MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 15: MATTI TIIHONEN

MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 15: MATTI TIIHONEN

Punainen ja valkoinen ovat sekä joulun että MYPAn värit. MYPAn joulukalenteri avaa sen kunniaksi punavalkoista historiaa. Luukkujen takaa paljastuu päivittäin jouluaattoon asti seuralle merkittäviä henkilöitä, paikkoja ja hetkiä.

Vuosikymmenet eivät ole hidastaneet Matti Tiihosta

Joulukalenterin luukku numero 16 esittelee erään MYPAn historian suurmiehen. Hiljattain seuran puheenjohtajaksi palannut Matti Tiihonen toimi vuosina 1983-2007 kyseisessä tehtävässä. Ajanjakson jälkeen hänet nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi. Tiihonen korostaa ensimmäiseen periodin MYPAn puheenjohtajana mahtuneen ilon ja surun hetkiä, mutta kaikki ovat olleet tärkeitä ja olennaisia rakennuspalikoita seuran tarinassa.

- Kun puhutaan ihmisen elämästä, niin seuran merkityksen minulle voisi määritellä prosentteina. Kuinka monta prosenttia MYPA merkitsee minulle, niin lienee parempi olla sanomatta, hän naurahtaa.

Tiihonen korostaa MYPAn olevan irroittamaton osa arkea, jonka kautta hän on tavannut monia ihmisiä ja kokenut lukuisia tapahtumia ja elämyksiä. Suurin osa on ollut iloisia, mutta uusvanha puheenjohtaja muistuttaa myös pettymysten kuuluvan elämään, eikä niitä pidä unohtaa.

- Olisi vaarallista eritellä muistoja järjestykseen, mikä on hienoin, seuraavaksi hienoin ja niin edelleen. Tärkeintä on se, että on saanut olla ylipäätään toiminnassa mukana, Tiihonen kiteyttää.

Konkarilla on yli 25 vuoden tietopankki seuran johtamisesta. Tiihonen sanoo kokeneensa virassaan kaikkea aina valmentamisesta varainhankintaan ja hallintoon asti. Hän hymähtää, että ei keksi ihan heti asiaa, mitä ei olisi tehnyt ensimmäisellä aikakaudellaan MYPAn puheenjohtajana. Punavalkosydämen omistavalla johtohahmolla on myös prioriteetit siitä, mitkä ovat tärkeitä asioita vuoden 2015 MYPAssa.

- Odotan kovaa työntekoa. Se on ensimmäinen asia, mikä pitää muistaa. Seuratoiminta perustuu työntekoon, eikä kävelemiseen ja katselemiseen vierestä. Uskon, että meillä on kilpailukykyinen seura. En näe siinä mitään jättisuurta vuorta, jonka yli ei voisi kiivetä, Tiihonen luottaa.

Tällä miehellä sykkii varauksetomman punavalkoinen sydän. Seuran puheenjohtajaksi palannut Matti Tiihonen on tehnyt vuosikymmenten työn MYPAn eteen, eikä meno hidastu tulevanakaan vuonna.