MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 10: SEPPO MÄKINEN

MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 10: SEPPO MÄKINEN

Punainen ja valkoinen ovat sekä joulun että MYPAn värit. MYPAn joulukalenteri avaa sen kunniaksi punavalkoista historiaa. Luukkujen takaa paljastuu päivittäin jouluaattoon asti seuralle merkittäviä henkilöitä, paikkoja ja hetkiä.

Seppo Mäkinen uskoo kirkkaaseen tulevaisuuteen

MYPAn puheenjohtajana vuodet 2008-2014 toiminut Seppo Mäkinen on tehnyt ison päivätyön seuran eteen. Yli 30 vuotta eri tehtävissä työskennellyt hahmo tuli 80-luvun alussa joukkueeseen pelaajana. Tie vei jo uran aikana hallituksen jäseneksi.

Mäkinen on ollut muun muassa myös kakkosvalmentajan, joukkueenjohtajan ja toiminnanjohtajan pesteissä. Hän kertoo, että vastikään henkilökohtaisten syiden vuoksi taakse jääneeseen puheenjohtajan virkaan kuului monia asioita.

- Kun aloitin vuonna 2008 siinä hommassa, tapahtui melkoinen taloudellinen murros, jonka haasteisiin olemme yrittäneet vastata. Olemme tehneet kaikkemme viedäksemme koko seuraa eteenpäin. Uskomme vakaasti tulevaisuuteen, minkä kerroin ihmisille toimihenkilöpäättäjäisissä. Ajat ovat olleet haastavat, ja oikeastaan kaikki positiot läpi käyneenä puheenjohtajana aktiivinen tehtäväni oli mentoroida operatiivista johtoa ja vetää hallitusta. Lisäksi täytyi koko ajan etsiä yhteistyökumppaneita ja työskennellä heidän kanssaan, Mäkinen luettelee.

Mäkinen aloitti MYPAssa jo 1980-luvulla. Matka jatkui pelaajauran jälkeen monien vaiheiden kautta johtotehtäviin.

Mäkinen on nähnyt usean vuosikymmenen punavalkoista seurahistoriaa. Vaikka mies on antanut paljon seuralle, hän painottaa MYPAn tarjonneen vielä enemmän hänelle. Mäkinen kertoo luoneensa lukemattoman määrän kontakteja upeaa työtä seuran eteen tekeviin ihmisiin.

- MYPA on antanut valtavasti kokemuksia, joita en kokisi ihan normaalissa siviilielämässä. Olen tavannut hienoja ihmisiä, jotka tekevät seuran eteen arvokasta työtä. Olen ollut aina todella ylpeä MYPAsta. Puheenjohtajan homma ei ollut palkkatyötä vaan mitä suurimmassa määrin luottamustehtävä. Mitä sain siitä työstä oli enemmän kuin rahaa, hän kiteyttää.

Vuosikymmenet MYPAssa ovat tutustuttaneet Mäkisen värikkäisiin ja hienoihin persooniin. Ex-puheenjohtajan mielestä on toisaalta väärin nostaa joku yksittäinen henkilö joidenkin muiden yli. Hän korostaa seurassa olleen voimakkaita pelaaja- ja valmentajanimiä menestystä maailmalla luoneista omiin poikiin.

- MYPAssa on pelannut Jari Litmasta, Sami Hyypiää ja Joonas Kolkkaa, mutta täällä on ollut myös Janne Lindbergin ja Tuomas Ahon kaltaisia oman seudun pelaajia. Ensimmäisen pääsarjavalmentajamme Harri Kampmanin kanssa elin jalkapalloelämää hyvin läheisesti, kun toimin joukkueenjohtajana ja skouttasin vastustajia kansallisissa ja kansainvälisissä peleissä. Yhdessä eletyt pelimatkat olivat hienoja kokemuksia, Mäkinen kehuu

- Juuri päättäneenä puheenjohtajana voisin mainita myös erään tärkeimmistä ihmisistä eli virkaan palanneen Matti Tiihosen. Ollessani siinä roolissa, koin hänen olevan minulle edelleen puheenjohtaja. Hän on tehnyt pitkän aikaa valtavan hyvää työtä ja on hieno persoona, hän jatkaa.

Mäkinen uskoo elinvoimaiseen MYPAan myös tulevaisuudessa. Aikakausi puheenjohtajana on takana, mutta punavalkosydän sykkii edelleen rinnassa.

Vuosi 2015 on MYPAlle mahdollisuuksia täynnä. Mäkinen nostaa työnteon seuran tärkeimmäksi voimavaraksi. Hän tietää, että siitä ei luisteta tulevana vuonna.

- Se vaatii edelleen kovaa työtä, mutta uskon siihen. Uskon kovan ja laadukkaan työn tekemiseen, ja MYPAn henkilöstö osaa tehdä sitä. Toivon ja uskon, että MYPAn tärkeys ymmärretään entistä vahvemmin alueellamme Kouvolan seudulla ja maakunnassa, ja seura saa yhä enemmän ihmisiä ja yhteistyötahoja mukaan toimintaamme. Luotan, että MYPA nähdään entistä paremmin positiivisena asiana alueellemme. Se on ollut sitä aina, ja se tulee aina olemaan, Mäkinen linjaa.

           

Seppo Mäkinen on punavalkoinen huivi kaulassaan tuttu näky MYPAn peleistä. Arvostettu seurahahmo oli palkitsemassa viime kesänä MYPA-FC Lahti-ottelussa toista pitkän linjan tekijää, Veikkausliigan Respect-palkinnon saanutta Jaakko Salmista.