Otteluennakko MyPa - GrIFK

Otteluennakko MyPa - GrIFK

Seuraavaksi MyPa saa vieraita Kauniaisista, kun vastaan asettuu Grankulla IFK eli GrIFK. Ottelu alkaa perjantaina 31.5. klo 18:30 KSOY Stadionilla Myllykoskella.

Pinta-alaltaan Suomen pienin, n. 10 000 asukkaan vauras Kauniainen on kokonaan Espoon ympäröimä kaupunki, jonka asukkaista kolmannes on ruotsinkielisiä.  Sinne perustettiin jo 99 vuotta sitten urheiluseura, joka sai nimekseen Idrottsföreningen Kamraterna, Grankulla. Seura on pelannut parhaimmillaan Ykkösessä ja karsinut paikasta Mestaruussarjaankin 1970-luvun lopulla. Viimeksi GrIFK pelasi Ykköstä vuonna 2017.

MyPa ei tiettävästi ole kohdannut GrIFK:ta ainakaan vuodesta 2017 alkaneen uuden tulemisen jälkeen, vaikka seurat ovatkin pelanneet samaan aikaan Kakkosta,. Näin siksi, että seurat ovat olleet eri lohkoissa. Tällä kaudella GrIFK on voittanut seitsemästä Kakkosen ottelustaan neljä, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt viimeisimmässä ottelussaan Atlantis FC/Akatemialle, joten MyPalla olisi tilaisuus jatkaa kauniaislaisten orastavaa tappioputkea.

Kauniaislaisten kokoonapnossa on kokemusta Veikkausliigasta saakka pelaajavalmentaja Juho Hakolan myötä. KuPSissa, VPS:ssä ja FC Hongassa kertyi 141 liigaottelua vuosina 2013-2019. Maalejakin hyökkäyspään pelaajalle kertyi 22 kappaletta. HJK:n kasvatti on liigauransa jälkeen pelannut GrIFK:ssa n. 50 Kakkosen ottelussa, joista viisi on tältä kaudelta. Vihreävalkoisten riveissä maaleja on kertynyt kymmenkunta.

GrIFK:n oman junioripolun tuotantua oleva n. parikymppinen Adrian Arrakoski on pelikiellossa MyPa-ottelusta kerättyään kuudessa ottelussaan neljä keltaista korttia, minkä lisäksi Cheikh Toure ja Lassi Sormunen ovat yhden varoituksen päässä pelikiellosta. GrIFK on ottanut seitsemässä ottelussaan peräti 27 varoitusta eli melkein neljä per ottelu. MyPan varoitustilanne on kohtuullisen hyvä, sillä kolmen kortin Veeti Karppanen on ainoa, jolla on enemmän kuin yksi varoitus alla. Yhteensä MyPalle on kertynyt 12 keltaista korttia.

MyPan päävalmentaja Mika Pasanen vastustajasta:
"Pääkaupunkiseudulta tulee kovia ryhmiä eikä 'Grani' ole poikkeus. Varmasti kova haaste odottaa perjantaina."

"'Grani' pelaa viiden linjalla ja he pyrkivät luomaan useasti määrällistä uhkaa, johon meidän pitää olla valmiina."

Mitä MyPalta voidaan odottaa perjantaina?
Pasanen: "Lähdetään siitä, että asenne on kunnossa. Pitää joka osa-alueella parantaa ja kehittyä."

Pasasen mukaan MyPa nousijajoukkueena pyrkii kehittämään toimintaansa koko ajan myös kentällä:
"Talvella oltiin Kakkosen tasolla vaiheessa, mutta nyt on ihan hyvä draivi menossa. Koko ajan näyttää ehjemmältä kokonaisuus."

Pääsyliput voi ostaa lippu.fi -palvelusta 8 eurolla tai sitten 10 eurolla joko Reunan Kirjakaupasta tai Neste Anjalasta. Alle 16-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Jalkapallo on parasta paikan päällä, mutta jos et pääse kentän laidalle, voit katsoa ottelun suorana ja ilmaiseksi MyPan Youtube-kanavalta.


Valokuva: Minna Tojkander

 


Valokuva: Jaakko Haapala