MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 19: HARRI KAMPMAN

MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 19: HARRI KAMPMAN

Punainen ja valkoinen ovat sekä joulun että MYPAn värit. MYPAn joulukalenteri avaa sen kunniaksi punavalkoista historiaa. Luukkujen takaa paljastuu päivittäin jouluaattoon asti seuralle merkittäviä henkilöitä, paikkoja ja hetkiä.

Harri Kampman loi pohjan MYPAn menestysvuosille

Luukun 19 takana tarinoita kertoo MYPAn menestysvuosien suuri taustahahmo Harri Kampman. Kausien 1991-1996 aikana seuran Suomen Cupin voittoon ja neljään pääsarjahopeaan johdattanutta "Hapea" pidetään vuosikymmenen menestysputken vahvana voimahahmona. Päävalmentajana mainetta niittänyt 60-vuotias Kampman muistelee aikakauttaan MYPAssa ilolla ja lämmöllä.

- Minulla on todella hyvät muistot MYPAsta. Oli hienoa saada rakentaa MYPAa yhdeksi suurista suomalaisista jalkapalloseuroista. Kaikki se innostus oli upeaa, ja koen MYPAn edelleen kodikseni, Kampman tunnelmoi.

Harri Kampman juoni kuvioita MYPAn ykköskäskijänä kuuden kauden ajan. Suhde oli menestyksekäs, sillä siinä kohtasivat nousua huipulle rakentanut seura ja päävalmentajakyky.

Kokeneella lajipersoonalla on siviilipuolella erityisopettajan koulutus, ja hän toimii kyseisessä virassa ala-asteella Lahdessa. Jalkapallo ei ole kadonnut elämästä, vaikka valmennushommia ei ole ollut sen jälkeen, kun pesti Valkeakosken Hakassa päättyi reilu vuosi sitten. Kampman kertoo valmentaneensa juniorijoukkueita ja seuraavansa yhä lajia sekä paikan päältä että televisiosta.

Säännöllisesti myös MYPAn nykymenoa seuraavalla konkarilla on monia unohtumattomia muistoja 1990-luvun alkupuolelta. Hänen mukaansa menestysvuosien taustalla oli onnistunut joukkueen rakentaminen.

- Se oli kivaa aikaa rakentaa MYPAa. Nousimme Veikkausliigaan, ostimme 13 uutta pelaajaa ja onnistuimme joukkueen kokoamisessa suhteellisen hyvin. Löysimme pelaajia, jotka tulivat toimeen keskenään. Meillä oli ryhmä, joka muodostui hyvistä pelaajista, hän tiivistää.

- Jos miettii hyökkääjien tasoa, niin meillä oli silloin Jukka Turunen ja Mauri Keskitalo. Kuinka moni tekee nykyään yli 12 maalia kaudessa? Silloin pelattiin vielä vähemmän pelejä, Kampman pohtii.

Kampman piirsi MYPAn pelilliset suuntaviivat 1990-luvulla. Menestyneen päävalmentajan resepti toi neljä hopeamitalia, Suomen Cupin voiton ja lukuisia europelejä.

Vuosi 2015 tarjoaa uuden luvun MYPAn perinteikkääseen tarinaan. Kampman ohjasi seuraa 1990-luvun alkupuolella suomalaisen jalkapallon huipulle ja uskoo punavalkoisten olevan tärkeä osa lajikulttuuria myös jatkossa.

- Toivon MYPAlle totta kai kaikkea hyvää. Toivottavasti joukkue pysyy suomalaisen jalkapallon huipulla, ja seurassa jaksetaan pitää yllä sitä henkeä, mikä on ollut aina hieno, hän tähdentää.