MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 16: JANNE LINDBERG

MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 16: JANNE LINDBERG

Punainen ja valkoinen ovat sekä joulun että MYPAn värit. MYPAn joulukalenteri avaa sen kunniaksi punavalkoista historiaa. Luukkujen takaa paljastuu päivittäin jouluaattoon asti seuralle merkittäviä henkilöitä, paikkoja ja hetkiä.

Janne Lindberg raivasi tiensä seuralegendaksi

Tänään MYPA-muistoja verestelee 1990- ja 2000-luvun suuri MYPA-persoona. Janne Lindberg pelasi vuosina 1992-1994 ja 1998-2003 punavalkoisissa 211 ottelua. Maalisaldoon kertyi 15 osumaa. Kovaotteisen keskikentän taistelijan ja pitkäaikaisen kapteenin palkintokaapista löytyy Suomen Cupin voitto sekä lukuisia pääsarjan hopea- ja pronssimitaleita.

- Pelasin pitkään MYPAssa. Toimin pelaajaurallani kapteenina ja myöhemmin päävalmentajana, joten tunnen seuran hyvin niiltä ajoilta. Se on toki luonnollisesti muuttunut niistä päivistä, mutta MYPA on aina ollut ja tulee olemaan lähellä sydäntäni, Lindberg korostaa.

Janne Lindberg aloitti MYPAssa kaudella 1992 ja kasvoi nopeasti joukkueen avainhahmoksi. Kova-asenteinen keskikenttäpelaaja katkoi puolustuslinjan edessä vstustajan hyökkäyksiä.

Kuusaankosken kasvatti listaa tärkeimpiin MYPA-hetkiinsä 1990-luvun alkupuolen, jolloin seuraa rakennettiin kohti menestystä. Hän muistelee mielellään myös eurocup-pelejä, kun joukkue eteni sekä pelaaja- että valmentajauralla niissä usein suhteellisen pitkälle.

Kouvolan jalkapallon junioripuolella työskentelevän "Josen" nykykuulumiset ovat erittäin positiiviset. Hän on tyytyväinen työnsä jäljestä, joka konkretisoitui kuluvana vuonna nuorten pelaajien läpimurtona MYPAn liigarinkiin. Lindberg haluaa auttaa junioreita murtautumaan Veikkausliigan vaativaan maailmaan. Edelleen MYPAn koti-ja vieraspeleissä aktiivisesti käyvän herran terveiset seuralle ovat lämpimät.

- Lähetän kaikille hyvää joulunodotusaikaa. Toivon MYPAn valmistautuvan kauteen rauhallisin mielin, hän sanoo.

Kuusenkoskelaiskasvatti toimi monta vuotta punavalkoisten kapteenina. Lindeberg oli pitkän MYPA-ajanjaksonsa aikana pelipaikkansa parhaimmistoa Suomessa.

Lindberg työskenteli pelaajauransa jälkeen muutaman kauden apuvalmentajana. MYPAn Päävalmentajan vastuussa "Jose" tahkosi vuodet 2008-2010. Tämän jälkeen mies on toiminut muun muassa Kouvolan Susien päävalmentajana ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana.