Peliesitys jätti jossiteltavaa murskaavasta lopputuloksesta huolimatta

Peliesitys jätti jossiteltavaa murskaavasta lopputuloksesta huolimatta

MYPA pelasi viimeisen harjoituspelin ennen viikon päästä alkavaa sarjakautta. Vastassa ollut Kolmosen FC Futura ei rajusta lopputuloksesta huolimatta ollut aivan täysi vastaantulija ja se jättikin monta kysymysmerkkiä ilmoille kun tosipelit ovat jo oven takana.

Ottelun alku oli MYPAlta hermostunutta. Futura pääsi jo ottelun alkuminuuteilla iskemään vastahyökkäyksestä vaarallisesti punavalkoisten puolustuksen selustaan kolmen perättäisen kulmapotkun arvoisesti. Kertaalleen kotijoukkueen maalilla pelannut Aku Lindström joutui venyttämään hyvän jalkatorjunnan kun vierasjoukkueen pientä painostusta koitettiin saada puretuksi.

MYPAn koneiden käynnistely kesti vajaaseen varttiin asti. Hyökkäyspeli yskähteli siihen asti ja pysähtyi lähes järjestään Futuran kuudentoista alueen rajoille. Lopulta kun MYPA sai vihdoin luotua pienen painostusvaiheen vierasjoukkueen päätyyn se tuotti myös tulosta. Jari Hassel tuikkasi mainion puhkaisevan syötön puolustuksen selustaan Jussi-Pekka Rämälle, joka sijoitti varmasti iltapäivän ensimmäisen osumansa ottelun 13. minuutilla.

Maali yleensä vapauttaa joukkueen pelaamista, mutta lauantai-iltapäivä oli MYPAlle jotenkin äärimmäisen vaikea. Puolustuslinjan pelaaminen herätti suuria kysymysmerkkejä kun Futura pääsi turhankin helposti pelaamaan pystyyn linjan taakse. Vain porvoolaisten heikko viimeistely pelasti kotijoukkueen isommilta vaikeuksilta.

Maalinsa lisäksi ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin MYPAlla oli käytännössä yksi paikka kun Jussi-Pekka Rämän ja Jari Hasselin yhteispeli johti lopulta Hasselin nostoon vastassa olleen maalivahdin yli mutta pallo päätyi lopulta vain maalin katolle eikä lisäosumia nähty. Porvoolaisillakin oli omat yrityksensä, mutta Aku Lindströmin torjunnat pitivät MYPAn johtoasemassa.

Päävalmentaja Marko Honkasen kokoonpanomurheita lisäsi ottelun 38. minuutilla Veeti Karppasen nivusvaiva, jonka vuoksi toppari jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Kentälle vaihdettiin Jussi Lanu joka aseteltiin pakon sanelemana oikeaksi laitapuolustajaksi ja Sasu Hernesniemi tuli topparin paikalle. Outo pelipaikka ei kuitenkaan Lanua sen suuremmin hämmentänyt vaan mies hoiteli komennuksensa tyylikkäästi.

MYPA sai helpotusta hyökkäyspelin tukkoisuuteensa kun 41. minuutilla saatiin vihdoin onnistumisia. Nopeista jaloistaan tunnettu Väinö Hietala ajoi röyhkeästi vasemmalta rangaistusalueen sisään ja pääsi laukomaan. Futuran maalivahti venyi vielä Hietalan laukauksen tielle, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Tommi Roponen joka vei MYPAn 2-0 taukojohtoon.

Toinen puoliaika sai maalien muodossa lentävän lähdön kun jo 50. peliminuutilla Joakim Joutjärvi vapautti Jussi-Pekka Rämän nokikkain Futuran maalivahdin kanssa ja "Jupe" taiteili iltapäivän toisen osumansa ja siirsi MYPAn 3-0 johtoon.

MYPAn vaikeudet puolustuspelin osalta saivat jatkoa kun Futura pääsi jälleen turhan helposti puhkomaan kotijoukkueen puolustuslinjan terävällä pystysyötöllä kun 54 minuuttia oli pelattu. Vain porvoolaishyökkääjän viime hetken jäätyminen ratkaisupaikassa pelasti MYPAn takaiskuilta. Lisää kauhunhetkiä oli luvassa vain hetkeä myöhemmin kun kulmapotkun jälkitilanteessa Aku Lindström nyrkkeili pallosta ohi ja peliväline jäi pyörimään kotijoukkueen rangaistusalueelle. Tilanteesta kuitenkin selvittiin lopulta säikähdyksellä ja lopulta hetkeä myöhemmin MYPA oli lähellä kuitata tilanteen kun Tommi Roponen tarjoili paikan Väinö Hietalalle jonka laukauksen Futuran maalivahti torjui kuitenkin tolpan kautta kulmapotkuksi.

Tunnin pelin jälkeen tilanteita nähtiin molemmissa päissä kun ensin Jussi-Pekka Rämä pelasi Khalid Kaddourin avopaikkaan josta Khaddouri kuitenkin sijoitti pallon niukasti ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Khaddouri toimitti pallon jo maaliin asti, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Paikkansa oli myös vierasjoukkueella, mutta oikealta puolelta lähtenyt sijoitusyritys lipui takakulmasta ohi maalin.

Ottelun loppupuolella meno tasaantui ja mainittavaksi paikaksi ennen viimeisten minuuttien onnistumisia jäi vain Joakim Joutjärven kaukolaukaus jonka Futuran maalivahti venytti kulmapotkuksi kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia.

Vaikeuksien sävyttämän pelin yksi valonpilkahdus oli 4-0 maali, jossa koko pelin näyttävä hyökkäyksen rakentelu päättyi lopulta Olli Kähkösen tarjoiluun ja Jari Hasselin hienoon viimeistelyyn kun pelikellossa juoksi 84. minuutti.

5-0-maalin viimeisteli Sasu Hernesniemi kun vasemmalta tullut puolenvaihto tavoitti ylhäällä päivystäneen topparin, joka lopulta viimeisteli kylmänviileästi murskaavat loppulukemat.

Voitosta huolimatta päävalmentaja Marko Honkanen ei ollut etenkään ensimmäisen puoliajan peliesitykseen tyytyväinen.

-Ensimmäisellä puoliajalla ei kyllä päästy siihen mitä yritettiin tavoitella. Päästiin kohtalaisesti sellaisiin puolittaisiin murtaumispaikkoihin, mutta se mihin pyrittiin pääsemään, niin siihen ei saatu tarpeeksi laadukkaita palloja.

Futura pääsi muutamaan kertaan puhkomaan MYPAn puolustuslinjan turhan helposti ja sen myös Honkanen myönsi.

-Sovittiin että prässätään eteenpäin, mutta ensimmäiset askeleet olivat kuitenkin taaksepäin. Tämän takia Futura pääsi keskialueelta heittämään aika monta palloa selustaan. Toisella puoliajalla ei enää niin paljon kun saatiin vähän linjaa nostettua ylemmäs. Liian helposti pudottiin kuitenkin alaspäin.

Sarjakauden alkuun on viikko aikaa. Puolustuspeli on saatava korjattua siihen mennessä ja vauhtia on löydettävä peliin lisää.

-Viikko on aikaa ja puolustuspeli on saatava paremmaksi. Puhuttiinkin kopissa jätkien kanssa, että tällaisella pelillä meillä ei ole sarja-avauksessa Nurmijärveä vastaan mitään jakoa. Vauhtia meidän pitää saada paljon lisää, Honkanen ruoti joukkueensa pelillistä ilmettä.

Mietittävää valmennusryhmällä kuitenkin riittää, sillä MYPAn leirissä vaivaavat tällä hetkellä kokoonpanohuolet kun pelaajia on armeijan palveluksessa ja loukkaantumiset rasittavat joukkuetta. Pelaajia on harjoituksissa ollut todella vähän ja myös sarja-avauksesta tärkeitä miehiä on poissa.

-Pelaajatilanne ei tule hirveästi muuttumaan. Meillä on armeijassa hirveä kasa pelaajia. Nyt katsotaan vielä Veeti Karppasen nivunen mikä sen kunto on. Joakim Lindberg lähtee maanantaina kertausharjoituksiin ja ei ole sarja-avauksessa mukana. Rosteri tulee vaihtumaan vielä viikon aikana, joten katsotaan ketkä pystyvät pelaamaan sarja-avauksessa, Honkanen avasi joukkueensa pelaajatilannetta.

MYPAn sarjakausi siis alkaa lauantaina 29.5 kun KSOY stadionille vastaan saapuu Nurmijärven Jalkapalloseura.