MYPALTA SUVEREENI ESITYS

MYPALTA SUVEREENI ESITYS

Avauskokoonpano: Miika Korpela, Paavo Kujala, Toni Lehtonen, Benjamin Niveri, Olli Kähkönen, Heikki Pulkkinen, Joonas Tiihonen, Samuel Lindeman, Tomi Räikkönen, Kaan Kovanen, Jussi-Pekka Rämä

Vaihdossa: Matias Riikonen, Jimi Kyytsönen, Miro Paajanen, Ville Rautakorpi, Arttu Huovila, Samuel Arponen, Veeti Tuomala

MYPA järjesti varsin yksipuolisen ja suvereenin näytöksen kotikentällään lauantai-iltapäivänä. IPS:lle ei jäänyt mitään mahdollisuuksia taistella sarjapisteistä.

MYPA piti alusta asti IPS:n puolustusta ahtaalla ja vierasjoukkueen pelinrakentelu katkesi järjestään jo keskialueella. Yksi esimerkki tästä nähtiin jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Keskialueen pallonriiston jälkeen pallo pelattiin Jussi-Pekka Rämälle hyvään vetopaikkaan, mutta IPS:n maalilla aloittanut Mika Haakana torjui "Jupen" yrityksen.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin ikävän näköinen tilanne. MYPAn Paavo Kujala törmäsi pallontavoittelu tilanteessa rajusti yhteen juuri IPS-vahti Haakanan kanssa ja molempien päähän tuli tikkausta vaativat haavat. Sekä Kujala että Haakana jouduttiin molemmat vaihtamaan kentältä.

MYPAn keskittymistä ikävä tilanne ei onneksi häirinnyt. 11. minuutilla se siirtyi lopulta 1-0 johtoon. Ensin Kaan Kovanen pelasi taidokkaasti pallon linjan taakse Tomi Räikköselle, joka pääsi nostamaan pallon maalille vaihdetun Mikko Saarisen yli. IPS:n puolustus ehti tähän vielä väliin, mutta pallo ajatui lopulta Samuel Lindemanin jalkoihin. "Linden" jaloista pallo päätyi lopulta "Tompalle" joka upotti kääntölaukauksensa lopulta yläkulmaan.

MYPA jatkoi maalinsa jälkeen vahvaa myllytystä ja paikkoja riitti lisäosumiin. Jussi-Pekka Rämällä oli parikin kertaa hyvä paikka lisätä kauden maalisaldoaan. Ensin mies itse prässäsi pallon hyökkäyspäässä itselleen, mutta laukaus painui vain vähän takakulmasta ohi. Seuraavan paikan tarjoili Kaan Kovanen, mutta vieläkään Rämä ei onnistunut viimeistelyssä.

Pirteästi pelannut Kovanen sai palkintonsa ottelun 17. minuutilla. Tomi Räikkönen antoi kulmapotkun josta Kovanen pääsi varsin vapaasti puskemaan lukemiksi 2-0.

MYPAn kunniaksi on laskettava se, että maalipaikkojen vähyyteen se ei tule kaatumaan. Lukemat olisivat voineet olla jo ensimmäisen puoliajan jälkeen todella rumat, jos viimeistelyssä oli onnistuttu kovemmalla prosentilla.

Seuraava osuma nähtiin ottelun 36. minuutilla. Tilanne lähti jälleen keskialueen pallonriistosta, josta Samuel Lindeman pelasi pallon vasemmalle Tomi Räikköselle. Räikkönen lähti leikkaamaan keskustaan ja hakeutui vetopaikkaan. Lopulta "Tompan" veto otti kimmokkeen puolustajasta ja painui verkon perukoille.

Räikkösellä oli vielä ensimmäinen puoliajan lisäajalla hyvä paikka viimeistellä hattutemppu, mutta tällä kertaa Mikko Saarinen IPS:n maalilla oli etevämpi ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 3-0.

MYPA ei tällä kertaa tyytynyt nostamaan jalkaa pois kaasupolkimelta selvässä johtoasemassa, vaan se piti pelin vahvasti hallussaan myös toisella puoliajalla.

Miika Korpela joutui torjuntatöihin oikeastaan vain kerran. IPS:n Lauri Valkosen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin Korpelaa kun ottelua oli pelattu 51 minuuttia.

Ottelu oli ratkennut lopullisesti kun ottelua oli pelattu täysi tunti. Ensin Heikki Pulkkisen vapaapotku upposi Mikko Saarisen suosiollisella avustuksella helposti vasempaan alanurkkaan ottelun 58. minuutilla. Jussi-Pekka Rämä viimeisteli kauden yhdennentoista maalinsa 61. minuutilla.

Rämän maali sinetöi ottelun loppulukemiksi 5-0. MYPAn Joonas Tiihosella oli vielä oma paikkansa kymmenisen minuuttia ennen loppua, mutta tällä kertaa Saarinen venyi hienoon torjuntaan. Jatkotilanteessa Arttu Huovila potkaisi ohi pallosta, joten kuudes maali jäi syntymättä.

Suvereenin esityksen myötä MYPA jatkaa sarjassa edelleen voittamattomana.