PeKa - MyPa Kotkassa keskiviikkona

PeKa - MyPa Kotkassa keskiviikkona

Valokuva: Jaakko Haapala

Ottelu pelataan Arto Tolsa Areenalla ke 16.8. klo 19.

Toukokuun puolivälissä MyPa ja PeKa kohtasivat Myllykoskella Saviniemessä, jolloin kotijoukkue MyPa oli parempi lukemin 3-1 (1-0) Jussi-Pekka Rämän, Joakim Joutjärven ja Väinö Hietalan maaleilla. Tämän jälkeen PeKa on hävinnyt vain kertaalleen, HaPKille vieraskentällä 1-0. Sen sijaan tasapelejä on kertynyt jo neljä, mikä suurelta osin selittää MyPan yhdentoista pisteen johtoasemaa toisena oleviin PeKaan ja HaPKiin nähden.

Kuudesta viimeisestä ottelustaan PeKa on voittanut kolme ja pelannut kolmesti tasan. Molemmat kotiottelut joukkue on voittanut, mutta vieraissa ainoa voitto on sarjajumbo Jäntevästä eli vieraissa ei karhulalaisilla ole erityisen hyvin mennyt. MyPallakin on kulkenut kotona paremmin kuin vieraissa, mutta vieraskentiltäkään ei ole sarjaotteluissa poistuttu kuin kahdesti ilman täyttä pistepottia.

PeKassa pelaa Juuso Laitinen, joka edusti MyPaa Ykkösessä kaudella 2020 18 ottelussa, mutta on saanut peliaikaa tällä kaudella vain neljässä ottelussa. Veikkausliigassakin 30 ottelua PS Kemin riveissä pelannut 33-vuotias on pelannut suurimman osan urastaan KTP:ssä Ykköstä. Kenties viimeisiä pelivuosiaan pelaava herra toimii toiminnanjohtajana niin ikään Kolmosta pelaavassa HaPKissa.

Siinä missä PeKalla on neljä 4-6 maalin miestä, MyPalla vähintään neljä maalia tehneitä on viisi. Pienen pieni ero on kuitenkin se, että Jussi-Pekka Rämä on tehnyt neljässätoista ottelussa häikäisevät 27 maalia jääden vain kahdessa sarjaottelussa maaleitta.

MyPa saanee takaisin kokoonpanoonsa keltaisista korteista saamansa pelikiellon kärsineen Väinö Hietalan, mutta Jari Hasselin kausi on ohi. Vai onko sittenkään? Hassel: "Kuvien lausunnon mukaan pohkeessa on repeämä ja loppukauden pelit olisi pelattu, mutta paraneminen on ollut yllättävän hyvää diagnoosiin verrattuna ja jalka tuntuu jo tosi hyväkuntoiselta, joten jalka tutkitaan vielä uudestaan parin viikon päästä. Elokuun loppu varmuudella sivussa ainakin, mutta itse elättelisin vielä toiveita, että loppusyksystä ollaan kehissä."