Otteluennakko MyPa - HaPK Edustus

Otteluennakko MyPa - HaPK Edustus

Valokuva: Kristian Nikula

Viime kauden kaakon Kolmosen voittaja HaPK haastaa tämän kauden voittajan eli MyPan.

Ottelu pelataan KSOY Stadionilla lauantaina 7.10 klo 15.

Voit ostaa MyPan kotiotteluiden pääsyliput ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/mypa/mypa-edustus-ips-3415929/?affiliate=ADV, Reunan Kirjakaupasta, Autofit Myllykoskelta tai Neste Anjalasta.

23.4.2022 HaPK - MyPa 4-1
22.7.2022 MyPa - HaPK 0-1
12.3.2023 MyPa - HaPK 3-2
28.6.2023 HaPK - MyPa 1-3

Siinä lähivuosien kohtaamiset. Voitot 2-2, maalit 8-7 HaPKille. Viime kaudella HaPK voitti sarjan seitsemällä pisteellä, nyt MyPa voittaa sarjan 10-22 pisteellä. Kaudella 2022 HaPK voitti molemmat ottelut, kaudella 2023 MyPa on kaatanut HaPKin jo kahdesti. Suomen cupissa tämän kauden alussa MyPa haki Arto Tolsa Areenalta Kotkasta voiton johdettuaan ottelua reilun tunnin. Kesäkuussa HaPK hallitsi avausjaksoa selvästi, mutta niin vain MyPa nousi takaa ohi. Käyrä on MyPan kohdalla selkeästi nousujohteinen, vaan kuinka käy lauantaina? Tulehan katsomaan!

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela, onko aiemmilla kohtaamisilla ja niiden tuloksilla merkitystä? Henkinen yliote?
"Cupin pelissä joukkue pelasi toisen puoliajan todella hyvin ja edellinen kohtaaminen Haminassa oli joukkueelta kyllä aika mairea esitys. Siinä joukkue osoitti, miksi se on kärkipaikalla ansaitusti. Itse uskon, että joukkue pystyy vieläkin parempaan. Tuleeko se nyt, seuraavassa pelissä vai seuraavalla kaudella, sen näkee sitten. Pelatuilla peleillä ei ole mitään merkitystä. Kun lauantaina kohdataan, se on uusi taistelu."

Kautta on jäljellä kaikilla Kolmosen joukkueilla enää kaksi ottelua ja MyPan osalta se tarkoittaa sarjakakkosen ja -kolmosen kohtaamista. Millaisiin tuloksiin olet tyytyväinen kärkiotteluissa, Jyrki Saarela?
"Voittoja tietysti haemme molemmista otteluista, mutta futis on siitä jännä laji, että tappio tulee jossain vaiheessa. Tämä ei tarkoita, että valmennus tai joukkue luovuttaisi. Totta kai haluamme jatkoa samalle pistetahdille, mitä tähänkin asti. Uskon vakaasti, että joukkue pystyy parantamaan tiettyjä asioita, joita jäi puuttumaan edellisessä Jäntevä-pelissä, kun pääsemme pelaamaan omalle kentälle, jossa meidän vahvuutemme tulevat esiin paremmin."

Seitsemässä viime ottelussa on MyPan maali pysynyt puhtaana, kun taas vastustajan päähän pallo on uponnut peräti 31 kertaa. MyPa on tehnyt 17 maalia enemmän kuin yksikään toinen Kolmosen lohkon joukkue ja päästänyt kuusi maalia vähemmän kuin kukaan muu. Mutta kestääkö MyPan puolustus kärkiotteluissa?
Saarela: "Kaikki putket päättyvät jossain vaiheessa. Jokainen peli on aina uusi taistelu, jossa ratkaisee joukkueen yhtenäisyys, jokaisen yksilön tahto ja työmoraali laittaa itsensä likoon pelikaverin, joukkueen ja logon puolesta. Tällä tarkoitan sitä, että onnistuneesta puolustuspelistä vastaa koko joukkue -> työmoraali. Tämä ei vähennä puolustuslinjan arvoa."

Haminalaisten kausi on ollut vähän ailahteleva. Alkukaudesta voittoja tuli mukavaan tahtiin, mutta kesäkuun lopussa MyPalle kärsitystä tappiosta alkoi seitsemän ottelun putki, jonka aikana HaPK voitti vain kertaalleen ja pelasi kerran tasan - ja tässä vaiheessa MyPa karkasi kauas edelle, tavoittamattomiin. Viimeiset neljä ottelua HaPK on taas voittanut.

HaPKilla on joitakin Veikkausliigassa piipahtaneita pelaajia, kuten Kimi Kolsi ja Juuso Anttila, sekä lukuisia Ykkösessä ja Kakkosessa pelanneita, joiden yläsarjojen ottelut ovat pääasiassa PeKan riveistä. Mutta niin on MyPallakin kokemusta ylemmistä sarjoista, kenties vielä enemmän. Ja mikä mukavinta, nämä kokemukset ovat tulleet useimmiten juuri MyPassa, jossa nautitaan taas ensi kaudella alueellisen Kolmosen sijaan Palloliiton ylläpitämää sarjaa eli Kakkosta.

Jalkapallo on parasta paikan päällä, mutta jos et pääse katsomoon, voit nauttia kärkiottelusta Veo Live -sovelluksen kautta.