Panu Pykäläinen jatkaa MyPassa

Panu Pykäläinen jatkaa MyPassa

Seitsemäntoistavuotias Panu Pykäläinen edusti MyPaa kaudella 2022 kuudessa ottelussa, joista kahdessa hän oli avauskokoonpanossa. Pykäläinen onnistui maalinteossa kerran, heti debyyttiottelussaan SaVua vastaan, mikä jäi nuoren miehen mieleen: "Päällimmäisenä jäi mieleen tietenkin debyyttipeli, jossa tuli myös maali tehtyä. Ja olihan se hienoa päästä pelaamaan Myllykoskella kotiyleisön edessä."

Panu Pykäläinen hallitsee useita pelipaikkoja, minkä vuoksi hänestä on varmasti paljon hyötyä MyPalle tulevalla kaudella. "Viime kausina olen vakiinnuttanut paikkani vasemmalla laidalla puolustajana ja tarvittaessa myös keskikentällä/hyökkääjänä. Ja topparin paikkaakin tuli pelattua suurin osa viime kaudesta KJP:een B-junnuissa." Pykäläinen pelasi kaudella 2022 KJP:ssa 17-vuotiaiden Ykköstä 21 ottelussa, joista lähes kaikissa täydet minuutit. Päävalmentaja Jyrki Saarela: "Panu Pykäläinen on viime kaudella edustuksessa vieraillut vasenjalkainen nuori pelaaja. Panu on erittäinen lahjakas tulevaisuuden pelaaja MyPassa. Hän pystyy pelaamaan muutamaa paikkaa, mutta vasen kenttäpuolisko tullut tutuksi. Erittäin hyökkäysorientointunut pelaaja. Pakin ja linkin paikasta tappelee."

Vahvuutenaan Pykäläinen pitää henkistä lujuutta: "Suurin vahvuuteni on se, että annan aina 100% itsestäni kun pelaan, enkä luovuta helposti. Heikkoutena voisin pitää fyysisyyttä varsinkin miesten peleissä. Ehdottomasti haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti, mutta jos pitää sanoa jokin asia, niin kyllä se on 1v1-kamppailuissa molemmissa päissä." Ensi kaudella Pykäläinen haluaa päästä pelaamaan MyPassa: "Tavoitteeni ensi kaudella on päästä pelaavaan kokoonpanoon ja kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon." Pidemmällä tähtäimellä Pykäläinen haaveilee pelaamisesta kansallisella kärkitasolla: "Oma tavoite jalkapalloilijan urallani on päästä pelaamaan joskus Veikkausliigassa. Tiedän, että se vaatii paljon harjoittelua, mutta olen valmis siihen."

Pykäläinen koki try-outit positiiviseksi kokemukseksi: "Try-outeista jäi kaikin puolin hyvä fiilis. Treeneistä jäi se mieleen, että koko ajan oli semmoinen tekemisen meininki ja treenien kova taso. Ja oli tosi kivaa tutustuu uusiin joukkuekavereihin. Try-outeissa oli noin 25-35 henkilöä mukana."