Otteluennakko MP/SavU - MyPa

Otteluennakko MP/SavU - MyPa

Valokuva: Kristian Nikula

Kauden päätösottelu pelataan MyPan osalta Hänninkentällä Mikkelissä lauantaina 14.10 klo 13.

MyPan kolmentoista ottelun voittoputki katkesi viikko sitten kotiottelussa HaPKia vastaan, kun haminalaiset olivat parempia lukemin 3-2. Samalla katkesi koko kauden kestänyt kotivoittojen putki sarjassa, mutta tärkeintähän on että sarjan voitto ja nousu on varmistettu - ja vieläpä todella aikaisessa vaiheessa.

MP/SavUn edeltäjä SavU kohtasi MyPan viime kaudella sarjassa kahdesti, ja molemmilla kerroilla voitot otti MyPa: Mikkelissä 4-0 ja Myllykoskella 6-1. Täksi kaudeksi MP:n farmijoukkueenakin toiminut SavU yhdisti edustusjoukkueensa MP:n kanssa, jolloin nimeksi tuli MP/SavU. Tämä yhdistelmäjoukkue rökitti MyPaa viime helmikuussa harjoitusottelussa Mikkelissä 5-1, mutta sarjassa MyPa hoiti kotiottelunsa 6-2. Miten käy tällä kertaa?

Päävalmentaja Jyrki Saarela vastustajasta: "Talvella aika ruma tappio, sarjapelissä kuittasimme edellisen kohtaamisen ja hoidimme homman. Mutta vaikka voitimme ja olimme tehokkaita maalipaikoissamme, niin vastustaja on hyvä. Nuori, taitava joukkue, aggressiivinen kaksinkamppailuissa, hyödyntää kentän hyvin ja on tilannenopea joukkue."

Keskikenttäpelaaja Jari Hassel on samoilla linjoilla: "MP/SavU on nuori ja hyvin pelaava porukka. Täytyy olla valmis vastaamaan fyysisyydellä ja omalla pallollisella pelillä siihen. Odotan että pelistä tulee tasainen. MP/SavUlla on vielä mahdollisuus ottaa sarjan toinen sija, joten uskon että he ovat valmiit taistelemaan siitä. Meillä taas ei ole panoksia enää ollut vähään aikaan, kun sarjan mestaruus on jo taskussa, niin henkisesti täytyy yrittää latautua vielä kerran taistelemaan MyPa logolle ja saada kunniakas päätös kaudelle. Pelin voittaa varmasti joukkue, joka voittoa enemmän haluaa ja on läsnä pelissä, eikä mieti kauden päätössaunoja."

Niin, MyPalla ei ole sarjassa enää varsinaista panosta. Saarelan mukaan jokainen ottelu on silti merkityksellinen: "Jokaisessa pelissä on panosta erittäin paljon, jokainen peli on mittari kehitykselle niin joukkueena kuin yksilötasolla. Tämän pelin ratkaisee tunnetila, kumpi joukkue on valmiimpi kun pilli soi. Kumman joukkueen focus on tässä ja nyt, ei siinä mitä tapahtuu pelin jälkeen. Toisilla alkaa ehkä loma, toisilla saunailta jne."

MP/SavU on voittanut kolme viimeisistä viidestä ottelustaan. Voitot ovat tulleet häntäpään joukkueita KoPasta, Kultsu FC:stä ja Jäntevästä, tappiot Union Plaanille ja MiPKille. Maaleja näissä ottelussa mikkeliläiset ovat mättäneet peräti 23 kappaletta, mutta omiiinkin on mennyt 12. Kaksikymmentä joukkueen maaleista on jakautunut neljälle pelaajalle: Peetu Kerminen 6, Veikko Karttunen ja Valtteri Nikulainen 5 sekä Jesse Jäppinen 4.

Mikkeliläisten joukkue on varsin nuori, mistä osoituksena yllä mainittu nelikko. Peetu Kerminen 19-vuotias, Veikko Karttunen vasta 17-vuotias ja kapteenina toimiva Valtteri Nikulainen on yhdeksäntoistavuotias. Jesse Jäppinen on nelikon konkari 22 vuoden iällään, mutta on pelannut tällä kaudella vasta kuudessa ottelussa.

MP:n ykkösjoukkueen ja MP/SavUn sekä juniorijoukkueiden välillä seikkailevien pelaajien aikataulutus on varmasti ollut kauden mittaan haastavaa, kun heitä on saatettu tarvita peräti neljässä sarjassa, kuten on vaikkapa Karttusen kohdalla käynyt. Nyt juniorisarjat ovat päättyneet, joten nuorilla lienee paremmin aikaa Kolmosen otteluille.

MyPan Saarelalla on selvä toive vastustajalle: "Oma toiveeni on aina, vastustajasta riippumatta, että toivottavasti mahdollisimman kova joukkue tulee meitä vastaan. Se takaa oman joukkueen kehityksen jokaisessa pelissä."

Pelikiellon vuoksi poissa MP/SavU-ottelusta oleva Hassel käy lopuksi vähän läpi omaa ja joukkueensa kautta.