Niko Roitto: Töitä on tehtävä joukkueen eteen

Niko Roitto: Töitä on tehtävä joukkueen eteen

Kuva: MyPa/Jaakko Haapala

MyPa pelaa kolmannen ottelunsa viikon sisään kun se kohtaa vappuaattona 30.4. KSOY stadionilla Ristiinan Pallon klo 15.00 alkaen.

MyPa ja Ri-Pa kohtasivat viimeksi Kolmosessa kaudella 2017. MyPa vei molemmat kohtaamiset silloin nimiinsä. Vieraspelin niukasti lukemin 0-1, mutta kotipelissä ero oli selkeämpi lukemin 5-0. MyPaan täksi kaudeksi paluun tehnyt Niko Roitto pelasi molemmissa kohtaamisissa ja kotiottelussa iski pallon myös kertaalleen maaliin. Mutta minkälainen mies keskikentällä nähdään nyt verrattuna vuoteen 2017?

-Kokemusta on tullut muutama vuosi lisää, muuten mies ei ole hirveästi muuttunut. Olen edelleen ihan hyvässä kunnossa ja pelihaluja riittää. Koen edelleen olevani aika rauhallinen ja pallovarma pelaaja. Talvella kypsyi ajatus, että voisin vielä lähteä taistelemaan pelipaikasta MyPaan, Roitto kertaa ajan kulkua.

MyPan saldo kahdesta ensimmäisestä pelistä on tappio ja voitto. Roitolla on selkeä näkemys siitä, mikä ensimmäisessä pelissä jäi niin sanotusti piippuun ja mitä joukkueelta vaaditaan, että pistepotti karttuisi tulevissa peleissä.

-Ensimmäisessä pelissä jäätiin jalkoihin kun vastustaja pelasi todella hyvin ja kovaa. Palloa pitää pystyä liikuttamaan nopeammin ja töitä on tehtävä joukkueen eteen. Plaania vastaan onnistuttiin jo hieman paremmin, mutta töitä riittää vielä. Perusasiat on laitettava kuntoon.

Kokenut keskikenttäpelaaja luo uskoa siihen, että lähtökohdat ja valmius ottaa voitto vappuaaton koitoksesta ovat hyvässä mallissa.

-Lähtökohdat on hyvät lauantain peliin. Toki kolme peliä viikon sisään on tiukka pelitahti, mutta ollaan selvitty ilman suurempia loukkaantumisia ja palauduttu hyvin. Jokainen antaa varmasti kaikkensa kotiyleisön edessä, että pisteet jäävät Saviniemeen.

Ilmaiseksi ei kuitenkaan tarjolla ole mitään, sen Roittokin tiedostaa. Urallaan myös Ri-Pan riveissä esiintynyt pelimies tietää vastustajan vahvuudet.

-Ri-Pa on kokenut Kolmosen tason joukkue. Saadaan ihan tosissaan painia pisteiden eteen. Joukkueessa on muutama kokenut pelimies joiden kanssa saa olla tarkkana. Miikka Oinonen nyt ainakin on helppo nostaa esiin.

Osta liput lauantain otteluun ennakkoon hintaan 10€ https://www.lippu.fi/artist/mypa/

Ennakkolippujen myynti sulkeutuu kaksi tuntia (2h) ennen ottelun alkua.

Liput portilta hintaan 15€