Otteluennakko MyPa - FC Kiffen

Otteluennakko MyPa - FC Kiffen

Lempinimellä Mustat Hurmurit tunnettu FC Kiffen saapuu MyPan vieraaksi KSOY Stadionille lauantaina 18.5. Ottelu alkaa klo 15.

Kymenlaakson Sähkö tarjoaa 50 ensimmäiselle alle 15-vuotiaan lapsen/nuoren kanssa otteluun tulevalle aikuiselle ilmaisen sisäänpääsyn. Liput A-portilta.

Helsinkiläisvieraiden emoseura Kiffen (Kronohagens Idrottsförening) on perustettu jo 116 vuotta sitten, 1908, joten historiaa on todella paljon. Lajivalikoimassa on ollut useita lajeja, joista mm. jääkiekossa ja käsipallossa Kiffen on saavuttanut SM-kultaa. Jalkapallossa seura on voittanut SM-kultaa neljästi, joista kolme hieman ennen Suomen itsenäistymistä ja viimeisin 1955. Lisäksi seuralla on neljä himmeämpää SM-mitalia.

FC Kiffen nousi Kakkoseen kaudeksi 2015 ja on pelannut sarjassa siitä saakka sijoittuen useimmiten alempaan keskikastiin. Tämä kausi on alkanut lupaavasti kolmella voitolla neljästä Kakkosen ottelusta, jotka tulivat FC Futurasta, JäPS/47:sta ja Reippaasta. Se neljäs ottelu päättyi tappioon Atlantis FC/Akatemiaa vastaan. Suomen Cupissa samassa Kakkosen lohkossa pelaava PPJ oli parempi heti FC Kiffenin ensimmäisellä cup-kierroksella.

FC Kiffenin maalitykkinä on tällä kaudella ollut Samuli Heiska, joka on tehnyt viisi maalia sarjaotteluissa, kun muu joukkue on tehnyt kuusi. Parhaalla Kakkosen kaudellaan hän on tehnyt kymmenen maalia, joten alkanut kausi vaikuttaa alkaneen todella mainiosti ja uusi ennätys lähestyy kovaa vauhtia.

Mustilla Hurmureilla on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Kakkosta jo vuosia, joten kokemusetu lienee heillä. Toisaalta onhan MyPallakin toki muutamia pelaajia, jotka pelasivat seurassa Ykköstäkin pari kautta, mutta myös paljon nuoria, jotka pelaavat ensimmäistä kertaa Palloliiton alaisissa miesten sarjoissa alueellisten sijaan.

Eelis Silvo siirtyi täksi kaudeksi PeKasta MyPaan ja on pelannut kaikissa MyPan virallisissa otteluissa aloituskokoonpanossa. Puolustuslinjassa häärivä Silvo tietää, mitä MyPalta vaaditaan lauantaina voittoon:
"Meidän täytyy vain keskittyä viime peleistä otettuihin, treeneissä läpikäytyihin ja kerrattuihin asioihin sekä pitää joukkueen peruspelaamisen tasoa hyvänä."

Silvo uskoo, että lauantaina kentällä nähdään voitontahtoinen joukkue.

Omaan alkukauteensa Silvo on tyytyväinen:
"Hienoa, että olen saanut heti alusta hyvin vastuuta ja omat peliesityksetkin on mennyt omasta mielestä ihan hyvin."

Miten olet viihtynyt MyPassa?
Silvo: "Olen viihtynyt tosi hyvin. Joukkueeseen on päässyt helposti sisään ja joka päivä on mukava tulla treeneihin ja nähdä äijiä."

Jalkapallo on parasta paikanpäällä, mutta jos et pääse paikalle, voit katsoa ottelun ilmaiseksi MyPan Youtube-kanavalta.