MYPALLE VOITTO KAKSIJAKOISESSA OTTELUSSA

MYPALLE VOITTO KAKSIJAKOISESSA OTTELUSSA

MYPA nappasi voiton paikallisottelusta Susia vastaan. Kaksijakoisessa ottelussa kotijoukkue hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Sudet pääsi toisella puoliajalla otteen hieman herpaannuttua peliin mukaan.

Ensimmäisellä puoliajalla MYPA sai luotua painetta ensimmäisen kerran Susien maalille jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Vierasjoukkueen maalivahti Miska Ek tuli katkaisemaan korkeaa palloa rangaistusalueen ulkopuolelle. Ekin katko ajautui suoraan Kaarel Ustalle, joka laukoi suoraan ilmasta. Susien puolustus ehti kuitenkin viime hetkellä hätiin ja MYPAn avausmaali jäi vielä syntymättä.

MYPA hallitsi palloa, mutta vaarallisille maalipaikoille se ei päässyt ennenkuin parisenkymmentä minuuttia oli pelattu. Samuel Lindemanin keskityksestä Jussi-Pekka Rämä pääsi puskemaan, mutta yli maalin.

25. minuutilla kotijoukkue sitten onnistui. Vastahyökkäyksen päätteeksi pallo ajautui Jussi-Pekka Rämältä Rico Ryöpäkselle, joka laukoi pallon takakulmaan. MYPA jatkoi maalitehtailuaan heti seuraavasta hyökkäyksestä. "Jupe" Rämä oli jälleen rakentamassa hyökkäystä ja hyökkääjän laukauksen lopulta Jari Hassel ohjasi pelaaruuhkasta maalin.

MYPAlla riitti maalipaikkoja useampaankin osumaan, mutta tehot antoivat vielä odotella itseään. Pelikellossa puolisen tuntia tuli täynnä kun Esko Pesari laukoi pallon tolppaan.

Viitisen minuuttia myöhemmin nähtiin ikävän näköinen tilanne toisessa päädyssä, kun MYPAn maalilla pelannut Tomas Turunen tuli katkaisemaan korkeaa palloa alueen ulkopuolelle ja törmäsi yhteen oman puolustajan Benjamin Niverin kanssa. "Benkku" selvisi kuitenkin tilanteesta säikähdyksellä ja pysyi jatkamaan peliä.

Ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkueella oli vielä paikkansa lisätä johtoaan. Jussi-Pekka Rämä puski Jari Hasselin keskityksestä yli kun pelikellossa oli 38 minuuttia. Vielä aivan loppuminuuteilla MYPA sai luotua kovan hässäkän Susien maalille, mutta Miska Ek piti vierasjoukkuetta pystyssä ja esitti pari huipputorjuntaa.

Tauolle lähdettiin MYPAn 2-0-johdossa.

Toisella puoliajalla MYPAn paras ote kirposi. Peliä avaavien syöttöjen kanssa oli ajoittain isoja ongelmia ja Sudet otti pallon hallintaansa. 51. minuutilla vierasjoukkue tulikin jo maalin päähän kun Joona Raatikainen nosti Lucas Manson keskityksen yli Tomas Turusen.

MYPA oli heti takaiskun jälkeen kuitenkin lähellä lisätä johtoaan. Rico Ryöpäs ampui Kaarel Ustan syötöstä pallon yläristikkoon.

Sudet aiheutti terävillä vastahyökkäyksillään vaikeuksia MYPAlle. Sen saivat kokea niin Leevi Perkiö kuin joukkueen kapteeni Simo Majanderkin, sillä molemmat joutuivat katkaisemaan vaaralliset hyökkäykset varoituksien arvoisesti.

Susien paikat jäivät kuitenkin hallinnasta huolimatta vähiin. Paras paikka osui Jussi Lanulle kun 75 minuuttia oli pelattu. Tomas Turunen nyrkkeili pallon suoraan Lanun jalkaan, mutta tämän veto painui reilusti yli maalin.

MYPAn kestettyä paineen se sai vielä ottelun lopulla luotua muutaman maalipaikan. 76 minuuttia oli pelattu kun Jussi-Pekka Rämä jatkoi päällään keskialueelta lähteneen vapaapotkun linjan taakse Tomi Räikköselle. Räikkösen laukaus painui kuitenkin väärälle puolelle maalia sivuverkkoon.

Minuuttia myöhemmin oli vielä kertaalleen Susien vuoro, kun Paavo Kujalalla oli vaikeuksia purkaa pallo väljemmille vesille. Pallo ajautui Lucas Mansolle, jonka laukaus jäi kuitenkin vaisuksi ja Tomas Turunen torjui helposti.

MYPA kaunisteli loppulukemiksi 3-1 82. minuutilla. Vastahyökkäyksen päätteeksi Olli Kähkönen tarjoili ja Jussi-Pekka Rämä viimeisteli ottelun viimeisen osuman ja kotijoukkueen tilille kirjattiin pitkästä aikaa voitto.

MYPA jatkaa harjoitusotteluitaan seuraavaksi Jyväskylässä 20.4 JJK:ta vastaan. Heti seuraavana päivänä lauantaina 21.4 kohdataan Saviniemessä HJS klo 15.30 alkaen!

 

 

3-1

(2-0)

25. 1-0 Rico Ryöpäs

26. 2-0 Jari Hassel

51. 2-1 Sudet

82. 3-1 Jussi-Pekka Rämä

MYPA

Avauskokoonpano

2. Benjamin Niveri (63. Olli Kähkönen)

3. Leevi Perkiö 53. var

7. Rico Ryöpäs

9. Samuel Lindeman

11. Esko Pesari (87. Joonas Tiihonen)

12. Tomas Turunen mv.

14. Simo Majander (C) 69. var

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (46. Tomi Räikkönen)

21. Paavo Kujala

22. Kaarel Usta (83. Arttu Huovila)

 

Vaihtopelaajat:

1. Matias Riikonen

6. Joonas Tiihonen

10. Tomi Räikkönen

13. Olli Kähkönen

19. Arttu Huovila

Sudet