Paikallisderby MyPa - KJP la 29.4 klo 15

Paikallisderby MyPa - KJP la 29.4 klo 15

Kauden ensimmäinen, kiihkeä paikallisottelu pelataan jo kauden toisella kierroksella. Tule kannustamaan MyPa voittoon!

Ottelu pelataan Myllykoskella KSOY Stadionilla lauantaina 29.4 klo 15.

Kilpakumppanit MyPa ja Kouvolan Jalkapallo (KJP) kohtaavat ensi lauantaina ottelussa, jossa panoksena on pisteiden lisäksi Suur-Kouvolan jalkapalloherruus. Molemmat joukkueet avasivat sarjakautensa voitokkaasti, MyPa 3-1 -lukemin Edustus IPS:stä ja KJP 1-0 -voitolla Jäntevästä loppuhetkien maalilla.

Viime kaudella MyPa ja KJP kohtasivat Kolmosen merkeissä vierasvoittojen merkeissä. Kesäkuussa Myllykoskella KJP yllätti 2-1 -voitollaan, mutta MyPa maksoi kalavelat päätöskierroksella lokakuun alussa Kouvolan keskuskentällä latomalla taululle selkeät 4-1 -numerot.

Tällä kaudella molemmilla joukkueilla on kovatasoiset hyökkääjät, MyPalla mm. Jussi-Pekka Rämä tukenaan lukuisia muita kuten Tommi Roponen sekä Väinö Hietala ja KJP:llä ikinuori, viime kaudella 18 sarjamaalia mättänyt Niko Nakari tukenaan mm. 14 maalia viime kaudella iskenyt Oskari Nurminen. Joku näistä herroista voi olla voiton takuumies, mutta kuka? MyPan Rämällä on käsitys siitä, miten KJP:n maalitykit Nakari ja Nurminen pysäytetään: "Molemmat ovat tosi hyviä pelaajia. Paras lääke on tiivis puolustaminen joukkueena ja että otetaan kavereilta tila ja aika pois."

Rämän odotukset KJP-ottelun tapahtumista: "Odotan runsasmaalista ottelua ja että molemmat joukkueet jättää kaiken kentälle. Pidän meitä ennakkosuosikkina niin kuin monissa muissakin otteluissa. Totta kai on tärkeää voittaa paikallisvastustaja ja sitä meiltä moni myös odottaa." Omaan suoritukseensa KJP-ottelussa Rämä suhtautuu hiukan varauksellisesti: "On ollut vähän vaivaa tässä, niin en viitsi paljoa lupailla, mutta kyllä voin yhden maalin luvata."

Rämä on tehnyt kolmessa alkukauden virallisessa ottelussa jo kuusi maalia, joten alkua voinee pitää onnistuneena. Rämä: "Onhan noita tehoja tullut ihan mukavasti, että voi olla siihen tyytyväinen. Eipä niillä ole mitään väliä, vaikka tekisi 3 maalia joka pelissä, jos ei voiteta."

Paikallisottelu kerännee joukkueiden kauden suurimmat yleisömäärät niin lauantaina Myllykoskelle kuin elokuussa KJP:nkin kotikentälle. MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela tietää ottelun merkityksen yleisölle: "Aina paikallispelit ovat hegemoniapelejä alueesta ja kaupungista riippumatta. Se tiedostetaan, että peli on varsinkin yhteisölle erittäin tärkeä tapahtuma." Pelaajille hänellä on kuitenkin toive: "Joukkueelle KJP-peli on yksi peli muiden joukossa. Rento, hyvä ja normaali valmistautuminen tuo parhaan lopputuloksen."

Tietoa paikallisvastustajasta lienee etukäteen enemmän kuin kauempana majailevista joukkueista. Saarela: "Kyllä me tiedostetaan vastustaja riittävän hyvin, mutta meidän omassa jutussa on ihan tarpeeksi tekemistä, joten keskitymme omiin juttuihin ja niiden kehittymiseen."

MyPalla on tällä kaudella niin laaja rinki, että voittoja ja murskavoittoja on tullut useiden aiempien kausien avainpelaajien loistaessa poissaolollaan. Missä ovat esimerkiksi Joakim Lindberg ja Joona Martikainen? Saarela KJP-ottelun poissaolijoihin liittyen: "Tällä hetkellä varma poissaolija on Joona Martikainen. Muut katsotaan päivittäin." Nähtäisiinkö Lindberg tositoimissa ja KJP:tä vastaan?