Otteluennakko Jäntevä - MyPa

Otteluennakko Jäntevä - MyPa

Valokuva: Kristian Nikula

Kolmosen voiton ja nousun Kakkoseen varmistaneella MyPalla on tällä kaudella vielä kolme ottelua, joista ensimmäinen on tulevana lauantaina 30.9 Karhulan Keskuskentän tekonurmella klo 14. Vastaan asettuu Jäntevä.

Molemmilla joukkueilla on takana parin viikon ottelutauko. MyPan päävalmentaja Jyrki Saarelan mukaan tämä jakso oli tarkoitus käyttää lepäämiseen, mutta toki myös harjoitteluun. Miten harjoittelujakso on mennyt? Saarela: "Joukkue on harjoitellut hyvällä asenteella, mitä nyt flunssa on jyllännyt pelaajasta toiseen, työesteitä jne. Nämä kuuluvat jokapäiväiseen toimintaan urheilussa, mutta uskon joukkueen nämäkin ongelmat selvittävän."

Viikko sitten ilmoitettiin, että Saarela ei jatka MyPan päävalmentajana ensi kaudella. Saarela uskoo, ettei asia vaikuta joukkueeseen mitenkään: "Luotan pelaajien seuraylpeyteen".

Myös kapteeni Olli Kähkönen on samoilla linjoilla: "Ei vaikuta mielestäni. Jokaisen pitää pystyä pelaamaan ja harjoittelemaan koko ajan paremmin ja paremmin, jos haluaa ensi vuonna lunastaa paikan joukkueessa tai jopa avauksessa, valmentajasta riippumatta. Todennäköisesti uuden valmentajan myötä pelaajat pääsee aloittamaan näytöt niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Mutta näytöt pitää pystyä antamaan talvella, lyhyessäkin ajassa, joten loppukauden treenaaminen ja pelaaminen on äärettömän tärkeää."

Niin ikään valmentajan vaihtumisesta Kähkösellä on selvä mielipide: "Valmentajia ja pelaajia vaihtuu monta kertaa ympäriltä uran aikana. Vanhan loppu on aina jonkun uuden alku. Moni pitää Jyrkistä ja hän on tehnyt hyvää työtä, mutta uskon myös että välillä uudistuminen voi kehittää pelaajista vieläkin parempia."

Jäntevä kaatui keväällä cupissa 11-0 ja kesäkuussa 10-0, joten suosikkia otteluun ei tarvitse arvailla. MyPan tavoin Jäntevänkin sarjasijoitus on käytännössä varmistunut, sillä noustakseen viimeiseltä sijalta ohi 11. olevan KoPan Jäntevän pitäisi voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan selvin lukemin ja toivoa KoPan häviävän kaikki ottelunsa, jolloin Jäntevä voisi nousta maalierolla ohi. Putoamista se ei kuitenkaan tule välttämään, sillä 10. sijalla eli ehdollisen putoajan paikalla oleva FC LaPa on liian kaukana.

"Jäntevä-peli on meille taas kauden tärkein ottelu, jossa mitataan meidän tämänhetkinen tasomme henkisesti ja pelillisesti, miten harjoitukset ovat iskostuneet pelaajille," Saarela kertoo.

Vaatimustaso on Saarelan mukaan entisellään: "Jokainen peli on aina uusi taistelu, jossa vastustajalla on 11 pelaajaa, jotka laittavat pirusti vastaan. Jos mietimme menneitä kohtaamisia, asennoidumme huonosti ja ennen kaikkea aliarvioimme vastustajan, on lopputulos todella huono. Itse odotan joukkueelta oikeanlaista asennoitumista ottelua kohtaan. Me edetään tässäkin pelissä meidän perusajatuksellamme ja haetaan niitä asioita, joita koko kauden olemme painottaneet ja jotka kuuluvat meidän perusajatukseemme pelistä ja sen toteutuksesta."

Kapteeni Kähkösen odotukset otteluun: "Uskon, että pallonhallinta on meillä koko pelin ja pystymme luomaan paljon maalipaikkoja. Viime peleissä viimeistelykin on ollut ihan hyvää, vaikka toki hyviäkin paikkoja on tuhlailtu."

Hän pitää kuitenkin päävalmentajan tavoin jalat maassa: "Meidän tulee pystyä pitämään tempo korkealla koko pelin, eikä saada alkaa kävelemään. Peli pelataan kuitenkin pienellä ns. "postimerkin" kokoisella Karhulan tekonurmella, joka jo kokonsa puolesta aiheuttaa meille hankaluuksia. Uskon myös, että Jäntevä on nälkäinen ja haluaisi kairata voiton keinolla millä hyvänsä."

Maamme ylimmälläkin tasolla sotien jälkeen esiintynyt Jäntevä on käyttänyt tämän kauden sarjassa peräti 40 eri pelaajaa. Syy tähän ei ole tiedossa, mutta vaihtuvuus on varmasti hankaloittanut Jäntevän kautta. MyPa on käyttänyt 27 pelaajaa sarjassa, ja näistäkin muutama juniori-ikäinen sekä pari alkukaudesta loukkaantunutta on saanut tililleen vain muutamia otteluita. Kahdeksantoista pelaajaa on pelannut vähintään kymmenessä ottelussa Veeti Karppasen ollessa ainoa kaikissa 19 ottelussa pelannut pelaaja.

Ottelun voi katsoa myös Veo Live -sovelluksen kautta.