“Nopea vastustaja oli meidän alakerran myrkky” -Ilkka Mäkelä

“Nopea vastustaja oli meidän alakerran myrkky” -Ilkka Mäkelä

Kuva: Rauni Pakkala

 

MYPA ja VPS kohtasivat toisensa sateisella Kymenlaakson Sähkö Stadionilla. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta toisella jaksolla maaleja sateli yllinkyllin 488 silmäparille. Valitettavasti kuitenkin enemmän MYPAn maalivahdin Tomas Turusen selän taakse. Tauolle mentiin 1-1 tilanteessa. Erotuomarin puhaltaessa kolme kertaa pilliin ottelun päättymisen merkiksi, tulostaululla oli lukemat 3-6

 

Ottelu käynnistyi hienoisessa VPS:n hallinnassa. Vaasalaiset pyrkivät murtautumaan MYPAn boksiin laitojen kautta, mutta kotijoukkue selvitti vierailijoiden ensiminuuttien hyökkäykset. Kolmannella minuutilla Nuutti Laaksonen lähetti pallon kohti kymppipaikalla uurastanutta Jari Hasselia, mutta jatkotilanteessa potentiaaliseen paikkaan päässyt Eetu Pellikka ehti paitsioon.

 

Vaasalaisten tuttuun tapaan vaarallisesti läpi ottelun pelannut Steven Morrissey aiheutti päänvaivaa MYPA-puolustukselle, ja toisessa päässä MYPAn HIFK-laina Manneh väläytteli osaamistaan. Kokoonpanoon palannut, keskikentällä tuttuun tapaan raatanut Samuel Lindeman oli mies paikallaan, ja kaksinkamppailuiden jälkeen voitti useita tärkeitä palloja joukkueelleen

 

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin reilun vartin pelin jälkeen. MYPA sai vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä, jonka Manneh laukoi upeasti maaliin tehden tilanteeksi 1-0. Vaikka pallonhallinta säilyikin vierailijoilla, MYPA puolusti taistellen johtoasemaansa. Tomas Turunen esitti huippuluokan jalkatorjunnan vajaan puolen tunnin pelin kohdalla, kun Morrissey oli jälleen päästä pahan tekoon aivan maalin edessä. Sama mies oli asialla vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Eetu Puron matala keskitys oikealta laidalta tavoitti vaasalaishyökkääjän. Veto sujahti kuitenkin hieman ohi maalin.

 

VPS:n tasoitusosuma nähtiin ottelun 38. minuutilla. Vierasjoukkue sai sivuvapaapotkun aivan 16-rajan tuntumasta, ja pallon taakse asteli kukapa muu kuin Morrissey. Harjoiteltu kuvio löysi täysin vapaaksi jääneen Samu Alangon, joka tälläsi pelivälineen vastustamattomasti maaliin

MYPA sai kertaalleen pallon raitapaitojen tolppaan ensimmäisen jakson loppupuolella, kun Laaksosen ja Pellikan esityöstä peliväline löysi vasempaan laitaan Mannehille. Gambialaisen pusku ei kuitenkaan löytänyt tietänsä maaliverkkoon. Ensimmäinen jakso päättyi tilanteeseen 1-1.

Toinen jakso alkoi MYPAlta vahvasti. MYPA sai toisen jakson ensimmäisillä minuuteilla vapaapotkun hyvästä paikasta. Pellikka astelee pallon taakse ja antaa erinomaisen keskityksen Hasselin päähän. MYPAn tasoitusmaali oli lähellä, mutta Hasselin pusku osui ylärimaan. MYPA painosti hyvin VPS:n puolustusta 54 peliminuuttiin asti

VPS sai luotua MYPAn puolustukseen painetta, kun toista jaksoa oli pelattu 10 minuuttia. MYPAn Said Ahmed Ahmed purkaa VPS:n edellisen tilanteen suoraan Aatu Laatikaisen jalkaan, ja hän laukoo upean vedon vasemmalla jalalla suoraan verkkoon. Tilanne on 1-2.

Heti maalin jälkeen MYPA saa vapaapotkun, jota Laaksonen lähtee antamaan. Valitettavasti keskitys jää ensimmäiseen VPS:n mieheen. Nopeasti siirrytään toiseen päähän, kun Morrisey juoksee keskitykseen ja pääsee ohi MYPAn Joakim Lindbergin. Morrisey saa hankittua raitapaidoille kulmpapotkun. Kulma annetaan lyhkäsenä, eikä VPS saa rakennettua tilanteesa kunnon maalintekopaikkaa

VPS:n kolmas maali syntyy, kun Pöyhönen avaa pitkällä ja pallo pomppii kenelle muullekaan kuin Morriseylle. Morrisey syöttää Alangolle, ja Alanko vetää kovan vedon vasempaan alakulmaan.

MYPA tekee ensimmäisen vaihtonsa heti maalin jälkeen ottamalla kentältä pois Pellikan ja hyvin pelanneen Mannehin. HIFK:n kanssa oli sovittu, että Manneh pelaa tunnin verran, jotta HIFK voi mahdollisesti käyttää häntä heidän maanantain ottelussa. Kentällä sisään astelee Anttoni Huttunen ja Nikolas Saira.

VPS:n kolmannesta maalista ei mene kauaakaan, kun Morrisey pääsee yksin läpi ja vie VPS:n 4-1 johtoon. Vaasalaisten viides maali syntyy, kun raitapaidat pääsevät taitavasti MYPAn puolustuksen ohi. VPS:n syöttö lähtee suoraan boksiin MYPAlaisen Lim Seunghyun jalkaan ja punapaitojen epäonneksi Lim tekee oman maalin.

- Ennen VPS:n viidettä kulmaa Lim oli pyytänyt vaihtoa, koska hänen jalkansa olivat aivan loppu. Tuossa tilanteessa olisi ollut mahdollisuus toiseen ratkaisuun, kommentoi MYPAn päävalmentaja Ilkka Mäkelä

MYPAn ensimmäinen kavennusmaali syntyi rangaistuspotkusta, kun ottelua oli pelattu 89 minuuttia. Kylmänviileästi Huttunen laittaa pallon varmasti reppuun. VPS ei kuitenkaan tyytynyt viiteen maaliin. Lisäaikaa oli pelattu vajaa minuutti, kun Eetu Rissanen saa loistavan syötön, ja laittaa pallon maaliin.

Ottelun viimeinen maali syntyi MYPAn kulmapotkusta. Kulma pelattiin lyhkäsenä Huttuselle. Huttunen keskitti boksin sisään ja Jussi-Pekka Rämä taituroi pallon verkkoon

- Oli kyllä mielenkiintoinen ottelu. Paljon nähtiin erilaisia maaleja. Kun omaan päähän tulee kuusi maalia, tiedetään missä ongelma. Vaasalaiset näyttivät, kuinka hyödyntää nopeat vastaiskut. Nopea vastustaja oli meidän alakerran myrkkyä, kommentoi Mäkelä.

- Hyvääkin ottelussa oli. Meillä oli kolme todella vaarallista maalintekopaikkaa, kuten Hasselin pusku ylärimaan. Lisäksi Huttunen ja Rämä saivat onnistumisia. Toivottavasti nämä onnistumiset poikisivat jatkoon myös hyvää, Mäkelä sanoo.


Seuraava peli tulee taas nopeasti eteen. Tällä kertaa tilanne kaikilla joukkueilla sama. MYPA matkustaa keskiviikkona KPV:n vieraaksi.

 

MYPA - VPS 3-6 (1-1)

17' 1-0 Manneh Foday

38' 1-1 Alanko Samu

56' 1-2 Laatikainen Aatu

60' 1-3 Alanko Samu

64' 1-4 Morrissey Steven

81' 1-5 MYPA

90' 2-5 Huttunen Anttoni (RP)

90+1' 2-6 Rissanen Eetu

90+6' 3-6 Rämä Jussi-Pekka