Pelaajaesittelyssä: Eemeli Virta

Pelaajaesittelyssä: Eemeli Virta

Eemeli Virta, 14, lukeutuu MyPan lupaavimpiin junioreihin. Keskikentällä viihtyvä nuorukainen aloitti jalkapallon parissa seitsemänvuotiaana. Iän myötä rakas harrastus on muuttunut haluksi tehdä hommaa tosissaan. Itsetietoisella talentilla on näkemys vahvuuksistaan ja tärkeimmistä kehityskohteistaan.

- Pallollinen pelaaminen ja pelinäkemys ovat vahvimmat ominaisuuteni. Eniten kehittämisen varaa riittää vasemmassa jalassa ja nopeudessa, hän kertoo.

Cristiano Ronaldon ja Jari Litmasen esikuvikseen mainitseva Virta on tyytyväinen kauteensa. Pelaaja nimettiin mukaan Suomen alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen, mutta jalkaterän murtuma pitää hänet valitettavasti sivussa Slovakiassa pelattavasta turnauksesta. Myös seurajoukkuetasolla kausi on edennyt mukavasti.

- Olen varsin tyytyväinen. Olen pelannut B-junioreiden mukana ja ollut avauksessa. Pelit ovat menneet ihan hyvin, Virta miettii.

Virran tavoitteena on pelata jonakin päivänä jalkapalloa ammattilaisena. Suurimpana unelmana on Suomen A-maajoukkue. Hän pitää MyPaa kehittymisen kannalta erinomaisena ympäristönä. Kehuja saavat varsinkin otolliset harjoitusolosuhteet.

- Täällä on hyvä olla. Kentät ovat laadukkaat, ja MyPa-talon tilat pukukoppeineen ovat mainiot. Nyt halliin on tulossa myös tekonurmi, joten halutessaan voi treenata vaikka joka päivä, Virta iloitsee.