Nuori Joakim Joutjärvi tekee paluun

Nuori Joakim Joutjärvi tekee paluun

Viime kauden kotkalaisessa PeKassa Kakkosta pelannut Joutjärvi palaa takaisin MyPaan.

Kuusankosken Kumun ja KJP:n kasvatti Joutjärvi, 18, on ikäisekseen melko kokenut aikuisten sarjoihin, sillä jo kaudella 2020 hän edusti Valkealan Kajoa Nelosessa. Seuraavalla kaudella hän edusti KJP:tä Kolmosessa ja MyPaa Kakkosessa sekä kaudella 2022 PeKaa Kakkosessa. Yhteensä otteluita aikusten sarjoissa nuorelle miehelle on kertynyt reilut viisikymmentä. Kausi 2022 päättyi PeKan kanssa putoamiseen, ja se jäi Joutjärven mieleen: "Opin kuinka paljon häviäminen ärsyttää. Kaudesta ei jäänyt mieleen muuta kuin nälkää nousta MyPan kanssa takaisin Kakkoseen."

Joutjärvi edusti Suomea 2004-syntyneiden joukkueessa Baltic Cupissa viime kaudella kolmen ottelun verran tehden myös maalin voitokkaassa ottelussa Viroa vastaan, melkein heti päästyään kentälle toisella puoliajalla. Joutjärvi: "Maaotteluista jäi mieleen, että kyllä minä pärjään oman ikäluokan parhaiden pelaajien kanssa ja pitää tehdä lisää töitä. Tulevalla kaudella tuskin olen (ikäluokan maajoukkueen) listoilla, koska oman ikäluokan parhaat on jo ulkomailla tai kovemmissa sarjoissa."

Joutjärvi pelaa mieluiten hyökkäävissä rooleissa: "Kympillä ylempänä keskikentällä, laita onnistuu myös, hyökkäävässä ja rakentavassa roolissa mieluiten." Hänen vahvuutensa pallollinen peli ja pelikäsitys korostuvat näissä rooleissa. Heikkoudekseen nuori mies kokee vielä fyysisyyden. Päävalmentaja Saarela: "Kimi on nuori, eteenpäin haluava pelaaja. Hän omaan hyvä pelinäkemyksen, rauhallinen mutta halutessaan pystyy pelaamaan nopeasti. Kimillä on taitoa ja tahtoa."

Paluu MyPaan tapahtuu hyvillä mielin. Joutjärvi odottaa erityisesti kahta asiaa ensi kaudelta: "Kesän pelejä ja vallin juhlintaa." Myöhemmin urallaan vähintään Veikkausliigaan haluava Joutjärvi asettaa ensi kaudelle selkeän tavoitteen: "Nousta Kakkoseen." Sitä edesauttaa varmasti ainakin MyPan kivikovaksi muovautuva keskikentän keskusta, sillä sinne on kiinnitetty lukuisia Kolmosessa ja Kakkosessa paljon pelanneita pelaajia, mm. Sasu Hernesniemi, Kalle Korpi, Vili Toppinen, Niko Ritola, Joakim Lindberg ja nyt myös Joutjärvi. Saarela: "Pelaajia on tyrkyllä aika paljon keskialueelle, meillä on riistäviä ja taklaavia pelaajia, meillä pelinopeita pelaajia, meillä on hyvän pelinäkemyksen omaavia pelaajia, meillä on hyvin syöttäviä pelaajia. Mutta vanha viisaus, "sen saat mitä ansaitset", paikka ja minuutit pitää ansaita joka päivä. Kilpailutilanne on hyvä tällä hetkellä."