella pelatussa ottelussa tylyin lukemin 4-1.

Sarja-avaus ja aurinkoinen sää olivat houkutelleet Karhulan Keskuskentälle mukavan 300 katsojan määrän, joka todisti ottelun alkupuolella vierasjoukkueen aavistuksen verran pirteämpää otetta. Maalien muodossa mukiin menevä aloitus ei kuitenkaan Jyrki Saarelan miehistöä hellinyt, vaikka kertaalleen pallo ehti hipoa pystypuun reunusta.

Alun pienehkön hermoilun jälkeen myös kotijoukkue HaPK sai pelijuonesta kiinni ja reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen niin Joona Pasi kuin Lennart Voikar pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta hieman heppoisiksi jääneet yritykset MyPan maalilla pelannut Antti Kaikkonen helposti selvitti.

Puolen tunnin pelin jälkeen MyPa-puolustus joutui rikkomaan HaPK-pelaajaa 25 metrin kohdilla. Se koitui kohtaloksi sillä Lennart Voikarin laukaus meni MyPan muurista läpi ja livahti alakulmaan ohi voimattoman Kaikkosen ja tilanteeksi vaihtui kotijoukkueen 1-0-johto.

Kotijoukkueen vahva ote jatkui koko ensimmäisen puoliajan loppuun ja sillä oli vielä jakson loppupuolella pari vaarallista paikkaa. Joona Pasin laukauksen tielle MyPa-puolustus ehti kuitenkin viime hetkillä ja Kaikkonen maalilla hoiti loput. Topi Pohjankoski häätytteli vielä Caner Mulan alustuksen saattelemana. Vasemmalta keskustaan leikanneen Pohjankosken laukaus leijaili kuitenkin hivenen yli MyPan maalin.

Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen johdossa lukemin 1-0.

Haminalaiset tulivat vahvasti myös toisen puoliajan alkuun, sillä vain nelisen minuuttia ehdittiin pelata kun keskityspallo tavoitti maalin edestä Caner Mulan. Mulan laukauksen MyPa-puolustus onnistui vielä blokkaamaan, mutta jatkopallon Joona Pasi toimitti lopulta verkon perukoille ja HaPK siirtyi 2-0 johtoon.

Haminalaiset jatkoivat maalitehtailuaan vain viitisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Caner Mula pääsi viimeistelemään MyPa-puolustuksen suosiollisella avustuksella lukemiksi 3-0.

MyPa haki reilun tunnin pelin jälkeen voimaa hyökkäykseensä kun Veeti Karppanen teki tilaa Danil Jegoroville kun pelikellossa juoksi 63. minuutti. Jegorov ei aikaa kentälle tulonsa jälkeen tuhlaillut vaan laukoi etukulmasta MyPan kavennuksen ottelun 64. minuutilla.

Jegorovin kavennuksen jälkeen MyPa sai oman hetkensä, mutta tehoja se ei onnistunut löytämään. Lopulta ottelun viimeisen niitin iski Joona Pasi ottelun toisella osumallaan ottelun 83. minuutilla.

Ottelun loppulukemiksi muodostuivat siis lopulta 4-1 ja MyPa lähtee seuraavaksi hakemaan sarjan avauspisteitään kotikentältä jossa se kohtaa keskiviikkona 27.4 heinolalaisen Union Plaanin.

4-1

(1-0)

31. 1-0 Lennart Voikar (HaPK)

49. 2-0 Joona Pasi (HaPK)

55. 3-0 Caner Mula (HaPK)

64. 3-1 Danil Jegorov (MyPa)

83. 4-1 Joona Pasi (HaPK)

 

30. Leevi Perkiö (MyPa) var.

45. Niko Ritola (MyPa) var.

70. Aleksi Mykrä (MyPa) var.

 

30. Nico Pietiläinen -> Caner Mula (HaPK)

63. Veeti Karppanen -> Danil Jegorov (MyPa)

80. Aleksi Mykrä -> Arttu Jormakka (MyPa)

86. Väinö Hietala -> Juhani Rauos (MyPa)

86. Saja Leigh -> Olli Kokkonen (HaPK)

86. Lauri Labbas -> Joona Pasi (HaPK)

86. Topi Pohjankoski -> Mamet Mula (HaPK)

88. Tino Kasurinen -> Jean-William Kuva (HaPK)

88. Joonatan Lassila -> Uku Tikerpuu (HaPK)

 

 

 

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen (mv)

3. Leevi Perkiö

6. Niko Roitto

13. Olli Kähkönen (C)

17. Niko Ritola

18. Väinö Hietala

23. Aleksi Mykrä

26. Joona Martikainen

32. Veeti Laiho

45. Juho Innanen

61. Veeti Karppanen

Vaihtopelaajat:

30. Joel Peltola (mv)

5. Juhani Rauos

9. Danil Jegorov

10. Olli Mäkelä

15. Sasu Hernesniemi

20. Arttu Jormakka

HaPK

Avauskokoonpano:

1. Tomi Kopra (mv)

2. Joonatan Lassila

3. Ville Piispa

4. Lennart Voikar

10. Joona Pasi

16. Tino Kasurinen

21. Kimi Kolsi

25. Aarno Rämä

23. Saja Leigh

44. Topi Pohjankoski

77. Nico Pietiläinen (C)

Vaihtopelaajat:

22. Olli Suortti (mv)

7. Mamet Mula

9. Caner Mula

11. Olli Kokkonen

12. Jean-William Kuva

56. Uku Tikerpuu

67. Lauri Labbas