MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 8: MYPAN FANITOIMINTA

MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 8: MYPAN FANITOIMINTA

Punainen ja valkoinen ovat sekä joulun että MYPAn värit. MYPAn joulukalenteri avaa sen kunniaksi punavalkoista historiaa. Luukkujen takaa paljastuu päivittäin jouluaattoon asti seuralle merkittäviä henkilöitä, paikkoja ja hetkiä.

MYPA on Antti Lampulle sydämen asia

Kuudes luukku esittelee MYPAn kannatustoiminnan ydintä. Seuran virallisen faniporukan koko on vaihdellut vuosien saatossa, mutta eräät kasvot ovat tunnustaneet punavalkoista väriä jo 1980-luvulta asti. Antti Lamppu on toiminut fanitoiminnan aktiivisina airuina noin seitsemän vuoden ajan.

Punavalkoinen kannattajajoukko on kiertänyt vuosien saatossa MYPAn mukana eri kaupungeissa. Kuva on vuoden 2003 ottelusta HJK-MYPA.

Lampun tehtäviin kuuluvat muun muassa tiedon välittäminen seuran ja fanien välillä, kannatusmatkojen järjestäminen kaikille halukkaille ja vierasfanien pääsylippuasioiden hoitaminen, kun MYPAn fanibussi suuntaa joukkueen vanavedessä muihin kaupunkeihin.

- Kun on jalkapallon suuri ystävä ja omistaa ikään kuin rakkaussuhteen seuraan, niin tämä antaa ison sisällön elämään. Olen tutustunut samanhenkiseen porukkaan ja luonut ystävyyssuhteita. Jatkuvasti tapahtuu jotain miellyttävää ja jännittävää. Se antaa tunteen kuin olisi innostunut lapsi jouluaattona, hän kuvailee.

MYPAn fanibussi täyttyy aktiivisesta ja hyvähenkisestä kannattajajoukosta.Matkojen käytännön järjestelyistä vastaava Lamppu on johdattanut tärkeää tukiryhmää joukkueen perässä ympäri Suomen.

Lukemattoman määrän kilometrejä joukkueen perässä matkustanut Lamppu iloitsee fanitoiminnan ja -kulttuurin kehittymisestä. Hänen mukaansa porukka on kasvanut hiljalleen parin viime kauden aikana. Aktiivinen MYPA-mies on hyvillään ennen kaikkea nuorten kasvavasta määrästä.

- Nuoria faneja on tullut kovasti lisää mukaan. He tuovat kavereitaan, ja ihmisiä on jatkossa varmasti vielä enemmän. Mielestäni homma kehittyy koko ajan ja menee omalla painollaan siihen suuntaan, mihin mukana olevat haluavat sen menevän, Lamppu miettii.

Mestaruuden vuonna 2005 unohtumattomimmaksi hetkekseen maintseva Lamppu sanoo vuosikymmenten MYPAn parissa tarjonneen hienoja muistoja ja kokemuksia. Eräs mieleenpainuvimmista hetkistä sijoittuu aikakauteen, jolloin Janne Lindberg valmensi joukkuetta.

- Olimme olleet vaimoni kanssa kaikissa MYPAn otteluissa etu- ja jälkipeleineen. Emme kuuluneet silloin vielä toimihenkilöihin, mutta Lindberg pyysi meidät syksyllä toimihenkilöpäättäjäisiin. Hän sanoi meidän olleen niin kovasti mukana, että koki meidän olevan pala joukkuetta, Lamppu tunnelmoi.

Vuoden 2007 UEFA Cupin toisen karsintakierroksen ottelu MYPA-Blackburn Rovers keräsi katsomon täyteen väkeä. Tuttu tukijoukko tunnusti punavalkoista väriä katsomossa.

Vaikka viime kauden sarjasijoitus oli Kymenlaakson Sähkö Stadionia aktiivisesti kuluttavalle miehelle pettymys, hänen mielestä käteen jäi myös paljon hyvää. Lamppu luettelee muun muassa alkukauden FC Honka-ottelut ja maalirikkaat kotipelit FF Jaroa ja KuPSia vastaan upeiksi elämyksiksi. Toinen häntä ilahduttanut asia oli se, että yleisö muualla kuin fanikatsomossa uskalsi kannattaa ja taputtaa aktiivisesti pelien aikana.

Vannoutuneen MYPA-miehen punavalkosydän sykkii seuralle tuttuun tapaan myös tulevana vuonna. Lamppu odottaa jo innoissaan, mitä vuoden 2015 MYPA antaa seuraajilleen.

- Päällimmäinen ajatus on se, että pärjäämme, selätämme haasteet ja menemme eteenpäin. Jos mietin asiaa pelillisesti, niin toivon runsasmaalisten, MYPAn eduksi kääntyvien otteluiden jatkuvan. Tavoitteena on pitää sama kotihenki ja saada rinnalle vierasotteluihin edes melkein samanlainen meininki, niin MYPA voisi olla sarjataulukossa jo ihan mukavilla sijoilla, hän suunnittelee.

Antti ja Pauliina Lamppu palkittiin toimihenkilökauden 2014 päättäjäisissä MYPA-aiheisella varustuksella. Punavalkosydämen omistava kaksikko odottaa jo innolla vuoden 2015 koitoksia.