PeKa 0 - MyPa 2

PeKa 0 - MyPa 2

Valokuva: Jaakko Haapala

MyPa hyydytti Peli-Karhujen hyökkäyspelin eikä päästänyt isäntiä kuin pari kertaa tekopaikkoihin.

Ottelu alkoi räväkästi, sillä jo ensimmäisellä minuutilla MyPan Väinö Hietala oli päästä maalintekoon, mutta pallo karkasi ratkaisevalla hetkellä jalasta. Hetkeä myöhemmin Niklas Rautomäki kokeili reilusta 20 metristä, mutta ohi meni.

Kun ottelua oli pelattu reilu kymppi, Jussi-Pekka Rämä pelasi Joakim Joutjärven puolittaiseen tekopaikkaan, tuloksena kulmapotku. Joutjärven kulmapotku napsahti Sasu Hernesniemen pään kautta maaliin. 1-0 MyPalle.

PeKa pelasi rohkeasti alakerran kautta, eikä maalivahti Kristian Variskaan pahemmin roiskinut palloa ylös. Ensimmäisten kahdenkymmenen minuutin ajan MyPan prässi puri melko tehokkaasti, eikä kotijoukkue päässyt puolen kentän yli hallitusti montaa kertaa. Tämän jälkeen ottelua alkoi tasoittua, mutta PeKan maalintekopaikat loistivat poissaolollaan.

Yksi harvoista tilanteista MyPan maalilla tuli n. 20 minuutin kohdalla, kun Kalifa Yomalo rynni vasemmalta maalille ja laittoi Antti Kaikkosen töihin. Ei maalia. Hetkeä myöhemmin kolisuteltiin ylärimaa toisessa päässä.

Joutjärvi antoi vajaan puolen tunnin kohdalla lyhyen kulman vasemmalta Rautomäelle, joka rynni rankkarialueelle ja kokeili onneaan etukulmasta, mutta PeKan Varis selvisi säikähdyksellä.

Viitisen minuuttia ennen avausjakson loppua MyPa teki toisen maalin hienon kuvion päätteeksi. Pitkästä aikaa pelissä mukana ollut Joona Martikainen ja Hietala pelasivat hienosti yhteen, ja viimeistelyn hoiti Rämä komealal zipillä maalivahdin yli. 2-0 MyPalle.

Vaikka PeKalla ei juuri tilanteita ollut, vasemmalla laidalla viilettänyt Yomalo haastoi sinnikkäästi MyPa-linjaa, joka ei päästänyt keskityksiä tai vetoja maalille saakka.

Toisella jaksolla ei suuremmin tilanteita nähty, jos lukuisia kulmapotkuja ei sellaisiksi lasketa. Tunnin pelin jälkeen Rämä pelasi Hietalan komeasti tekopaikkaan, mutta veto meni ohi. 80 minuutin kohdilla Jasper Kostian kokeili vaparista n. 25 metristä, mutta veto meni MyPan maalin yli.

Lisäajan alettua samainen Jasper Kostian hätyytteli oikeaa takaylänurkkaa, mutta Kaikkonen venyi hienosti pallon tielle. Kenties paras paikka PeKalle tuli, kun n. kuuden minuutin lisäaika läheni loppuaan. Vasemmalta lähtenyt Armin Bajrovicin keskitys tavoitti aivan vapaaksi jääneen PeKa-pelaajan maalin edestä, mutta tämän ohjaus meni takakulmasta ohi.

"Joukkue palasi vähän niin kuin normaaliin henkiseen olotilaan," päävalmentaja Jyrki Saarela toteaa. "Alku oli taas erittäin hyvä ja sitten vähän tasaantui, mutta joukkue puolusti hyvin. Tiedettiin minkälainen vastustaja on ja miten se pelaa, eikä paljoa annettu tilaisuuksia."

"Toisella puoliajalla me päästiin meidän perisyntiin eli ei ihan niin aggressiivisesti pelattu. Vähän otettiin kaasua pois ja annettiin palloa vastustajalle, mutta sitten 30 metrissä (omalta maalilta) oltiin tarpeeksi miesmäisiä."

"Kyllä meillä oli ihan riittävästi tilanteita, mistä oltaisiin voitu tehdä lisää maaleja," Saarela viittaa lievään tuhlailuun tekopaikoissa, mutta löytää positiivisen kulman asiaan: "Silloinhan on kaikki hyvin, kun yritystä löytyy paljon. Mutta tulee vähän epätarkkuutta."

MyPan matka kohti edessä siintävää Kolmosen lohkovoittoa ja nousua Kakkoseen jatkuu 26.8. kotiottelulla Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan.